BREAKING NEWS

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called as a witness for "Gërdec", here are the facsimiles that sink him, the evidence that shows the son of the "non woman" as the shadow owner of the business of death, how he placed the minis...

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called
x
BREAKING NEWS

The US statement about "non-women" and the crackling of handcuffs for his family members "furious" Sali Berisha, the head of "Foltore" accusations, threats and attacks against SPAK

The US statement about "non-women" and the crackling of handcuffs for
x
BREAKING NEWS

The "hemorrhage" of the DP deserters group begins, Dash Sula, Lefter Gështenja and "Rhapsody" Gjekmarkaj distance themselves from Sali Berisha after the American ultimatum

The "hemorrhage" of the DP deserters group begins, Dash Sula, Lefter
x
BREAKING NEWS

Quarrel breaks out in the anti-American gang, Berisha cuts off Bardhi's hopes for General Secretary, declares that Noka is number 2, "Foltorja" pressures the Supreme Court for the stamp before creating a new party

Quarrel breaks out in the anti-American gang, Berisha cuts off Bardhi's
x
BREAKING NEWS

What happened in the USA between Yuri Kim and Edi Rama, why did the Albanian prime minister censor the meeting with the former American ambassador?

What happened in the USA between Yuri Kim and Edi Rama, why did the Albanian
x
BREAKING NEWS

Edi Rama's positions in the USA are getting worse, McGonigal accepts the bribery charge of 225 thousand USD for lobbying the Albanian prime minister, the former FBI agent risks 5 years in prison for the Albanian file

Edi Rama's positions in the USA are getting worse, McGonigal accepts the
x
BREAKING NEWS

Salaries 900 euros in the state, the salary increase calendar in the public sector is revealed, here's when teachers, policemen, soldiers, doctors and nurses will benefit

Salaries 900 euros in the state, the salary increase calendar in the public
x
BREAKING NEWS

McGonigal accepted the accusations of lobbying against the DP, Basha comes out with a strong reaction: Sali...

McGonigal accepted the accusations of lobbying against the DP, Basha comes out
x

Rajoni

Meeting with the president of Serbia, Vjosa Osmani reacts and discloses details of the conversation: I asked him to remove the army from the border and the gangs from the north of Kosovo, but...

Meeting with the president of Serbia, Vjosa Osmani reacts and discloses details

Although they have stated several times that there will be no meeting between them, Vjosa Osmani and Aleksandër Vucic have held a short meeting in Moldova.

Vjosa Osmani said that the president of France, Emanuel Macron, the German chancellor Olaf Scholz and the head of the EU's foreign policy, Josep Borrell, were also present during the meeting.

The president emphasized that once again it was proven that Vucic is not interested in solutions or peace.

Osmani talks about the 10-minute meeting with Vucic in Moldova

President Vjosa Osmani has declared for the short meeting with the President of Serbia, Aleksandar Vu?i? in Moldova, where the President of France, Emanuel Macron, German Chancellor Olaf Scholz and the head of the EU's Foreign Policy, Josep Borrell, were also present.

In advance, Osmani and Vucic held separate meetings with Macron, Scholz and Borrell.

"At the end of the meeting with Macron and Scholz, they proposed to have an informal discussion with the president of Serbia, of course the High Representative of the EU, Josep Borrell, was also present at the meeting. We had a joint meeting for about 10 minutes, where it was proven once again that Vucic is not interested in solutions or peace, but in fact is the main source of instability in our entire region. But, I will continue to work with our partners, with Germany, with France, with the USA as our key ally, but also with other countries on some of the issues proposed by President Macron and Chancellor Scholz, and that the US Secretary of State, Blinken, has also proposed. There may be elections ahead. We have a common will, and that is for a sovereign and independent Kosovo to be successful throughout its territory.

Ajo ka thënë se zgjidhjet për çtensionim të situatës ekzistojnë, por ato duhet të jenë në përputhshmëri me Kushtetutën e Kosovës.

Osmani ka thënë se fillimisht takimi trelateral Macron-Scholz-Osmani ka qenë propozim i palës franko-gjermane, derisa në fund të këtij takimi ka qenë një insistim i tyre që të ketë edhe një diskutim formal me presidentin e Serbisë.

“…e kam bërë të qartë se unë nuk negocioj sepse negociatat bëhen në Bruksel dhe Gjykata Kushtetuese e ka përcaktuar qartë se kush i zhvillon ato negociata. Megjithatë si presidente e vendit natyrisht i respektoj propozimet e aleatëve tanë, të cilët kanë dhënë dhe vazhdojnë të japin shumë për stabilitetin në Kosovë dhe rajon. Jemi ulur kemi diskutuar. Unë para tyre kam kërkuar nga Vuçiçi që të largojë ushtrinë nga kufiri, që t’i largojë bandat kriminale nga Kosova. Që të zbatojë listën e gjatë të marrëveshjeve të cilat nuk i ka zbatuar. E kam pyetur se a ka marrëveshje apo jo sipas tij sepse ai paraqitet para palëve të tjera kinse i respekton marrëveshjet por publikisht del dhe thotë se nuk do t’i zbatojë. Pra, janë gjëra që i kemi bërë në mënyrë shumë korrekte dhe konstruktive, siç janë kërkesat për sqarime, duke treguar se ne jemi të gatshëm ta gjejmë rrugën përpara bashkë me aleatët. Ne bisedojmë me ta për rrugën përpara, kurse obligimet që Kosova i ka marrë në marrëveshje, edhe njëherë sot kam treguar se të gjitha institucionet tona janë të përkushtuara t’i zbatojnë dhe nuk do të ikim prej tyre. Në anën tjetër Vuçiç si zakonisht ankohet, bërtet e shumëçka tjetër, por kjo është natyra e tij”, ka shtuar presidentja.

She added that within the laws and the Constitution of Kosovo there is the possibility of new elections, but it is important that the Serbs in the north participate in them, take advantage of the participation.

"So they should participate and elect the presidents they want and make sure their rights are respected through the representatives they elect", said Osmani, not ruling out this action as a solution to de-tension the situation.

"Our laws allow new elections if there is a certain percentage of citizens who are on the voting list and initiate such a procedure. So if there are such procedures, our institutions are forced to act", Osmani underlined.