BREAKING NEWS

Who are the 10 candidates that remain in the race to win the "Golden Ball" (List)

Who are the 10 candidates that remain in the race to win the "Golden
x
BREAKING NEWS

A former deputy, Pashko Ujka, was shot in the back

A former deputy, Pashko Ujka, was shot in the back
x
BREAKING NEWS

Pashko Ujka in serious condition, his family members are asking for blood

Pashko Ujka in serious condition, his family members are asking for blood
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela speaks with names, warns of "bomb" arrests at very high levels of Albanian politics: The blow that Sali Berisha will receive soon ...

Spartak Ngjela speaks with names, warns of "bomb" arrests at very high
x
BREAKING NEWS

Fatos Klosi: Meta is following Berisha's game due to bargaining, they have nothing to lose and they want the leader of the opposition, after December 11 there is a risk of a clash

Fatos Klosi: Meta is following Berisha's game due to bargaining, they have
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu publishes the photo of Lulzim Basha and makes the unexpected comment: In the cemetery with ...

Kreshnik Spahiu publishes the photo of Lulzim Basha and makes the unexpected
x
BREAKING NEWS

Fatos Tarifa detonates the "bomb": Ilir Meta introduced corruption, 40 percent of the budget went to his pocket, he transported the money in bags

Fatos Tarifa detonates the "bomb": Ilir Meta introduced corruption, 40
x
BREAKING NEWS

Prime Minister Rama congratulates November 29 and publishes video with fantastic views from the completion of the giant project: It will become an important connecting corridor East-West

Prime Minister Rama congratulates November 29 and publishes video with fantastic
x

Rajoni

Coronavirus / Greece takes extreme restrictive measures, arrival at work is allowed only at this time, decision enters into force on Monday

Coronavirus / Greece takes extreme restrictive measures, arrival at work is

According to the new measures taken by Greece. From 7:00 to 9:30 will be arrival at workplaces, shifts and retail schedule. Stores will be open from 10:00 to 21:00 - New measures will take effect from Monday - From 13 December anyone over the age of 60 must have taken the third dose to be considered fully vaccinated - The country is not heading towards closure again, said Health Minister Thanos Plevris

The new measures for the pandemic, which were mentioned yesterday by Prime Minister Kyriakos Mitsotakis in his televised message, were specialized today by the Minister of Health, Thanos Plevris.

At the press conference, together with Mr. Plevris, were the president of the National Transparency Authority, Angelos Binis and the general secretary of Trade and Consumer Protection, Sotiris Anagnostopoulos.

Thanos Plevris said that the measures are not aimed at restricting the activity of vaccinated, but those who have chosen not to be vaccinated.

The NSS is under pressure, but it endures. The functioning ICUs have been doubled, while fans and infrastructure have been provided so that, if necessary, intubation can take place outside the ICU.

The company will not close, we are taking all measures for SSK to respond to the pressure, said the Minister of Health.

"Over 85% of those who are admitted to the ICU or lose their lives are unvaccinated. "ICU beds have more than doubled and 12,000 staff are available," he added.

We have over 700 ICU beds from the private sector. In some areas where there has been special pressure, the measure of ordering services has been activated. "Eventually we will need 80 doctors in areas where the system is under pressure," he said.

As for vaccinations, the scheduled dates exceed 900 thousand. 75% of the adult population has already been vaccinated, while in the general population it is 65%.

The announced measures are targeted. There are three phases:

(a) Areas accessible to all (pharmacies, catering),

(b) vetëm për ata që janë vaksinuar ose ata që nuk janë vaksinuar (shitje me pakicë, vende pune, vende kulti, parukeri, zona të hapura ngrënieje). Vendet e punës do të ndjekin një orar të ri që do të fillojë nga ora 07:00 deri në orën 09:30, ndërsa në shitje me pakicë do të ketë ndryshim orari.

(c) argëtimi i brendshëm që do të jetë vetëm për të vaksinuarit (restorante të brendshme, teatro, kinema, muze, ekspozita, konferenca, palestra).

Gjithashtu, për hyrjen e të miturve në ambiente të mbyllura do të ketë, aty ku kërkohet, autotest dhe jo laborator.

Nga 13 dhjetori, kushdo mbi 60 vjeç duhet të kishte marrë dozën e tretë për t’u konsideruar i vaksinuar plotësisht. Konkretisht, doza përforcuese do të bëhet në 6 muaj, ndërsa do të kenë një diferencë deri në 7 muaj, pasi më pas do të skadojë certifikata e vaksinimit.

Sekretari i Përgjithshëm i Tregtisë dhe Mbrojtjes së Konsumatorit, Sotiris Anagnostopoulos, njoftoi se nga e hëna do të ndryshojë orari i tregtisë me pakicë për të mbrojtur shëndetin publik.

Konkretisht, dyqanet me pakicë gjatë ditëve të javës do të jenë të hapura nga ora 10:00 deri në orën 21:00, për të shmangur bllokimet në transportin publik, në kombinim me orët e qarkullimit në sektorin publik dhe privat.

Z. Anagnostopoulos theksoi se për zbatimin e masave do të kryhen inspektime nga policia, rojet bregdetare dhe rojet bregdetare, Autoriteti Kombëtar i Transparencës dhe Njësia e Tregut Ndërshërbyes.

Kujtohet se Kyriakos Mitsotakis njoftoi dje masat e mëposhtme:

* Së pari, nga e hëna e ardhshme, të gjithë qytetarët e rritur të pavaksinuar, përveç kateringut, nuk do të hyjnë në dhoma të tjera të mbyllura. As me shfaqjen e testit. Në kinema, teatro, muzeume apo palestra, për shembull. Është një akt i menjëhershëm mbrojtjeje dhe, natyrisht, një nxitje indirekte për t’u vaksinuar. Përsa i përket shërbesave kishtare, e përsëris se besimtarët që nuk janë vaksinuar duhet të kenë një test laboratorik negativ. Kjo, në fund të fundit, parashikohet në qarkoren e Sinodit të Shenjtë, i cili tashmë thirret të mbikëqyret nga organet e tij dhe, me kampionim, nga shteti.

* Së dyti, certifikata e hyrjes në ambiente të mbyllura për personat e vaksinuar mbi 60 vjeç pushon së vlefshmi shtatë muaj – e përsëris, shtatë muaj – nga lëshimi i saj. Domethënë do të jepet një muaj për vaksinimin e tyre me dozën e 3-të pas përfundimit të semestrit. Kjo pasi të dhënat mjekësore tregojnë se, me kalimin e kohës, mbrojtja e vaksinës zvogëlohet.

* Së treti, orët e punës shtrihen në sektorin publik dhe privat. Për të shmangur mbipopullimin, veçanërisht në orarin e mbërritjes dhe nisjes, por edhe ngarkesën shtesë në orë të caktuara në transportin publik. Natyrisht, me dispozita të veçanta për punonjësit me fëmijë në shkollë.

* Fourth, the controls will continue even more intensively. There are no "suckers" and "smarts" in a national battle. And everyone should enter more resolutely, taking on their responsibilities: the state, local government, scientific bodies but also individual professional associations.

* And fifth, but of great importance, the National Health System is further strengthened. Private intensive care units are already in use. The services of private doctors are also required in areas of high blood pressure. Today I actually signed the relevant order. While recruitments are made in the position of unvaccinated health workers who remain suspended.