BREAKING NEWS

"The Embassy of the United States has assisted every court session", Kreshnik Spahiu reveals the role of the US in the case of Saimir Tahir

"The Embassy of the United States has assisted every court session",
x
BREAKING NEWS

Tensions in the north of Kosovo, comes the last minute reaction from Vucic

Tensions in the north of Kosovo, comes the last minute reaction from Vucic
x
BREAKING NEWS

The arrest of the MOH secretary, the well-known politician reacts: SPAK again with sardines instead of crocodiles like Rama

The arrest of the MOH secretary, the well-known politician reacts: SPAK again
x
BREAKING NEWS

The two MOH officials in handcuffs for corruption, details from the SPAK file are revealed

The two MOH officials in handcuffs for corruption, details from the SPAK file
x
BREAKING NEWS

Anila Hoxha comes out with new details, here is the last move that the prosecutor will make in the case of Saimir Tahir

Anila Hoxha comes out with new details, here is the last move that the
x
BREAKING NEWS

The arrest of the General Secretary of the Ministry of Health, Rama's reaction comes immediately

The arrest of the General Secretary of the Ministry of Health, Rama's
x
BREAKING NEWS

SPAK issues the order, another government official is arrested (Name)

SPAK issues the order, another government official is arrested (Name)
x
BREAKING NEWS

"He kissed Melon, but he didn't increase his pension", Lulzim Basha comments on Rama's action

"He kissed Melon, but he didn't increase his pension", Lulzim
x

Rajoni

All eyes on Jakov Milatovic, who is the young "European in Russian clothes" who can defeat Djukanovic and lead Montenegro into the "mouth of the Russian bear"

All eyes on Jakov Milatovic, who is the young "European in Russian

All eyes are on the young Jakov Milatovic, who can "defeat" the eternal Milo Djukanovic in the second round of the presidential elections in Montenegro. Although he won the most votes in the first round of the presidential elections, if the support of all his opponents is on Milatovi?'s side, and it is certain to be, Djukanovi? will surely go down in history, writes Slobodna Dalmacija. Sunday's vote came amid a year-long political crisis marked by no-confidence votes in two separate governments and a row between lawmakers and Djukanovic over the president's refusal to appoint a new prime minister.

All eyes on Jakov Milatovic

Judging by the reactions, Milatovic is the surprise of this year's elections, and not without reason. If Milatovi? wins the presidential mandate, it seems that the idea of ??the "Serbian world", which is nothing more than a euphemism for greater Serbia, will be 'cemented'. Experts of the Montenegrin political scene warn that Milatovic is a European in Russian clothing. Although an Oxford student and an intellectual of liberal origins, he was a minister in the pro-Serbian government headed by the famous patriarch Amfilohi. Jakov Milatovic used the campaign cleverly: he spoke against the divisions in society between the supporters of Western politics and the supporters of Vucic and Putin, who are extremely powerful. He recalled that thanks to his measures, when he was a minister, the minimum wage and average increased, which is a fact. Milatovic was the minister of economic development in the government of Zdravko Krivokapic, as well as a candidate for mayor of Podgorica. After the fall of the Montenegrin Government, led by Krivokapi?, Milatovi? formed his own political project, named after the political reforms he implemented. The program he implemented was called "Europe Now", so it turns out that Milatovi? will have no doubts about European integration or Montenegro's membership in NATO? But, we repeat, no one is sure about this, because Jakov Milatovic supported the Serbian Orthodox Church in its efforts to continue to be invulnerable in Montenegro. named after the political reforms he implemented. The program he implemented was called "Europe Now", so it follows that Milatovic will have no doubts about European integration or Montenegro's membership in NATO? But, we repeat, no one is sure about this, because Jakov Milatovic supported the Serbian Orthodox Church in its efforts to continue to be invulnerable in Montenegro. named after the political reforms he implemented. The program he implemented was called "Europe Now", so it follows that Milatovic will have no doubts about European integration or Montenegro's membership in NATO? But, we repeat, no one is sure about this, because Jakov Milatovic supported the Serbian Orthodox Church in its efforts to continue to be invulnerable in Montenegro.

The favorite of the West or the Trojan horse of Russia

If Djukanovic is eventually removed from power, he will surely be exposed to a police investigation and court proceedings, so his 'clan', which is the right word when talking about people who have supported him for decades, will try to keep him in power with all his might. Milatovic and Djukanovic therefore face an all-or-nothing battle until the last vote in the second round of the presidential election. So on one side is the old political fox Djukanovic, and on the other is the young, educated, ambitious Milatovic, who, according to his profile, may be the favorite of the West, but also a Russian Trojan horse. If we take into account the fact that Croatia borders Serbia,

Mali i Zi, në “gojën” e ariut rus

Presidenti serb Aleksandër Vuçiç nuk hoqi dorë kategorikisht nga agresori Putin, kundër të cilit Haga ka ngritur akuza, përkundrazi, ai vazhdimisht kujton se tetëdhjetë për qind e publikut serb e mbështet luftën e tij në Ukrainë. Një pjesë e mirë e SDA-së mbështetet në politikën turke, dhe megjithëse Rexhep Tajip Erdogan është një lojtar i vjetër amerikan dhe vendi i tij është një anëtar i respektuar i NATO-s, edhe "sulltani" nuk ia kthen shpinën Vladimir Vladimirovich. Rezulton se Sarajeva dhe Banjaluka janë aleatë të tërthortë? Nëse Millatoviç bëhet presidenti i ri malazez dhe si i tillë ndjek udhëzimet nga Moska, ndikimi gjeopolitik i Rusisë në rajon do të forcohet më tej.Votuesit malazezë kanë një detyrë të vështirë. Me zgjedhjen e Jakov Milatoviçit në krye të shtetit, vendi mund të çohet në Evropë ose krejt e kundërta, në gojën e ariut rus që po mbyt kombet liridashëse: ukrainasit, gjeorgjianët, moldavët... Dhe malazezët?