BREAKING NEWS

Which DP is registered in the local elections? The head of the CEC is surprised by the answer

Which DP is registered in the local elections? The head of the CEC is surprised
x
BREAKING NEWS

The McGonigal scandal, Rudina Hajdari's strong call: Rama will be investigated by the FBI, SPAK to cooperate with the Americans

The McGonigal scandal, Rudina Hajdari's strong call: Rama will be
x
BREAKING NEWS

US Assistant Secretary of State visit to Tirana, here is what is expected to be discussed

US Assistant Secretary of State visit to Tirana, here is what is expected to be
x
BREAKING NEWS

Registration at the CEC/Celibashi reveals what is expected to happen with the DP: Here's when we will consider the request

Registration at the CEC/Celibashi reveals what is expected to happen with the
x
BREAKING NEWS

"Berisha sees dreams with his eyes open", Bejko openly mocks the former prime minister: Americans' flour is no joke

"Berisha sees dreams with his eyes open", Bejko openly mocks the
x
BREAKING NEWS

"Rama meets the members of the FBI that we are strategic partners", the socialist deputy on the "McGonigla" case: Disinformation, there is no investigation for the prime minister

"Rama meets the members of the FBI that we are strategic partners",
x
BREAKING NEWS

Ylli Manjani revolts, explodes badly on the show, punches the table: The state didn't have money for election equipment?!

Ylli Manjani revolts, explodes badly on the show, punches the table: The state
x
BREAKING NEWS

The case of McGonigal, Blushi comes out with the reaction: Rama bribed the official of the FBI

The case of McGonigal, Blushi comes out with the reaction: Rama bribed the
x

Rajoni

Russian state television: Balkans and Poland targeted by Vladimir Putin, this is when Russia will decide to start their invasion

Russian state television: Balkans and Poland targeted by Vladimir Putin, this is

Russian state television discussed Russia's planned strategy for the coming years. Their experts, along with statements that the Ukrainian language does not exist, predicted that Russia will unite neighboring countries into "one great Russian house", with eventual expansion into the Balkans and Poland. "Now, on the one hand, many have reason to despair, but if you look at things from another perspective, Russia is fighting victoriously against more than a billion Westerners. Throughout this year, the West failed to overcome Russia. Any average Russian will agree with me, we have hot water, food, jobs, public transport works. Our economy is being rebuilt," Russian expert Nikolai Vavilov said in a show on the Russia 1 channel. "In fact, it's about Russia's victory. There is no isolation for us, especially now that China has joined us. We were joined by India, Southeast Asia, Africa and Latin America. There is no isolation because we are the winners in this massive special operation," he added. "I am a philologist. The Ukrainian language does not exist. There is only the Ukrainian dialect. You need two weeks to study this dialect. Basically, why is the West so afraid of us? The enemy is facing Moscow. And if the West can do nothing, in 10, 15 or 20 years we will regain all the territory", said Vavilov. "We will unite all those nations which claim to be independent into one great Russian house." What does she mean? In Europe with 500 million inhabitants, there will be a collective of 200 million inhabitants who speak Russian and who can calmly claim the Balkans, Poland and so on", he further said. "There are 80 million Germans, including Pakistanis, Turks and Arabs." There are 60 million English people, including Pakistanis and others. A leading nation will emerge in Eastern Europe. "The West will not be able to do anything," he added. "In 10 to 15 years, a large community will emerge." What does she mean? This means that we will throw away the 20 or 30-year-old suit, the worn-out suit of globalism. We have to replace it with a new ideology, a new worldview, new social and political structures", concluded Vavilov.

"Russian world", Putin's new doctrine

Presidenti rus Vladimir Putin miratoi një doktrinë të re të politikës së jashtme të bazuar në konceptin e një “bote ruse”, një nocion që ideologët konservatorë e kanë përdorur për të justifikuar ndërhyrjen jashtë vendit në mbështetje të të gjithë vendeve që flasin rusisht. “Politika humanitare” prej 31 faqesh, e botuar më shumë se gjashtë muaj pas luftës në Ukrainë, citon se Rusia duhet “të mbrojë, mbrojë dhe promovojë traditat dhe idealet e botës ruse”. Edhe pse paraqitet si një lloj strategjie e fuqisë së butë, ajo është e rrënjosur në idetë zyrtare për politikën dhe fenë ruse, të cilat disa ekstremistë i kanë përdorur për të justifikuar pushtimin e pjesëve të Ukrainës nga Moska dhe mbështetjen për njësitë separatiste pro-ruse në lindje të Vendit . “Federata Ruse ofron mbështetje për bashkatdhetarët e saj që jetojnë jashtë vendit për të përmbushur të drejtat e tyre, për të siguruar mbrojtjen e interesave të tyre dhe ruajtjen e identitetit të tyre kulturor rus”, citohet zyrtarisht Shefi i Kremlinit  u shpreh se lidhjet e Rusisë me bashkatdhetarët e saj jashtë vendit e lejuan atë të “forconte në skenën ndërkombëtare imazhin e saj si një vend demokratik që përpiqet të krijojë një botë shumëpolare”. Rusia ka vazhduar ta konsiderojë hapësirën ish-sovjetike, nga Balltiku në Azinë Qendrore, si sferën e saj legjitime të ndikimit, një nocion që shumë prej këtyre vendeve, si dhe Perëndimi, i kanë rezistuar. Doktrina e re thotë se Rusia duhet të rrisë bashkëpunimin me kombet sllave, Kinën dhe Indinë dhe të forcojë më tej lidhjet e saj me Lindjen e Mesme, Amerikën Latine dhe Afrikën.