BREAKING NEWS

The broken Rama-Vu?i?-Grenell-Thaçi negotiations for the sale of the North have set fire to the Kosovo issue and the Albanian lands

The broken Rama-Vu?i?-Grenell-Thaçi negotiations for the sale of the
x
BREAKING NEWS

SPAK deposes Fatmir Mediu, requests for 90 defense witnesses drops, GJKKO summons Shkëlzen Berisha and 71 prosecution witnesses for the "Gërdec" affair

SPAK deposes Fatmir Mediu, requests for 90 defense witnesses drops, GJKKO
x
BREAKING NEWS

The American man who will sink Shkëlzen Berisha enters the scene, this is what the "key" witness of the Gërdec tragedy is expected to say

The American man who will sink Shkëlzen Berisha enters the scene, this is
x
BREAKING NEWS

SPAK is not separated from Saimir Tahir, the former minister's property is under investigation after signals from foreign services

SPAK is not separated from Saimir Tahir, the former minister's property is
x
BREAKING NEWS

SPAK files on "EncroChat" and "Sky" interceptions with criminals, Balla warns of "earthquakes" in the State Police

SPAK files on "EncroChat" and "Sky" interceptions with
x
BREAKING NEWS

The anti-American Berisha-Bardhi squad collapses, the number of deputies' participation drops, the desertion from the political action of the former General Secretary of the DP begins

The anti-American Berisha-Bardhi squad collapses, the number of deputies'
x
BREAKING NEWS

Edi Rama receives instructions from Vu?i? about the situation in the north of Kosovo, here is the document that breaks down the sensational behind-the-scenes

Edi Rama receives instructions from Vu?i? about the situation in the north of
x
BREAKING NEWS

OLAF will continue investigations into funds from IPARD II; No disbursements from the program are scheduled until 2025

OLAF will continue investigations into funds from IPARD II; No disbursements
x

Rajoni

Today is a day of "fire" for Belgrade, Aleksandër Vucic plays the last card to quell the protests against him, he will infiltrate provocateurs to cause riots, here is the cruel plan

Today is a day of "fire" for Belgrade, Aleksandër Vucic plays the

The social atmosphere in Serbia has become extremely electrified, after two mass murders that took place a few weeks ago, where nearly 20 young people were killed, and which were followed by numerous protests by citizens against violence, especially in schools. However, the calls for the resignation of the Serbian president, Aleksandër Vu?i? and part of his cabinet, have also heated up the political situation. Today, in the next "Serbia against violence" protest, the Vu?i? regime plans to introduce provocateurs who will try to cause physical incidents with the opposition representatives, writes "Nova.rs" citing sources close to the organizers of the protest. They state that with this action, the government plans to continue discrediting the mass protests.

Vucic's plan

As "Nova.rs" writes, the idea is for the provocateurs to get close to one of the opposition representatives and cause first a verbal and then a physical incident. The next step of this plan is to accuse the opposition politicians of inciting violence, and that their protests are not at all peaceful, as the "organizers" want to present it, through the regime's media. "This is how they want to discredit the citizens and the people who participate in the protest, who since the fifth week have been acting calmly and expressing their displeasure ", says a source for Nova.rs. The media reports that even on the eve of the previous "Serbia against violence" protest in front of the RTS building, the regime wanted to insert its supporters among the citizens, as they were afraid they would forcefully attack the RTS building. This, they point out, is almost done. Accordingly, the representatives of the opposition have prevented some of the instructed citizens from entering the premises of RTS, and the situation has calmed down. This seems to be an effort "out of desperation" by President Vucic, especially after the failure of May 26, which he propagandized it as "the biggest rally in the history of Serbia". To fulfill his wish and show how much "support he has, buses started from all over Serbia from early dawn in order to move to Belgrade as soon as possible many people who would admire his "courage and strength". However, in reality none of this came to pass. According to the opposition, the scenes from the Branko bridge, where after a torrential rain the supporters abandoned Vucic and turned to the buses, were a signal that the end of the rule of Aleksandar Vucic and the Serbian Progressive Party has begun. the representatives of the opposition have prevented some of the instructed citizens from entering the premises of the RTS, and the situation has calmed down. This seems to be an effort "out of desperation" by President Vucic, especially after the failure of May 26, which he propagated as "the biggest gathering in the history of Serbia". To fulfill his wish and to show how much "support he has, buses started from all over Serbia from early dawn in order to move as many people as possible to Belgrade who would admire his "courage and strength". However, in reality none of this came to pass. According to the opposition, the scenes from the Branko bridge, where after a torrential rain the supporters abandoned Vucic and turned to the buses, were a signal that the end of the rule of Aleksandar Vucic and the Serbian Progressive Party has begun. the representatives of the opposition have prevented some of the instructed citizens from entering the premises of the RTS, and the situation has calmed down. This seems to be an effort "out of desperation" by President Vucic, especially after the failure of May 26, which he propagated as "the biggest gathering in the history of Serbia". To fulfill his wish and to show how much "support he has, buses started from all over Serbia from early dawn in order to move as many people as possible to Belgrade who would admire his "courage and strength". However, in reality none of this came to pass. According to the opposition, the scenes from the Branko bridge, where after a torrential rain the supporters abandoned Vucic and turned to the buses, were a signal that the end of the rule of Aleksandar Vucic and the Serbian Progressive Party has begun.

Provokime e incidente

Sakaq, për të parandaluar incidente të padëshiruara në protestën e sotme, një pjesë e opozitës u takua të mërkurën me shefin e policisë së Beogradit, Veselin Miliç dhe shefat e gjashtë departamenteve të tjera policore. Deputetët e opozitës, të cilët janë edhe organizatorët teknikë të protestës "Serbia kundër dhunës", u siguruan nga shefi i policisë së Beogradit, Miliç, si dhe nga shefat e departamenteve të tjera të policisë, se policia do të jetë në rrugë gjatë protestës dhe se qytetarët do të lejohen të demonstrojnë të qetë. Organizatorët e protestës paralajmëruan gjithashtu se do të shtojnë numrin e rojeve që do të sigurojnë tubimin. Deri më tani kanë qenë rreth 200 të tillë dhe sot duhet të jenë shumë të tjerë.Protesta e sotme është e pesta tanimë, dhe lokacioni përfundimtar do të jetë rreth Presidencës së Serbisë. Organizatorët kanë garantuar paraprakisht se nuk do të lejojnë asnjë ndërhyrje në ndërtesë dhe se do të ruhet një karakter paqësor dhe dinjitoz.Tubimi do të fillojë në orën 18:00 para Kuvendit Popullor, dhe shëtitja do të zhvendoset nga Kuvendi i Serbisë përgjatë Bulevardit Kralja Aleksandra, pastaj përgjatë rrugës Beogradska deri në rrethrrotullimin Slavija, pastaj përgjatë rrugës Kralja Milana në Terazij dhe prej andej tek Sheshi Nikola Pashiç dhe Parku Pionirski, e pastaj do të mbyllet rreth rreth Presidencës. Protesta do të zgjasë deri në orën 21:00, dhe nuk dihet nëse do të ndiqet nga të tjera.