BREAKING NEWS

SPAK shocks the elite of organized crime, arrested and wanted the strongest of the country, politicians, former directors and employees of the State Police are hit, internationals are also brought into play, sensational murders are revealed, money and ...

SPAK shocks the elite of organized crime, arrested and wanted the strongest of
x
BREAKING NEWS

This is how Altin Dumani avoided the highest leaders of the State Police for fear of deconspiracy in the SPAK "blitz" action against well-known characters of the world of crime

This is how Altin Dumani avoided the highest leaders of the State Police for
x
BREAKING NEWS

More "VIP" arrests are expected, this is the big hit that will be made by SPAK, Ervin Karamuço tells the unsaid of the biggest operation that has ever been done in Albania

More "VIP" arrests are expected, this is the big hit that will be made
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri: This is who took the suitcases with money to Ilir Meta to New Zealand, England, Italy, Switzerland and Cyprus and the hard details from the money laundering scheme of the president of the Freedom Party with the former Minister of Transpo...

Idajet Beqiri: This is who took the suitcases with money to Ilir Meta to New
x
BREAKING NEWS

Ervin Muça was financed by powerful people to steal the data of the "TIMS" system, journalist Klodiana Lala reveals sensational details from the scandal that shocked the State Police and reveals the person who refused to give the former IT director the...

Ervin Muça was financed by powerful people to steal the data of the
x
BREAKING NEWS

Edi Rama speaks openly, from the details of the phone call with Erion Veliaj after the testimony about the incinerators, to the release of all collaborators in the "mouth" of SPAK and the developments that will take place for the "Xibraka" file, this i...

Edi Rama speaks openly, from the details of the phone call with Erion Veliaj
x
BREAKING NEWS

Romeo Kara: This is why Sali Berisha should immediately go to prison and the strong evidence that Kosta Trebicka had for the former prime minister that sinks him in the "Gërdec" affair

Romeo Kara: This is why Sali Berisha should immediately go to prison and the
x
BREAKING NEWS

The SP increases the pressure on the justice bodies for the complete clarification of the murder of Pjerin Xhuvan, demands from SPAK the initiation of investigations into the execution that shocked Elbasan, how criminals were recruited, the implication...

The SP increases the pressure on the justice bodies for the complete
x

Politike

Romeo Kara: Here is the sensational evidence that justice has discovered for the Meta-Kryemadhi couple, SPAK is nearing the end of the investigation into the money laundering file, the communication of the charge is expected, the arrest of Argita Malltez is also being prepared

Romeo Kara: Here is the sensational evidence that justice has discovered for the

The well-known lawyer, Romeo Kara, has commented on the political situation in the country, while he has warned of trouble from justice for the corrupt, especially the "Meta" and "Berisha" families, whose members are accused and suspected of being involved in many criminal and corrupt affairs. During an interview for "SOT" newspaper, the lawyer Kara spoke about the sensational evidence that justice has discovered about the Meta-Kryemadhi couple, as he pointed out that the Special Prosecutor's Office (SPAK) is nearing the end of the investigations into the money laundering file and according to him , the communication of the charge against them is expected. According to him, Ilir Meta is immersed in many affairs and cannot save him from the shackles of the appearance of Monika Kryemadhi's mother on stage. Meanwhile, during the interview with the editor-in-chief of the "SOT" newspaper, Mr. Rigels Seliman, Mr. Kara also warns of the arrest of the daughter of former prime minister Sali Berisha, Argita Malltezi.

- Mr. Kara, how did you see the last appearance of Mrs. Fatima (Monika Kryemadhi's mother) in SPAK, where after the exit she said that she was asked about the issue of the palace, something that was also mentioned by Mrs. Kryemadhi, where she claimed that she has everything invoiced with bank transactions. What is happening in your view?

First, it was fully confirmed that, against the Meta-Kryemadhi couple as well as the people around them, there is a property investigation by the SPAK structure, which in most cases follows the investigations for other criminal offenses, especially those for corruption , misuse of duties, illegal traffic, money laundering and proceeds of criminal offenses, etc.

Secondly, the reason for the seizure of some belongings of Kryemadhi's family members was also confirmed, for which all levels of judgment dismissed the requests for their release.

Thirdly, we understand that SPAK's investigations are at a fairly advanced stage and that we may soon have some accusation communication soon.

For the sake of the truth, it must be said that Kryemadhi's mother was much more calm and self-controlled than her son-in-law Ilir Meta apparently, but I consider her excuses weak and unconvincing regarding the wealth. You can carry out endless banking transactions, but this cannot cover the origin of the money, which will be assessed after investigations. Today it has become more known that the biggest launderers of money laundering are the banks themselves, besides we have many other cases where entire bank accounts were seized, which were legally unjustifiable. I believe that SPAK has already created the map of the banking circulation of money, for which it has created the right experience now and also has the right assistance, so we have to wait for what the investigation will conclude.

- Mrs. Fatima after leaving says I had a land, I had a house, I worked, I have everything in the bank and with the money from the palace I also helped the girl. Do you believe it?

Personally, I don't believe anything and any excuses said in front of the media by Kryemadhi's mother. I personally have also been working quite a bit since 1982, but I don't even have a house. There is a whole people like me, so this tale no longer applies to anyone. I am confident that the investigators and prosecutors will make a proper analysis of the facts and evidence, starting from the genesis of the case, as well as taking into account some public facts such as the fabulous 45th birthday of Ilir Meta, which he spoke of as costing several hundreds of thousands of euros. No kind of mathematics could justify even 1/100 of the real wealth of the Meta-Kryemadhi couple as well as the people around them, including Monika's mother Fatima. The opposite is true, that the Meta Kryemadhi couple have distributed endless wealth among friends and family from what they have robbed this people in over 26 years. Everything has happened before our eyes, through an unparalleled corruption, where the predatory couple Meta-Kryemadhi have been the main inspirers, beneficiaries and guarantors. Mother Fatima's fairy tales no longer convince and calm neither her nor Meta, who is sitting on top of the billboards, and we who know him better than he knows himself.

- What is expected to happen with Sali Berisha? Is it Argita's turn, since she is seen very alarmed in her recent appearances, being at the head of the protests?

Padyshim që po, për të mos thënë që të dyve jane në të njëjtën radhe. Kemi një çështje penale ku janë përfshirë njëkohësisht Saliu dhe bashkëshorti i Argitës, gjë qe e ka përfshirë tashme edhe vete Argiten. Jo më kot janë shpallur ‘non-grata’ si familje. Berisha familjarizoi partine dhe qeverisjen, përfshihu tërësisht fëmijët e tij në korrupsione, pa menduar se sistemi i ngritur prej tij si një shtet brenda shtetit do të kishte fund një dite. Është pikërisht kambana e alarmit që ka prishur gjumin dhe mendtë e familjes Berisha, e cila ka marrë tashme edhe pse e menderosur flamurin e opozitarizmit dhe luftës kundër korrupsionit, ndërkohë që po përballet neper gjykata pikërisht për korrupsione kullash miliona eurosh, pa folur për çështje të tjera të nxehta penale kundra tyre, të cilat priten të rihapen se shpejti. Për ta nuk ka me qetësi, shprese dhe dritë në fund të tunelit. Ata thjesht po mundohen të vonojnë fundin e tyre duke i fryrë zjarrit të destabilitetit politik.

-Pret të ketë sekuestro pasurie nëse do të ketë vendim apo marrje të pandehur, mund të vihen në sekuestro?

Padyshim që po. Biles mendoj që vendimet për sekuestro janë të vonuara, duke iu dhënë mundësi atyre të tjetërsojnë sa mundet pasurinë e vjedhur dhe provat.

-Duket se opozita shqiptare është e fragmentarizuar, në njërën në kemi grupin e z. Basha që ligjërisht njihet si PD nga ana tjetër grupi Berisha por në mes mbetet çështja vulës. Një çështje që zgjatet pafund. Si po e shikoni, a po e dëmton demokracinë kjo mos dalje e vulës që edhe qytetarët të kuptojnë kush është Partia Demokratike?

Kur të humb morali, nuk ka me rendësi vula as ne jete dhe as ne politike. Uroj me shpirt t'iu humbe përfundimisht vula si parti, pasi kusur nuk i kane lenë pa bere këtij vendi dhe këtij populli. Partitë politike kanë kohe që janë të paligjshme në Shqipëri, pasi në kundërshtim me kushtetutën dhe ligjin për partitë politike, funksionojnë pa demokraci brenda tyre. PD është njëra prej tyre, e cila me demokracinë nuk ka më asnjë lidhje përveç emrit, prandaj le të nisë me theqafjen e saj se pari pastrimi i skenës politike nga partitë banda dhe të vazhdojë me gjithë të tjerat pa përjashtim.

-Sa mundësi ka që partitë e reja në këtë situatë politike që ndodhet opozita dhe qeveria të nxjerrin kohë të dalin në alternativë, të kenë artikulim ku kemi disa të rinj të cilët flasin, si i shikoni ju?

Without changing the Electoral Code, there is no hope for new political alternatives. You should never go to the elections with this Electoral Code. The new code should also not be approved as a bargain by the two main parties that have occupied the Parliament. It must be approved by referendum and preceded by an impartial government mandated by a council of sages. If this legal solution is not accepted and achieved, then the only solution remains the revolution. Albania does not lack pious people. I remind you that both big parties, no matter how hard they try, will never be able to bring out in the square as many militants as they were believers for the prayer on the day of Eid. People have long since turned their eyes to God, especially when they see that the government is nowhere to be found. We only need the solidarity of pious and patriotic people in the face of the criminal bazaar and hostage-taking of 33 years of politics. This is the solution. Within the existing scheme, I don't see any solution to this, as it is the challenge that this people must face. The solution comes only when we decide to face the evil while standing in solidarity around the good. The sooner we understand and realize this, the better. These seem eternal and invincible, only because we do not face them and are not driven from our knees. Let's go and return sovereignty and dignity to this people. Thank you, as one of the most serious and patriotic media, for your work!

Interviewed by: Rigels Seliman

Most read