BREAKING NEWS

Here is the new file that endangers Edi Rama, the relationship with the Chinese Patric HO who opened an exhibition and the Ducka-McGonigal negotiations with the businessman hit by the USA

Here is the new file that endangers Edi Rama, the relationship with the Chinese
x
BREAKING NEWS

SP "Senators" come out against Edi Rama for betraying Kosovo and playing games with the Serbs, the movement against Albin Kurti is suspicious, they ask for support for the Kosovar Prime Minister

SP "Senators" come out against Edi Rama for betraying Kosovo and
x
BREAKING NEWS

Here are the behind the scenes that Edi Rama is playing with the Serbian districts to introduce KFOR in the North of Kosovo and to take the Kosovar state out of the game, a scenario for changing territories

Here are the behind the scenes that Edi Rama is playing with the Serbian
x
BREAKING NEWS

A new witness may land in SPAK to sink Shkëlzen, here is the "scorching" information he has about Berisha's son that implicates him in the "Gërdec" affair, from the office meeting with a mobster, to the big mistake that cost him the life of Kosta Trebi...

A new witness may land in SPAK to sink Shkëlzen, here is the
x
BREAKING NEWS

Spartak Braho's "bomb": SPAK will sink another minister, this is why Sali Berisha attacks the Special Prosecutor's Office and who is the politician who is expected to replace Edi Rama at the head of the SP

Spartak Braho's "bomb": SPAK will sink another minister, this is
x
BREAKING NEWS

The German journalist mocks Rama: the best prime minister that Serbia has had since the time of Nikola Paši?

The German journalist mocks Rama: the best prime minister that Serbia has had
x
BREAKING NEWS

The University of Tirana in the top list of the 30 best universities in Albania

The University of Tirana in the top list of the 30 best universities in Albania
x
BREAKING NEWS

The British show handcuffs to Sali Berisha, Ambassador King Smith wants to start a criminal investigation against the corrupt, calls on the authorities to act on London's decisions

The British show handcuffs to Sali Berisha, Ambassador King Smith wants to start
x

Shëndeti

How to understand that your liver is showing problems, here are the symptoms

How to understand that your liver is showing problems, here are the symptoms

Eliminating toxic substances from the body is the task and function of the liver.

Toxic substances accumulate from:

1. Food and industrial drinks

2. Polluted air

3. Cosmetic products

4. Different medicines we use

5. Alcoholic beverages

The liver has many essential functions; the production of bile proteins, some key hormones to the breakdown and accumulation of vitamins, minerals, fats and carbohydrates.

If the liver becomes inflamed, if the fat inside begins not to perform its functions correctly, as a result, toxic substances begin to concentrate in the blood, which only bring bad problems to the body.

Did you know that one of the biggest threats to your liver is inflammation?!

Inflammation can form scars in the liver parenchyma, which is defined as hepatic cirrhosis, and is a degeneration that cannot be repaired.

Alcohol is one of the main causes of chronic inflammation, resulting in cirrhosis of the liver.

But today there are millions of people suffering from non-alcoholic cirrhosis of the liver which occurs due to the accumulation of fat in the liver, which is actually one of the main causes of diabetes.

A malfunctioning liver gives many symptoms that not only destroy our well-being, but also cause serious complications for the brain, heart and kidneys.

Below I will list some of the symptoms that indicate that your liver is not working well, and these should force you to leave a medical visit on your agenda.

1. Fatigue, laziness to get up from the seat, weakness, lack of strength, even at work you want to sleep. This is because the liver produces certain neurotransmitters that directly affect the brain.

2. The second sign is heaviness and pain in the neck, sometimes behind the right shoulder, which is always accompanied by pain in the lower back. This is because the liver is connected to several nerves that exert their effects on the right side of the lumbar spine.

3. Simptoma e tretë, më e bezdisshmja është ndjenja e kruajtjes, e cila shprehet në krahë, parakrahë, këmbë etj. Kjo do të thotë që substancat toksike nuk po pastrohen sic duhet nga mëlcia. Për të mbrojtur organet qendrore, trupi i mban këto substance në ekstremitete.

4. Simptoma e katërt që duhet të ndezë llampën e alarmit për të shkuar tek mjeku është edema, ënjtja. Edemat me origjinë nga mëlçia jane të lokalizuar në kyçet e kembëve, kavilje e gju. Pacientët ankojnë shpesh edhe fryrje në stomak. Arsyeja është pasi mëlcia prodhon një proteinë, albuminën e cila është si sfungjeri,  mban shumë ujë. Albumina mban ujin në qarkullimin e gjakut, nuk lejon atë të dalë jashtë vazave. Nëqoftëse niveli albuminës është në normë dhe cilësia e saj gjithashtu, uji mbetet në vazat e gjakut, përndryshe del jashtë tyre duke krijuar edemat.

5. Simptoma e pestë ka të bëjë me tendencën për të zhvilluar alergji dhe intolerance ushqimore. Rikthehemi tek problemi i akumulimit të substancave toksike, sa më mirë të funksionojë mëlcia, aq më i lirë do të jetë gjaku nga këto substanca,  aq më e pakët mundësia për të zhvilluar alergji dhe e kundërta sa më të rënduara të jënë këto në qarkullim shumëfishohen mundësitë për të zhvilluar alergji dhe intolerance që nuk kanë qenë prezente më parë.

6. Simptoma e gjashtë është më kryesorja që lidhet me keqfunksionimin e mëlcisë; kjo është diarrheja e vazhdueshme që nuk menaxhohet sic duhet. Ndryshe quhet “steatorrhea”, fecet janë të verdha e të yndyrshme, kjo ndodh sepse mëlcia juaj nuk prodhon mjaftueshëm bilë për të tretur  yndyrnat.

7. Një simptomë shumë e rëndësishmë është shfaqja e pllakave të verdha yndyrore në këndet e brendshme të syve. Këto pllaka tregojnë qartë se kemi të bëjmë me prani të lartë të kolesterolit LDL në gjak, pasi mëlcia nuk arrin prodhojë mjaftueshëm bilë për të tretur, fraksionuar e diferencuar yndyrnat. Normalisht edhe nëse hamë shumë vezë, djathë  kackavall, etj niveli i kolesterolit në gjak mbetet i ulët, pasi mëlcia mbron këto niveleve. Një mëlçi që vuan nuk arrin të mbajë nivele normale të kolesterolit edhe nqs hamë thjeshtë një vezë të zier.

8. Shenja e parafundit është diabeti i “zi”, ose hemakromatoz. Ndodh për shkak se në organizëm akumulohet shumë hekur, i cili nuk eleminohet dot. Në këtë rast janë të rëndësishme ekzaminimet për të kuptuar sa hekur kemi në organizëm. Dhimbjet e mesit janë ankesa më e zaknshme e këtyrë personave.

9. And to conclude, the most well-known symptom is that of jaundice, jaundice. Jaundice first appears in the sclera of the eyes, then in their lids, face and the whole body. This happens due to increased concentrations of bilirubin in the blood. Bilirubin is produced due to the destruction of red blood cells, erythrocytes. When erythrocytes become old, the liver seizes them and destroys them. As a result, bilirubin is produced, which the liver passes into the bile fluid and through the bile ducts, it is taken out into the duodenum and then eliminated in the feces. When the liver suffers, this process does not happen and bilirubin begins to increase in the blood, turning the entire skin yellow.

My advice: if you have one or several of these symptoms, do not underestimate them, contact a doctor!

You need to buy time for the damage to your liver to be repaired!