BREAKING NEWS

The release of Saimir Tahir from the cell, Lulzim Basha reacts

The release of Saimir Tahir from the cell, Lulzim Basha reacts
x
BREAKING NEWS

Prime Minister Rama reacts for the first time to Saimir Tahir's release from prison

Prime Minister Rama reacts for the first time to Saimir Tahir's release
x
BREAKING NEWS

Saimir Tahiri was released from prison, comes the reaction from Yuri Kim

Saimir Tahiri was released from prison, comes the reaction from Yuri Kim
x
BREAKING NEWS

Released from prison, comes Saimir Tahir's first reaction

Released from prison, comes Saimir Tahir's first reaction
x
BREAKING NEWS

The decision of the Court of Elbasan on the release of Saimir Tahir is clarified (Document)

The decision of the Court of Elbasan on the release of Saimir Tahir is clarified
x
BREAKING NEWS

The release of Saimir Tahir, the former deputy of the PD reacts: He came out of prison as a billionaire

The release of Saimir Tahir, the former deputy of the PD reacts: He came out of
x
BREAKING NEWS

Vangjush Dako ends up in SPAK

Vangjush Dako ends up in SPAK
x
BREAKING NEWS

The release of Saimir Tahir, comes the reaction from the US embassy in Tirana

The release of Saimir Tahir, comes the reaction from the US embassy in Tirana
x

Sh├źndeti

Say goodbye once and for all! These drinks fight migraines

Say goodbye once and for all! These drinks fight migraines

To help people who suffer from migraines and constant headaches, there are some drinks that can make a difference in the symptoms of the disease. But before you start with any of the drinks below, make sure they don't contain any ingredients you know could make your symptoms worse.

Although these drinks can be a helpful way to relieve a headache, they are not a cure or a substitute for traditional preventive treatment for migraine attacks. You should work with your doctor to create a unique treatment plan.

For many people caffeine is a potential trigger for migraine episodes. Therefore, replacing coffee with a coffee that does not contain caffeine can be a good choice for those who do not want to completely give up this drink. However, even for decaffeinated coffee, it is advised not to drink more than one cup a day.

Green tea is made from the leaves of the Camellia sinensis plant and is known for its antioxidants, which are thought to play a role in relieving headaches.

Known for its analgesic effects, peppermint oil is commonly used in alternative medicine for tension headaches. You may also benefit from drinking peppermint in tea form and inhaling the aroma, especially if you are experiencing throbbing headaches. Peppermint tea is caffeine-free, so you can drink it at any time of the day without fear of it affecting your sleep.

Një tjetër çaj bimor pa kafeinë që mund të ofrojë lehtësim për episodet e migrenës është çaji i xhenxhefilit. Për sa i përket trajtimit për sulmet e migrenës, xhenxhefili është ndoshta më i dobishëm në reduktimin e të përzierave dhe të vjellave, simptoma që mund të shfaqen gjatë një sulmi.

LËNGJET E ZARZAVATEVE ME GJETHE JESHILE

Nëse nuk konsumoni mjaftueshëm zarzavate me gjethe jeshile, mund të keni mungesë të një vitamine të rëndësishme të quajtur folat (vitamina B9). Kjo mund të mos ju ndihmojë me sulmet e migrenës. Një studim i vitit 2015 tregoi se acidi folik redukton simptomat e migrenës. Por, ende nevojiten më shumë kërkime për të përcaktuar nëse marrja e kësaj vitamine në formë suplementi ndihmon në parandalimin e sulmeve të migrenës. Megjithatë ju mund të përfitoni nga marrja e folatit nga ushqimet dhe në formën e lëngjeve.

Përveç konsumit të pijeve të tjera, është e rëndësishme të pini mjaftueshëm ujë gjatë gjithë ditës. Kjo ndihmon në parandalimin e një shkaktari të zakonshëm të sulmeve të migrenës që është dehidratimi.

Uji i mbushur me fruta mund të jetë një mënyrë më e shijshme për të shmangur dehidratimin që mund të shkaktojë një sulm migrenë. Thjesht shtoni fruta të freskëta të copëtuara në një gotë me ujë për më tepër shije dhe vlera ushqyese. Në varësi të llojit të frutave që përdorni, mund të përfitoni edhe lëndë ushqyese si vitamina C dhe antioksidantë të tjerë.

Lëngu i rrushit përmban mjaftueshëm magnez, një mineral i rëndësishëm që mund të përmirësojë gjendjen tuaj. Marrja e sasisë së rekomanduar të magnezit është gjithashtu e rëndësishme në procese të tjera të trupit.

Orange juice is another drink that can help with headaches and migraine attacks. This is because it has a high magnesium content. But if citrus fruits trigger migraine episodes for you, skip the orange juice and try another drink on this list.

REDUCED FAT MILK

Riboflavin (vitamin B2) is another nutrient that can help reduce the frequency of migraine attacks. Low-fat milk can help you reach the recommended daily value of vitamin B2. Value which is 1.3 mg for adult men and 1.1 mg for adult women.