BREAKING NEWS

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called as a witness for "Gërdec", here are the facsimiles that sink him, the evidence that shows the son of the "non woman" as the shadow owner of the business of death, how he placed the minis...

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called
x
BREAKING NEWS

The US statement about "non-women" and the crackling of handcuffs for his family members "furious" Sali Berisha, the head of "Foltore" accusations, threats and attacks against SPAK

The US statement about "non-women" and the crackling of handcuffs for
x
BREAKING NEWS

The "hemorrhage" of the DP deserters group begins, Dash Sula, Lefter Gështenja and "Rhapsody" Gjekmarkaj distance themselves from Sali Berisha after the American ultimatum

The "hemorrhage" of the DP deserters group begins, Dash Sula, Lefter
x
BREAKING NEWS

Quarrel breaks out in the anti-American gang, Berisha cuts off Bardhi's hopes for General Secretary, declares that Noka is number 2, "Foltorja" pressures the Supreme Court for the stamp before creating a new party

Quarrel breaks out in the anti-American gang, Berisha cuts off Bardhi's
x
BREAKING NEWS

What happened in the USA between Yuri Kim and Edi Rama, why did the Albanian prime minister censor the meeting with the former American ambassador?

What happened in the USA between Yuri Kim and Edi Rama, why did the Albanian
x
BREAKING NEWS

Edi Rama's positions in the USA are getting worse, McGonigal accepts the bribery charge of 225 thousand USD for lobbying the Albanian prime minister, the former FBI agent risks 5 years in prison for the Albanian file

Edi Rama's positions in the USA are getting worse, McGonigal accepts the
x
BREAKING NEWS

Salaries 900 euros in the state, the salary increase calendar in the public sector is revealed, here's when teachers, policemen, soldiers, doctors and nurses will benefit

Salaries 900 euros in the state, the salary increase calendar in the public
x
BREAKING NEWS

McGonigal accepted the accusations of lobbying against the DP, Basha comes out with a strong reaction: Sali...

McGonigal accepted the accusations of lobbying against the DP, Basha comes out
x

Politike

The investigation into the "McGonigal" file is deepening, Dorian Ducka will be called to testify in the US Senate, here are his connections with the former FBI agent and the Rama-Meta-Berisha trio

The investigation into the "McGonigal" file is deepening, Dorian Ducka

The investigation into Charles McGonigal, the most senior former FBI official to be indicted in the entire history of the famous agency, is deepening after investigators discovered that he benefited from large sums of money from a Russian oligarch and an Albanian. From the information of the "SOT" newspaper, it is learned that Dorian Ducka is expected to appear before the Senate Judiciary Committee in a session where he will be asked about his connections with Charles McGonigal and the involvement of the Albanian government in this matter.

So who is Dorian Ducka?

Dorian Ducka is one of the persons whose name appears in the American file where he is marked as "Person B". So far, he has refused to comment on his ties to former FBI agent Charles McGonigal. He says he has no comment on the questions asked: What is his connection to the former FBI agent? In which activities it turns out that he is or was a business partner with the former Albanian intelligence officer Agron Nezaj and what was his role in the meetings with Prime Minister Rama and the former FBI official, where according to the indictment, the former advisor turns out to have been present? Du?ka refused to comment or clarify the fact that his name is mentioned in the indictment by the authorities in the USA, answers which according to him can only be given by the US Department of State. "I have no comment, you can contact the US Department of Justice if you need more information", Ducka said a while ago. Dorian has a varied history with power.

What are his connections with politics in Albania?

He was mentioned as "Rama's adviser", but he is also known for his close relations with President Meta. Dorian Ducka was a representative of Ilir Meta's LSI in the 2009-2013 coalition with Sali Berishas, ??director of Integration at the Ministry of Energy, and is also mentioned in the media as the "nephew" of Ilir Meta. Dorian Ducka was Deputy Minister of Energy with LSI in the period 2013-2015. He also had work experience with TAP, as Director of the Project Management Unit. In addition to his relationships with Rama and Meta, the friendship between Saliu's son, Shkëlzen Berisha and Dorian Duçka, also appears on stage. Shkëlzen Berisha together with Dorian Ducka appeared in a photo on board a plane side by side on one of their business trips.

Detaje nga dosja “McGonigal”

Charles McGonigal ka punuar për sektorin e kundërzbulimit të FBI-së, derisa u largua nga FBI-ja në shtator të vitit 2018 dhe ndër të tjera mbulonte edhe Shqipërinë dhe Bosnje Hercegovinën. Ai akuzohet se ka marrë 225 mijë dollarë nga një ish-punonjës i shërbimeve sekrete të Shqipërisë dhe ka zhvilluar një sërë takimesh me biznesmenë dhe politikanë në Shqipëri, Kosovë dhe Bosnje, por pa i raportuar ato sipas rregullave. Sipas dokumentit të akuzës, gjatë një udhëtimi në Shqipëri në vitin 2017, “më 9 shtator i pandehuri McGonigal u takua me kryeministrin shqiptar Edi Rama dhe me Personin B Dorian Duçka me kërkesë të Personit A, Agron Neza ai i bëri thirrje kryeministrit të kishte kujdes dhe të mos i jepte liçenca për kërkime nafte në Shqipëri një kompanie ruse guackë. Personat A dhe B kishin interesa financiarë nga vendimi i qeverisë shqiptare. I pandehuri McGonigal i dha kryeministrit një suvenir të FBI-së në prani të personit B”. Akt-padia vendos një lidhje të drejtpërdrejtë të takimeve të ish zyrtarit të FBI-së me kryeministrin shqiptar në prani të personave të tretë A dhe B, që ishin shtetas privatë. Është e paqartë se përse kryeministri është takuar me një zyrtar të lartë të FBI-së në prani të personave privatë.