BREAKING NEWS

SPAK in the "courtyard" of Rama, this is how the prosecutors are investigating the complete file of "McGonigal" in cooperation with the FBI, from letters and information with American intelligence, to the interrogation in complete secrecy in New York

SPAK in the "courtyard" of Rama, this is how the prosecutors are
x
BREAKING NEWS

Here are the two powerful women in the SP who can take the reins of the government after the departure of Edi Rama, what is expected to happen on December 8, the socialists in anxiety

Here are the two powerful women in the SP who can take the reins of the
x
BREAKING NEWS

SPAK before the trial by fire", Sali Berisha ignores justice and continues not to implement the court's decision, the third rejection of BKH agents is expected

SPAK before the trial by fire", Sali Berisha ignores justice and continues
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta is soon arrested, the prosecutors have closed the "CEZ-DIA" file, here's what's happening inside SPAK, Romeo Kara reveals the sensational behind-the-scenes

Ilir Meta is soon arrested, the prosecutors have closed the "CEZ-DIA"
x
BREAKING NEWS

Evi Kokalari's "Bombshell": Here's how the US has sewn up the file on the 'Berisha' family, I show you one of DASH's evidence in its 'non-grata' file and Argita's role using Jamarbër Malltezi in corruption and enrichment through power

Evi Kokalari's "Bombshell": Here's how the US has sewn up
x
BREAKING NEWS

The fever for Ilir Meta, Sali Berisha and 3 well-known ex-ministers is increasing, that's why justice can open investigations into their affair of hundreds of millions that is disappearing from Albanians 10 million dollars a year

The fever for Ilir Meta, Sali Berisha and 3 well-known ex-ministers is
x
BREAKING NEWS

The days of "horror" begin for Shkëlzen for the Gërdec affair, on December 7 the secretary of Aldo Bumçi appears before SPAK, who can put him behind bars, Berisha's son in GJKKO on December 14

The days of "horror" begin for Shkëlzen for the Gërdec
x
BREAKING NEWS

Fundoset Shkëlzeni and the Minister of Justice of Sali Berisha, the engineer reveals for the first time in SPAK the fact that proves his son's secret connections as the shadow owner of the business of death in Gërdec

Fundoset Shkëlzeni and the Minister of Justice of Sali Berisha, the
x

Politike

The elections in Kukës, electoral crimes and the salaries of Constitutional Court judges "ignite" the Assembly, the opposition and the majority make strong accusations between them, here are the debates

The elections in Kukës, electoral crimes and the salaries of Constitutional

The partial elections in Kukës that will be held on Sunday, the election crimes and the draft to increase the salaries for the members of the Constitutional Court have "ignited" the Parliament of Albania yesterday, causing strong debates between the opposition and the majority. Initially, the Minister of Justice, Ulsi Manja, threw "fuel on the fire", who, while announcing that the government is in discussions with the United Arab Emirates for the financing of mountain tourism in Shishtavec, emphasized that the citizens of Kukës will vote for the SP that the deputy of "Foltore" "Flamur Noka, according to him, years ago turned it into a private bajrak. Minister Manja even reminded the opposition that PD did not make any investment in Kukës during the time he was in government. "Sunday's elections are free and democratic. listen carefully flag why Kukësi should vote for us. That they tried you so much in Kukës that when you were there you turned it into a private bajrak and left it at the mercy of no investment and started depopulation. Why give it to us? That you have come to take Flagur on the tip of their nose. Our investments in Kukës from the day we came to government are 10 times more than what you have done. Very soon, the Albanian government presented a master plan for the development of mountain tourism for Shishtavec, which is under discussion to be financed by the United Arab Emirates. It will be at the top and the elite of mountain tourism in the region. Saliu and you, whoever defeats you in electoral battles, you call him an electoral criminal", he declared. Further, Manja even asked the opposition not to come out on Monday with their refrain that the elections were bought. "You have brought a candidate who promises the people of Kuksi that he will stop the depopulation. It will bring back the Kuksians from Tirana. The time has come for Kukës to have a mayor who has separated his mind from living and residing in Kukës. Albert Halili felt Kukësi with his heart. He is a model parent of Kukës, he loves Kukës because he has given up on living in Kukës. The candidate you brought to you voted for Pandi in Tirana. Wait for Sunday calmly, I hope that on Monday they won't say that they stole our votes in Kukës, that you have this refrain", underlined Manja. 

Electoral crimes

On the other hand, Sali Berisha and Flamur Noka accused him of being an electoral criminal who steals votes in every election. He is a bona fide electoral criminal. He is a branded electoral criminal. He gets up here and does electoral propaganda just as if it were Shukriu or Safeti. He has his own file", declared Berisha. Meanwhile, Noka also accused Manja of electoral crimes. "Statesmen and politicians differ, statesmen think about future generations. Without telling me, Ulsi, have you thought, is there any citizen in your government, that you have thought about anything. To depopulate yes. But for future generations, there is nothing here, there is no sign on the horizon, steal a pair of elections, steal 4 years, to come the day to steal the elections again. It started with Shukriu ti Ulsi, the creator of the vote-stealing scheme, and here we are today,

Pagat e anëtarëve të GJK

Ndërkohë edhe drafti për rritjen e pagave për anëtarët e Gjykatës Kushtetuese ka shkaktuar sërish debat në Kuvend mes Gazment Bardhit dhe zv. kryetarit të grupit të PS, Toni Gogu. “Fakti që t’u rrit paga, do të thotë se të bleu Rama?”, deklaroi Gogu. Ndërkohë Bardhi u përgjigj si vijon. “Se kuptova pse kërceve në mënyrë të tillë. Së dyti vazhdove të gënjesh publikisht. Ma gjej në një vend ku kam propozuar rritjen e pagave. Ka qenë një pazar i pastër mes anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese dhe qeverisë me në krye Ramën. Nuk mund të ketë gjyqtarë që mund ta kenë pagën mbi prokurorët dhe gjyqtarët e SPAK dhe Gjykatës së Posaçme. S’mund të ketë pazar vetëm për një segment të sistemit të drejtësisë”, deklaroi Bardhi. Në përfundim Kuvendi ka vendosur të shtyjë shqyrtimin e shtesave dhe ndryshimeve në ligjin “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese”. Ishte deputetja Jorida Tabaku ajo që propozoi që të shtyhet ligjin për pagat e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese. “Unë kam një thirrje për kolegët socialistë, të tërhiqe ligji për gjykatën kushtetuese sot, ti ushtrojmë procedurën parlamentare, ta diskutojmë si pjesë e diskutimeve të komisionit të reformës në drejtësi dhe të shikojmë mundësinë për një reformë tërësore në sistemin e pagave të gjyqësorit që do i jepte dinjitet Shqipërisë por që edhe nuk  cenonte parimet me të cilat është rënë dakord kur është miratuar reforma në drejtësi. Shpresoj që kolegët ti shohin çështjet me parimin që është miratuar reforma në drejtësi. Kjo është pavarësia e pushteteve. Për këtë arsye unë shpresoj që të kemi mundësi të bëjmë një diskutim në komisionin e posaçëm që është ngritur në komisionin e ligjeve. Kjo do ti jepte mundësi edhe opozitës që të japin mendimet e tyre”, deklaroi Tabaku. Ndërkaq kërkesa u pranua nga mazhoranca. Jemi dakord që ta shtyjmë për një seancë tjetër, por më duhet ti them zonjës Tabaku që nuk është e mirinformuar dhe nuk ka faj se me gjithë lumin e akuzave që kolegët e saj i kanë bërë gjykatës më të nderuar në vend mund të keq informohesh në këto kohë dizinformacioni. Gjykata kushtetuese e ka dërguar në Kuvend projektin më 21 qershor, GJK kushtetuese ka ndjekur procedurën dhe ndaj ne sot e sjellim këtë propozim, por jemi dakord që ta shtyjmë për një seancë tjetër. Ne jemi dakord që ta shtyjmë dhe uroj që të reflektojnë edhe kolegët për mos të hedhur më baltë mbi institucionet kushtetuese të këtij vendi që ruajnë kushtetutshmërinë e një organi”, deklaroi Gogu.

Most read