BREAKING NEWS

In Peshkopi, the 16-year-old girl is seriously injured by a gunshot, the first details are revealed

In Peshkopi, the 16-year-old girl is seriously injured by a gunshot, the first
x
BREAKING NEWS

The Socialist Party convenes the Presidency, what is expected to be discussed

The Socialist Party convenes the Presidency, what is expected to be discussed
x
BREAKING NEWS

New cases are "flying", the Ministry of Health clarifies the balance of the last 24 hours: One loss of life from COVID is noted

New cases are "flying", the Ministry of Health clarifies the balance
x
BREAKING NEWS

"HISTORICAL PHOTO"/ Kreshnik Spahiu publishes the rare photo of Fatos Nano: Here for the first time...

"HISTORICAL PHOTO"/ Kreshnik Spahiu publishes the rare photo of Fatos
x
BREAKING NEWS

"PD will be announced...", Njjela's strong warning for the July 7 protest: Berisha wants destabilization, wants to be the ruler! With four bombs...

"PD will be announced...", Njjela's strong warning for the July 7
x
BREAKING NEWS

What is expected to happen on July 7? Spartak Njela reveals Berisha's plan and warns: Pressure on...

What is expected to happen on July 7? Spartak Njela reveals Berisha's plan
x
BREAKING NEWS

Max Haxhia responds 'flame for flame' to Edi Rama

Max Haxhia responds 'flame for flame' to Edi Rama
x
BREAKING NEWS

"How do you meet a businessman?"/ 'Coroditite' Edi Rama, does not hold his nerve during the conference, makes the drastic decision for the journalist

"How do you meet a businessman?"/ 'Coroditite' Edi Rama,
x

Sh├źndeti

Strong memory? This is the main vitamin you need

Strong memory? This is the main vitamin you need

Despite all the advice of doctors and experts for a diet as rich as possible, it seems that vitamin deficiencies are still present.

This is confirmed by many doctors who say that despite the variety in foods, people do not always manage to choose those with more vitamins.

Especially some of them which should be consumed daily and continuously.

These vitamins play an important role in the well-being of the whole organism and the brain.

With the emergence of many new diseases or the spread of old ones across the globe, their absence is undoubtedly noticed.

In this article you will find the right amount of key element that helps you have a stronger memory and brain.

Vitamins You Need For Brain Health

It is called choline, or B4, and since 1998 it has been ranked among the most important nutrients for the human body.

It is found mostly in eggs, meat or dairy, but it still seems that many people suffer from its lack.

This vitamin is important for the proper functioning of many organs and especially the brain.

The nervous system uses this vitamin to strengthen memory, mood and good muscle movement.

Thus making this nutrient one of the most important for keeping the brain in shape.

The Right Dose For Every Organism

Although the liver itself produces a certain amount of choline, most of it has to be taken from foods.

Për këtë rekomandohet konsumimi i një sasie të caktuar çdo ditë të cilën jua shpjegojmë më poshtë.

Mjekët prej 20 vitesh tashmë rekomandojnë një doozë ditore prej 550 miligramësh në për burrat dhe 425 mg për gratë.

Kjo dozë rritet për gratë shtatzëna të cilat duhet të marrin rreth 550 mg kolinë në ditë.

Marrja e kolinës nëpërmjet ushqimeve nuk është e vështirë pasi vetëm një vezë përmban 113 mg kolinë në çdo kokërr.

Mjekët rekomandojnë të mos konsumoni më shumë se tre vezë në ditë ndaj kolinën mund ta merrni edhe nga ushqime të tjera.

Sasi të mëdha të saj gjeni tek mishi apo bulmeti, në këtë mënyrë do të keni një dietë të shëndetshme.

Kjo vitaminë funksionon si një kurë parandaluese kundër plakjes së trurit apo sëmundjeve si Alzhaimer dhe Dementia.

If taken in the doses prescribed by doctors choline will function as a protector for brain cells and neurons.

This way you will have a stronger memory and a healthier brain.