BREAKING NEWS

Here is the "big American punch" in the face of Sali Berisha, Ilir Meta and Edi Rama, the USA comes out on the side of Altin Duman, demands that the opposition distance itself from "non-women" and gives a strong message that misgovernance and corruptio...

Here is the "big American punch" in the face of Sali Berisha, Ilir
x
BREAKING NEWS

Here is the contract in the hands of the prosecutors that is making the "hole" for Ilir Meta and Monika, the role of Kryemadhi's mother and brother Drini who received 360 million ALL from SGS, the 2 people who opened the former president's files in SPA...

Here is the contract in the hands of the prosecutors that is making the
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta accuses Zeni television of having received an order to close its doors, Monika Kryemadhi attacks her husband as a servant of Edi Rama

Ilir Meta accuses Zeni television of having received an order to close its
x
BREAKING NEWS

Spartak Braho speaks without "gloves", here are the details from Ilir Meta's old illness, his maneuvers with the exception of Monika Kryemadhi and the strong behind-the-scenes happening inside the former LSI, from the departure of their safes associate...

Spartak Braho speaks without "gloves", here are the details from Ilir
x
BREAKING NEWS

The judge who gave PD Sali Berisha before the vetting, here is the "crazy" wealth of Agron Zhukri, how he became a millionaire from his wife who cannot justify all her income with salaries and private activity, the "red flags" are revealed ” in KPK

The judge who gave PD Sali Berisha before the vetting, here is the
x
BREAKING NEWS

Very good news for pensioners, here is what is being prepared with the new pension scheme, from indexation, compensations, changes in rural and urban areas to contributions for the self-employed in agriculture

Very good news for pensioners, here is what is being prepared with the new
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta does not stop, the threats to the head of SPAK continue: I will sew Duman for generations, if he is brave, let him...

Ilir Meta does not stop, the threats to the head of SPAK continue: I will sew
x
BREAKING NEWS

This is why Europe has closed the doors to the escape of Meta and Kryemadhi, their "black" file of money laundering towards the end of the investigations, Altin Dumani and Sotir Kllapi are preparing the arrest warrants, the evidence and the witnesses w...

This is why Europe has closed the doors to the escape of Meta and Kryemadhi,
x

Rajoni

Association, the main condition for the agreement between Kosovo and Serbia, the German newspaper reveals the behind-the-scenes of the final negotiations that will be sealed in Ohrid: This is why Kurti must now overcome his shadow

Association, the main condition for the agreement between Kosovo and Serbia, the

The mediators from the European Union and the USA hope for a final progress in the negotiations between Serbia and Kosovo, writes the well-known German media Tageskeitung. "Paving the way to the EU", in this title, Berlin's Tageskeitung publishes a text by its correspondent Erich Rutfelder, which is a kind of announcement for the upcoming meeting between the President of Serbia, Aleksandër Vu?i? and the Prime Minister of Kosovo, Albin Kurti , on March 18 in Ohrid. Mediators from the European Union and the US hope for a final breakthrough in the negotiations between the two countries and the agreement to normalize relations should open the way to the EU for both sides. The West also hopes to limit Russia's influence, which in the Balkans, and especially in Serbia, is not negligible. Before signing, however,

What is happening in Serbia and Kosovo?

The German article recalls the meeting between Vu?i? and Kurti on February 27 in Brussels, when the two "agreed to accept in principle the 11-point plan". "However, immediately after his return to Belgrade, Vucic declared that he could not sign the contract, while the Prime Minister of Kosovo, on the other hand, emphasized that he had already signed the agreement, as it is, in Brussels", Tageskeitung reports for its readers , with the explanation that "the document is controversial in both countries, especially in Serbia". "Serbia should allow Kosovo's membership in international organizations, including the United Nations, and Kosovo should agree to the establishment of the Association of Serbian Municipalities,

The role of Vucic and Kurt

"Vucic emerged on the political scene 30 years ago, during the Yugoslav wars, as an ardent supporter of Serbian nationalism under the then president of Serbia, Slobodan Milosevic. For him, Kosovo is still a Serbian province that should be returned to Serbia. With the support of Russia and China, he prevented the integration of that country into the UN and other international organizations, but now he wants to bring Serbia into the European Union. "Albin Kurti, on the other hand, was a student activist in the non-violent resistance against Serbian rule in the mid-1990s. Serbian police arrested him in 1999 and was released only after the liberation of Kosovo and an amnesty in 2001. Since independence of Kosovo in 2008, Kurti, despite everything, led the progressive, left-wing party "Vetevendosje" and convincingly won the last elections.

“Kurti tani duhet të kërcejë mbi hijen e tij”

Në fund, autori i tekstit në median gjermane e përmbledh situatën kështu: “Kurti tani duhet të kërcejë mbi hijen e tij”. Sipas burimeve nga Prishtina, SHBA-të, por edhe Bashkimi Evropian, kanë ushtruar presion shumë të fortë ndaj Kosovës. Për vite me radhë, politikanët serbë i bëjnë thirrje bashkësisë ndërkombëtare që të lejojë pakicën serbe në Kosovë, e cila përbën rreth gjashtë për qind të popullsisë, të krijojë asociacionin e vet të komunave në rreth 20 për qind të zonës (Kosovë). , për të vepruar politikisht në mënyrë të pavarur nga parlamenti në Prishtinë. Kjo do t'i jepte Vuçiçit autoritar qasje të drejtpërdrejtë në vendbanimet e shpërndara serbe dhe mund të prishë përgjithmonë zhvillimin e Kosovës, siç po bën Republika Srpska në Bosnje dhe Hercegovinë." “Kjo është pikërisht ajo që Kurti dhe ata rreth tij duan të parandalojnë deri më tani. Ato i referohen kushtetutës së Kosovës, në të cilën komunave serbe iu dhanë kompetenca të gjera vetëqeverisëse të krahasueshme me ato në Suedi dhe Finlandë, apo ato në Tirolin e Jugut në Itali. Kurti po ashtu thekson se statusi i pakicave në Kosovë mbulohet me të gjitha marrëveshjet e Këshillit të Evropës dhe BE-së. Pakicat e tjera, si boshnjakët dhe romët, vlerësojnë se kanë më pak të drejta se serbët, dhe Kurti tregon se kërkesat serbe do ta ndajnë më tej etnikisht shoqërinë në Kosovë në vend që ta demokratizojnë atë”, përfundon Tageskejtung.