BREAKING NEWS

"In Albania, he only has left...", Klodiana Lala speaks with names: Who is the well-known character of the world of crime who received the fine of 500 thousand euros

"In Albania, he only has left...", Klodiana Lala speaks with names:
x
BREAKING NEWS

"Killers for hire are a dangerous problem", Artan Hoxha reveals the main 'financier' of these serious crimes

"Killers for hire are a dangerous problem", Artan Hoxha reveals the
x
BREAKING NEWS

Indefinite imprisonment for the two Beqiraj brothers, Artan Hoxha casts doubts on the court's decision: I was surprised, there is something that does not match, I suspect that...

Indefinite imprisonment for the two Beqiraj brothers, Artan Hoxha casts doubts
x
BREAKING NEWS

Today the head of the group of contract killers / Artan Hoxha reveals details about Kassander Noga's past: He was at the Police Academy, that's why he got into trouble

Today the head of the group of contract killers / Artan Hoxha reveals details
x
BREAKING NEWS

"A 500,000 Euro fine is mediated with an armored Benz"/ 'Maneci' alongside Avdylaj. Artan Hoxha releases the video: These images also appeared in file 339, but here's what happened to the conversations

"A 500,000 Euro fine is mediated with an armored Benz"/
x
BREAKING NEWS

"Serbs and Russians have been released to harm Albania" / Spartak Ngjela breaks the strong statement and reveals: This is what Moscow and Belgrade are trying to do

"Serbs and Russians have been released to harm Albania" / Spartak
x
BREAKING NEWS

The serious incident with 3 injured in Vlora, the names are disclosed

The serious incident with 3 injured in Vlora, the names are disclosed
x
BREAKING NEWS

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the good news: What happened to the pandemic in the last 24 hours

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the good news: What happened to
x

Sport

Taulant Stërmasi: Luiza Gegë is rewarded by the law, but the fifth place in the world deserves more

Taulant Stërmasi: Luiza Gegë is rewarded by the law, but the fifth

Luiza Gegë's coach comes again to the "SOT" newspaper, with this next interview, where he shows some details of the reward of his athlete after the great successes she reaped in the important international competitions of the last months, while together with the athlete are located in Dardë i Korçë, training as much as possible for the European Championship competitions, which are in a few days. Of course, the athlete and the coach are preparing for first place, even though this seems very difficult to achieve. The echo of Luiza Gegë's recent results has taken on an international dimension and this is also expressed by coach Stërmasi, who has received many congratulatory messages from the European federation, athletes and coaches from all over Europe. This athlete is a jewel of our athletics and is a great pride of representing the country at the international level. Actually,

- What was the impression you received inside and outside the country about Luiza's last result?

Mostly bigger congratulations have come from internationals. The European Federation posted Luiza's result and 5th place as Albania's best result in a World Championship. Then the coaches, the presidents of the federations and the athletes congratulated Luiza and me for the result. The result is of a very high level. Of course the 5th position comes as a result of Luiza's fast time. Of course, there were congratulations from the President of the Albanian Athletics Federation as he was with us and experienced it as well as the result, the President of the Olympic Committee, as well as many sports people so that I don't focus on the names.

- How has the state support been for him in these months?

- To be honest, Luiza has achieved very high results and international medals these months. And as a result, it is expected to be rewarded according to the VKM. The result has come as a result of the gatherings since November 2021 and until today that we are talking about. Not a single day do we leave Tirana for training in order to have maximum sports performance, as Luiza has shown. So far the collections have been covered by personal expenses which have really gone a long way. Meanwhile, Luiza has benefited from an Olympic scholarship and for the period January - May, the fund has been allocated. I have a promise from the Athletics Federation to close a collection period and we are awaiting the release of the fund from them.

- Nëse e sheh të arsyeshme ta përmendim, sa përfiton Luiza nga rekordet, pozitat në gara dhe rezultati i fundit në botëror si shpërblime që ia jep ligji? Kur ka të drejtë t'i tërheqë dhe a jeni ju si trajner e sportistja të kënaqur me trajtimin?

- Nuk ka asgjë sekrete. Po të lexosh VKM do të shohësh tabelën se sa përfiton. Rekordi Kombëtar është 200.000 lekë të reja. Në fakt e shoh si vlerë simbolike shpërblimin me 1.000.000 lekë të reja për vendin e 5-të në botë. Rezultat i paarritur ndonjëherë dhe duket sikur vlerësimi është larg rezultatit. Gjithsesi, mendoj se do të jetë pjesë e diskutimeve për rregullime të mëvonshme. Sipas VKM shpërblimet jepen brenda 3 muajve ka ndonjëherë vonesa por nuk e shohim si problem. Se janë procedurat që munden të zgjaten por asnjeherë në nivele të papranueshme. Në lidhje me shpërblimet është bërë hap cilësor me ndryshimet e fundit. Ka vend për përmirësim por struktura është e drejtë.

- Rezultati i fundit i Luizës në Botëror ka qenë fenomenal sa vështirë se do të nxjerrë Shqipëria në 50 vjetët e ardhshëm ndonjë sportiste të këtij niveli...

- Unë jam trajner dhe parimisht nëse them se s’do të kemi asnjë tjetër si Luiza për 50 vitet e ardhshme duhet të dal në pension që tani. Sigurisht rezultati është tek pritshmëritë që kemi pasur këto 2 vitet e fundit. Por sigurisht që nëse do të kthehem pas në kohë në momentet kur Luiza ka filluar të stërvitet me mua, se besoja as unë që njihem si shumë optimist e jo me Luiza që është super me këmbë në tokë.

- A mund të themi se më e mira ende s'ka ardhur?

- We have higher expectations. Luiza is showing every training improvement in every parameter and of course these translate into a better time than the world championship. A few days separate us from the European Championship and we continue gathering in Dardha directly after arriving from Oregon. At the European Championships in Munich, we expect a medal and more than what Luiza has achieved before, as well as improving the National Record. We have a target of Paris 2024 and for that we are working hard, every day, every week every month and every year to have visible improvements to be among the best in Paris 2024. So far we are succeeding and we hope that with work and with high focus we will reach the objective. But we definitely need maximum support for gatherings and everything that can enable us to train in optimal conditions for an athlete of Luiza's caliber.