BREAKING NEWS

"The government has put the gangs into operation by formalizing the vote", Berisha bursts out to Rama: He is achieving everything through fraud and theft

"The government has put the gangs into operation by formalizing the
x
BREAKING NEWS

The meeting between Kurti and Vucic in Brussels, the agenda is revealed, focusing on the Kosovo-Serbia dialogue

The meeting between Kurti and Vucic in Brussels, the agenda is revealed,
x
BREAKING NEWS

Disagreement with LDK, President Begaj explains the situation

Disagreement with LDK, President Begaj explains the situation
x
BREAKING NEWS

Tensions in the north, President Begaj speaks: Serbia leaves as if it is neutral, the government of Kosovo showed prudence

Tensions in the north, President Begaj speaks: Serbia leaves as if it is
x
BREAKING NEWS

Vjosa Osmani proposed a "Defense Treaty" between Albania and Kosovo, this is what President Begaj says

Vjosa Osmani proposed a "Defense Treaty" between Albania and Kosovo,
x
BREAKING NEWS

The affair of the incinerators, former president Meta makes a strong warning: Very soon there will be big shocks

The affair of the incinerators, former president Meta makes a strong warning:
x
BREAKING NEWS

Meta criticism for the burning of mandates in Vlora: Shame on LSI, my order for the former president was...

Meta criticism for the burning of mandates in Vlora: Shame on LSI, my order for
x
BREAKING NEWS

"The government's propaganda has extinguished hope", Artan Fuga: the opposition does not yet have a strong voice, here is what is expected to happen in September

"The government's propaganda has extinguished hope", Artan Fuga:
x

Politike

Why does the anti-American protest start from July 4 to 7? Kreshnik Spahiu lists the reasons

Why does the anti-American protest start from July 4 to 7? Kreshnik Spahiu lists

In a reaction on social networks, the analyst Kreshnik Spahiu listed the reasons why the chief democrat Sali Berisha chose to protest at the peak of the heat

Full text:

By Kreshnik Spahiu

Temperatures of 37 degrees are scorching the capital of Albania.

People don't know where to put their heads and interest in politics has gone to zero.

Social networks have no clicks, TV debates and opinions have no views.

Surprisingly, Sali Berisha, who has not been out on the streets for several months, since January 8, has announced the protest on July 7 at a temperature of 37 degrees.

The question arises: Why now and not earlier or later?

The analysis is very simple:

This protest takes place:

- to overthrow Edi Rama

- to forget Lulzim Basha

- to pressure the Americans

The conclusions are readable:

1- Sali Berisha and 10 million Albanians know very well that the protest of 10 thousand ex-customs officers, ex-policemen, ex-tax collectors, ex-directors, ex-ministers and ex-deputies will not bring down the Rama government

2- Lulzim Basha does not need to be forgotten with protests from Berisha because it has been three months since the holidays started and he has a goal in himself to be forgotten.

3- America and its holy day July 4 are the target of the anti-American protest of Sali Berisha and Ilir Meta for several reasons:

- show Americans that they have popular support and force them to sit at the table

- t’i bëjnë presion amerikanëve që tëmos ndërhyjnë në vendimin e gjykatës së Apelit që do vendosë për legjitimitetim e logos dhe Kuvendit të 11 dhjetorit

- t’i çojnë amerikanëve, që nëse SPAK do avancojë, atëherë Berisha dhe Meta kanë aq njerëz sa për destabilizim.

- t’i demonstrojnë amerikanëve që elektoratin e kanë ata të dy; Berisha-Meta dhe jo Basha-Alibeaj

- t’i marrin nga zhelet deputetët e dyzuar, nga Alibeaj drejt Berishës, duke ju vënë hendekun: Ose me protestën e Berishës, ose me Edi Ramën

- t’i mbyllin çdo hapësirë protestave të shoqërisë civile duke ja mrarë flamurin liderëve të rinj që mbushën sheshet kundër çmimeve të naftës dhe ushqimeve. Mbytja e protestës popullore dhe mënjanimi i udhëheqësve të rinj që mbështeten nga amerikanët.

- T’i çojnë mesazh Francës dhe Europës që në Shqipëri ka një grupim që nuk kontrrollohet nga Amerika si Saliu dhe Monika.

Për këto arsye: Pavarësisht se nuk ka asnjë ngjarje madhore si dhe temperaturat janë 37 gradë, duhet që Partia Demokratike të fillonte zyrtarisht betejën e saj në javën e korrikut, ku Amerika e ka simbolin e saj.

Tashmë miti pro-amerikan për shqiptarët ka rënë, sepse zyrtarisht ka një grupim politik më agresivin në Europë, të cilët s’kanë lënë ambasadorë amerikanë pa denigruar apo diplomatë të lartë pa akuzuar.

Beteja e fundit e tyre është korriku, ku Berisha 32 vjet kalonte si i ftuar kangjellat e rrugës Elbasanit, ndërsa këtë vit i duhet të protestoj si i ç’nderuar jashtë gardhit.