BREAKING NEWS

May 14 elections/ Berisha reveals how the municipal council candidates will be divided with PL and allies

May 14 elections/ Berisha reveals how the municipal council candidates will be
x
BREAKING NEWS

Local elections/ Berisha convenes the Presidency, here is what is expected to be decided

Local elections/ Berisha convenes the Presidency, here is what is expected to be
x
BREAKING NEWS

The meeting ends, SP officially announces the candidates for each district, here are the NAMES

The meeting ends, SP officially announces the candidates for each district, here
x
BREAKING NEWS

Elections of May 14/ The names are revealed, here are the SP candidates for the Tirana district

Elections of May 14/ The names are revealed, here are the SP candidates for the
x
BREAKING NEWS

The candidates for mayor in Elbasan are revealed, here are the names

The candidates for mayor in Elbasan are revealed, here are the names
x
BREAKING NEWS

SP candidates for the Shkodër region, Elisa Spiropali reveals the names

SP candidates for the Shkodër region, Elisa Spiropali reveals the names
x
BREAKING NEWS

May 14/ Ben Andoni clears up the scenario and makes a strong warning: There will be a mass boycott, the weakest elections ever held

May 14/ Ben Andoni clears up the scenario and makes a strong warning: There will
x
BREAKING NEWS

Scary/ The world on the verge of nuclear war? Putin signed the agreement with Lukashenko: We will put nuclear weapons in Belarus

Scary/ The world on the verge of nuclear war? Putin signed the agreement with
x

Shëndeti

Back problems, mistakes you make every day and how to avoid them

Back problems, mistakes you make every day and how to avoid them

Back problems are among the most common that affect each of us. They become even unbearable while causing great difficulties in movement and daily activity.

But what we don't know is that we are unwittingly the main causes of back pain.

According to the experts of AgroWeb.org, the seemingly strong back is very fragile because it can become unstable and be damaged by a number of different factors and seemingly harmless activities.

The spine has great responsibility in the body. It is responsible for maintaining body weight and upright posture.

Moreover, it plays an important role in the central nervous system.

When the back suffers, the whole organism experiences pain, numbness and contractions.

Below AgroWeb.org is listing some of the mistakes we make every day that cause back pain.

Mistakes You Make Every Day That Damage Your Back
Carrying heavy bags
is a daily habit, especially for women, including Albanian women. Backpacks, handbags, or shopping bags carried over one shoulder do not guarantee an even distribution of weight on the body.

Your back leans to one side and if you repeat this, you will suffer from neck pain and spinal injuries.

Try not to carry heavy weights.

Try to keep the bags in the central part of the body and ensure a fair distribution of weight.

If you have more than one bag, use both hands.

If you use a suitcase, use one with wheels or carry it in the center of gravity of the body.

The wrong moves
Smartphones 'take you by the neck'.

If you move your neck towards the screen or up and down while reading a message or playing a game, your back suffers.

Excessive neck movements put a lot of pressure on the spine.

A study concluded that every time you tilt your neck towards the phone screen or its contents, the neck is strained as if it were carrying 27 kg of weight.

If you spend hours tilting your neck up and down, left and right you will face a degeneration of the spinal discs and tissue damage in the back.

The neck needs rest and stretching.

Mbajeni telefonin në një drejtim me sytë dhe mos e lëvizni qafën sa herë që lëvizni telefonin.

E fjetura përmbys
Dhimbjet e shpinës mund të jenë rezultat i drejtpërdrejtë i të fjeturës përmbys. Edhe ky një zakon që i prek të gjithë.

Një gjë e tillë ushtron shumë presion në harkun e shpinës dhe në qafë.

Ky stil i të fjeturit mund të shkaktojë dhimbje të shpinës, gjymtyrëve dhe qafës.

Fjetja me shpinë rekomandohet nga shkencëtarët, por ju mund të bëni një kompromis duke alternuar mes pozicioneve të preferuara të të fjeturit.

Nëse pozicioni i fetusit është i preferuari juaj, përpiquni të mbani mjekrën me drejtim lart që qafa të jetë e drejtë.

Mbani një jastëk mes këmbëve që të zbusni presionin në fundshpinë dhe ije dhe të drejtoni kurrizin.

Televizori
Televizori nuk ka asnjë faj për dhimbjet e shpinës.

Mënyra juaj e të qëndruarit kur jeni duke parë televizor ka ndikim parësor.

Nëse qëndroni shtrirë në divan me kokën e ngritur për më shumë se 30 minuta, shtylla kurrizore është në pozicion të zhdrejtë.

Nëse e përsërisni këtë çdo ditë, dëmi do të jetë i pariparueshëm.

Nëse qëndroni ulur dhe mbani kokën me drejtim nga televizori, sërish po dëmtoni shpinën.

Ndryshoni pozicionet, shtendosuni ose lëvizni për të shmangur problemet me pozicionin e të qëndruarit.

Ngritja e peshave
Në ngritjen e peshave duhen përdorur këmbët dhe jo mesi apo shpina.

Kur jeni duke ngritur një objekt me synimin për ta mbajtur mbi supe, mos bëni lëvizje të shpejta të trupit sepse mund të shkaktoni dëme të disqeve kurrizore.

Më mirë thërrisni dikë t’ju ndihmojë se sa të rrezikoni të vetëm.

Punët e Shtëpisë
Fshirja, larja, e punë të tjera të shtëpisë janë një formë e mirë e aktivitetit fizik, por çdo proces kërkon një pozicion të mirë trupi.

Kur lani pjata, përpiquni të ngrini njërën këmbë ose të ngrini gjurin në një karrige që të mbani shpinën drejt.

Kur fshini ose lani dyshemenë, mos u përkulni por më mirë zini një pozicion hedhjeje duke mbajtur njërë këmbë përpara dhe gjurin pjesërisht të përthyer.

Në këtë mënyrë, shtylla kurrizore do të jetë e drejtë dhe nuk do të lëndohet.

Biçikleta
Çiklizmi është një aktivitet shumë i mirë fizik, por biçikleta mund të përkeqësojë shtyllën kurrizore dhe të shkaktojë dhimbje të qafës ose mesit.

Përpiquni të mos tejzgjateni ndërkohë që jeni mbi biçikletë dhe zgjidhni ato që kanë një timon më të afërt me sediljen që të mos qëndroni të përkulur për shumë kohë.

Remember that the bike should fit you and not the other way around.

Take care of your posture and protect your spine.