BREAKING NEWS

Almost a surprise blow to corrupt officials, the US brings OPTAD specialists and Croatian prosecutors who arrested Sanader to assist SPAK, a "big fish" is expected to be arrested

Almost a surprise blow to corrupt officials, the US brings OPTAD specialists and
x
BREAKING NEWS

Edi Rama is ready to leave the government, he does not accept a fourth mandate, here are the reasons why the prime minister will leave and when he will leave the post

Edi Rama is ready to leave the government, he does not accept a fourth mandate,
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri reports to SPAK Ulsi Manjen, a prosecutor and two judges, here are the 3 serious criminal offenses they have committed, details from the file are disclosed, how the "terror of the Italians" is being held in prison without the law 

Idajet Beqiri reports to SPAK Ulsi Manjen, a prosecutor and two judges, here are
x
BREAKING NEWS

Ilir Demalia reveals the strategy that Ilir Meta is following to escape from prison arrest and confesses the untold events of February 20, 1991, how Berisha was against the bust of Enver Hoxha, how he left the boulevard that day in a Security car of th...

Ilir Demalia reveals the strategy that Ilir Meta is following to escape from
x
BREAKING NEWS

Ilir Beqaj towards arrest, the investigations for the former Minister of Health have extended to Poland for suspicious money transfers, the investigators put in the "sieves" clientelistic ties, favoritism with various pharmaceutical companies, this is ...

Ilir Beqaj towards arrest, the investigations for the former Minister of Health
x
BREAKING NEWS

The positions of Ilir Meta and Monika Kryemadhi are aggravated, here are the "pearls" that were allegedly found in the cell phone seized from the PL deputy's mother's house, the investigators "flash" visits to various institutions, scanners of their as...

The positions of Ilir Meta and Monika Kryemadhi are aggravated, here are the
x
BREAKING NEWS

Berisha has elbowed those he saw as a danger, some he sent out of the country and others he executed, here are the people he is using to solve his problems with SPAK, Ilir Meta is the famous gold thief, Fatos Mahmutaj white behind the scenes of the "Fo...

Berisha has elbowed those he saw as a danger, some he sent out of the country
x
BREAKING NEWS

The British shock the Albanian rulers, a special group arrives in Tirana for money laundering, the pact between SPAK and NCA is signed, the procedures to hand over the files for the accounts in London begin

The British shock the Albanian rulers, a special group arrives in Tirana for
x

Botërori 2022

Touching interview published! The disease that defeated the football legend today: I'm afraid to die, I hope my story helps others

Touching interview published! The disease that defeated the football legend

Sometimes a few words are able to close the essence of a person. Those who best represent Gianluca Vialli, he himself said, in the interview four years ago for "Corriere della Sera": "I hope that my story can help others to deal with what is happening in the way right and can serve to inspire people who are at life's defining crossroads.

I would like someone to look at me and say: It's also because of you that I didn't give up." So he said, explaining the beginning of the battle against pancreatic cancer. A few simple sentences, which show the attitude of the bravest, of those who hope that the way of coping with the disease can be comforting to those who live a similar experience.

But Gianluca did not like to imagine the path of treatment of the disease as a struggle. The tumor had become his "traveling companion", he called it so as not to increase the already very strong feeling of despair. He never hid his fear of death and after all, the truly brave are not those without fear, but those who have the strength to accept and overcome it.

He has always remained faithful to these principles, so much so that in March he said: "I also understand that the concept of death is used to understand and appreciate life. The anxiety of not being able to finish all the things I want to do, being super excited about all the projects I have, is something I feel bad about."

It all started in 2017. But several months passed before Vialli made his health condition public. For a while he managed to hide it, wearing a sweater under his shirt to look fit. Eight months of chemotherapy and six weeks of radiotherapy had opened a deep groove, causing him to lose over 15 kilograms.

A period that served him to accept a complicated state, composed of many subtle mechanisms. Above all, the pain of those who know they are causing the suffering of their loved ones, so much so that they feel guilty about an illness for which they are obviously not responsible.

Familja, natyrisht, u mblodh rreth tij. Gruaja e tij Cathryn dhe vajzat Olivia dhe Sofia e kanë ndihmuar atë në çdo kohë, duke mos e lënë kurrë t’i mungojë dashuria e tyre. Duke lënë pas fazën dëshpëruese, Vialli, i cili gjithashtu nis të shfaqet pa fanellë poshtë këmishës, dha vërtet shpresa për më të mirën.

Pozitiviteti rritet me kalimin e muajve. Aq sa në mars 2019 ai pranoi propozimin e Federatës Italiane të Futbollit, e cila e emëroi ambasador për vullnetarët e Romës në funksion të Kampionatit Evropian udhëtues të planifikuar fillimisht për vitin e ardhshëm dhe më pas të shtyrë për shkak të shpërthimit të pandemisë. Për një rol të tillë do të ishte tretur, mbi të gjitha e di Roberto Mancini, mik i përjetshëm dhe trajner i kombëtares, i cili shtyu ta kishte në krye të delegacionit axurr.

Ai i mori detyrat në këtë pozicion të ri në nëntor 2019. Pasi mposhti edhe Covid-in në pranverën e vitit 2021, gjatë Kampionatit Europian mbajti një funksion themelor për ekuilibrin e skuadrës. Është një mbështetje e çmuar teknike dhe mbi të gjitha njerëzore. Shpirti i tij i guximshëm, por i përulur bëhet një “shembull i gjallë” se si të përballemi me sfidat më të mëdha të ekzistencës.

Lotët që ai lëshoi, pasi fitoi Evropianin, ndërsa përqafoi Mancinin, rrëqethin më shumë sot. Atë trofe që e kishte ndjekur gjithmonë me kombëtaren, e kishte marrë në një mënyrë që nuk do ta imagjinonte kurrë. Dhe kjo ndihmoi për të shpërbërë një nga barrat e karrierës së tij që mbante përbrenda.

Buzëqeshjet u zhdukën pak ditë më parë, shqetësimi e zvogëloi shpresën dhe i hapi vend një makthi. “Në fund të një ‘negociate’ të gjatë dhe të vështirë me ekipin tim të mrekullueshëm të onkologëve, vendosa të pezulloj, me shpresë përkohësisht, angazhimet e mia profesionale të tanishme dhe të ardhshme.

Qëllimi është të përdor të gjitha energjitë e mia psikofizike për të ndihmuar trupin tim të kapërcejë këtë fazë të sëmundjes, për të përballuar sa më parë aventura të reja dhe për t’i ndarë me të gjithë ju. Një përqafim”. Kështu shkroi në mesazhin e tij të fundit Vialli, teksa u shtrua në një klinike në Londër, aty ku edhe ndërroi jetë sot, në moshën 58-vjeçare.

Attempts to calm everyone have failed, perhaps a little because the deaths of Sinisha Mihajlovic and Pele have instilled a deep sense of sadness in football. And now, unfortunately, this feeling of sadness is inevitably destined to grow.