BREAKING NEWS

May 14 elections/ Berisha reveals how the municipal council candidates will be divided with PL and allies

May 14 elections/ Berisha reveals how the municipal council candidates will be
x
BREAKING NEWS

Local elections/ Berisha convenes the Presidency, here is what is expected to be decided

Local elections/ Berisha convenes the Presidency, here is what is expected to be
x
BREAKING NEWS

The meeting ends, SP officially announces the candidates for each district, here are the NAMES

The meeting ends, SP officially announces the candidates for each district, here
x
BREAKING NEWS

Elections of May 14/ The names are revealed, here are the SP candidates for the Tirana district

Elections of May 14/ The names are revealed, here are the SP candidates for the
x
BREAKING NEWS

The candidates for mayor in Elbasan are revealed, here are the names

The candidates for mayor in Elbasan are revealed, here are the names
x
BREAKING NEWS

SP candidates for the Shkodër region, Elisa Spiropali reveals the names

SP candidates for the Shkodër region, Elisa Spiropali reveals the names
x
BREAKING NEWS

May 14/ Ben Andoni clears up the scenario and makes a strong warning: There will be a mass boycott, the weakest elections ever held

May 14/ Ben Andoni clears up the scenario and makes a strong warning: There will
x
BREAKING NEWS

Scary/ The world on the verge of nuclear war? Putin signed the agreement with Lukashenko: We will put nuclear weapons in Belarus

Scary/ The world on the verge of nuclear war? Putin signed the agreement with
x

Rajoni

Train collision in Greece/ The railway company announces the final DECISION

Train collision in Greece/ The railway company announces the final DECISION

The families of the victims from the collision of two trains in Larisa, Greece, and the injured will be compensated by the "Hellenic Train" line.

"Hellenic Train" has issued a statement regarding advances to cover the financial needs of those affected and the families of the victims.

The Greek media write that the decision is due to social sensitivity and that in its response to the tragic accident, the company has avoided full responsibility.

Allocation of damages:

- The family members of the victims will be compensated with 42,000 euros.

- Injured passengers will receive 5,000 to 1,000 euros in compensation.

- At the same time, the families of the dead, injured and other passengers of the fatal train will be given compensation of 300 euros for the material goods they lost.

The full announcement of "Hellenic Trains":

In the framework of the decision given by the Management of the Hellenic Train to pay an advance to cover the immediate financial needs, both of the families of the passengers who died in the rail accident of the passenger train IC 62, dated February 28, 2023, and of the injured, passengers of the same accident, without this being in any way an acceptance of responsibility by the company in accordance with the provisions of European Regulation 1371/2007, but both for reasons of special social sensitivity and taking into account European Legislation and European Legislation and Practice in similar railway accidents, the procedure and details of payment of the respective advances as follows:

Hellenic Train will pay:

The families of the dead passengers an advance of €42,000.00.

Për pasagjerët e lënduar, pavarësisht nga ashpërsia e dëmtimit, një paradhënie prej (a) 5,000.00 € nëse, në datën e këtij njoftimi, ata nuk janë shtruar në ndonjë spital ose klinikë dhe (b) 10,000,00 € nëse, më Në datën e këtij njoftimi, ata qëndrojnë të shtruar në çdo institucion apo klinikë infermierore dhe për të plotësuar nevojat imediate financiare të të gjithë sa më sipër, pavarësisht se legjislacioni europian nuk parashikon një shumë të caktuar paradhënie minimale.

Familjeve të të vdekurve, të lënduarve dhe pasagjerëve të tjerë të trenit të mësipërm në momentin e aksidentit, dëmshpërblim në shumën 300,00 € për të gjitha bagazhet e tyre, përfshirë sendet personale dhe kafshët.