BREAKING NEWS

Berisha reveals phone call that brought about the clash with Erdogan: He asked me undiplomatically…

Berisha reveals phone call that brought about the clash with Erdogan: He asked
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha reveals the reason why he boycotted the Assembly today

Sali Berisha reveals the reason why he boycotted the Assembly today
x
BREAKING NEWS

Erdogan did not meet him, Ilir Meta reacts for the first time

Erdogan did not meet him, Ilir Meta reacts for the first time
x
BREAKING NEWS

Drastic turn in Albanian politics is expected / Spartak Ngjela shows the big plan that is being prepared for Albania

Drastic turn in Albanian politics is expected / Spartak Ngjela shows the big
x
BREAKING NEWS

Erdogan makes it clear to the Albanian government: Take immediate measures so that our relations do not darken

Erdogan makes it clear to the Albanian government: Take immediate measures so
x
BREAKING NEWS

President Erdogan speaks in the Albanian Parliament: We will not allow anyone to spoil this beautiful and pleasant panorama

President Erdogan speaks in the Albanian Parliament: We will not allow anyone to
x
BREAKING NEWS

Here are how many new cases with COVID were registered in the last 24 hours in Albania, the 'hottest' areas are revealed

Here are how many new cases with COVID were registered in the last 24 hours in
x
BREAKING NEWS

Erdogan gives the important announcement, warns of new developments in Albania

Erdogan gives the important announcement, warns of new developments in Albania
x

Politike

The President of the Republic is the organizer of the "coup d'etat" in the headquarters of the Democratic Party, the orientations he gave to Kellic during the violence of January 8 are revealed

The President of the Republic is the organizer of the "coup

The scandal erupts with the January 8 protest in front of the Democratic Party. As alluded, President Ilir Meta was also involved in the rally that degraded into violence. The latter responded yesterday to the accusations of Basha and the Democratic Party but admitted that during all these days he has had contact with the deputies of "Foltore". Meta has published a communication with the Democratic MP Belind Këlliçi. In the early hours of the morning, shortly before the event, the president had instructed the deputy not to touch the cars with his hand during the protest, as according to him it was a provocation and the Democrats should not fall prey. Meta had also called on the deputy to be careful not to lose the peaceful control of the protest. "On Saturday at 10:24, when I saw the cars in the PD yard, I assessed it as a provocative moment. I called Mr. Belind and he did not answer, and then President tells me how we finished a meeting with the youth, to greet. I tell her, be careful not to touch any car in the yard as it is a provocation. He is telling me, it is not about. At 10:40 he answered me. Then at 11:10, 20 minutes before the door opened, I told him not to lose his peaceful control of the protest. He is telling me. "The president does not play double or triple games," said the president. With the publication of these messages, it is clear that in addition to friendly communication with the MP in question, Meta has also been involved in organizing the protest and its orientation. In this situation the question arises, what does the President of the Republic want in the internal concerns of the Democratic Party? All these events and his latest statements lead to the cooperative scenario Meta-Berisha.

President "encourages" Berisha: Stay at the top of the revolution

Meanwhile, the head of state did not hide his sympathy and weakness towards former Prime Minister Sali Berisha this time either. The president called on the former prime minister to stand at the head of the revolution and orient him daily as he was also critical. According to him, if there were members of the re-establishment group before the January 8 protest, some acts of violence would have been avoided. "You know I have a weak point for the Doctor, but I urge him to stay on top. Declared the revolution, now stand at the head of it daily and orient it. If you come out on top of the revolution you have to run it every second. Even in the PD yard on January 8, if there were members of the re-establishment group before the protest, some acts of violence would have been avoided. "Not to go there after the protesters," he declared.

Meta responds to Basha

Nga ana tjetër presidenti iu përgjigj edhe kreut demokrat Lulzim Basha. Ky i fundit e akuzoi se presidenti kishte përdorur PD-në si mburojë për interesat e tij. Meta tha se çdo ditë gjendet para qytetarëve dhe nuk ka nevojë aspak për mburojë. Sipas tij ata që vendosin blinde dhe fshihen, din të provokojnë presidentin për llogari të dikujt tjetër. “8 janari nuk ishte gjë tjetër veçse moment tragjik i një procesi politik degradues që po zhvillohet prej muajsh e vitesh në sytë e të gjithë shqiptarëve. Unë i kam vendosur këto blindat, ata me maskat unë i kam çuar atje? Çfarë më duhet mua PD si mburojë? Asnjë parti politike nuk më duhet mua si mburojë. Unë dal mes qytetarëve shqiptarë çdo ditë dhe nuk kam nevojë as për shoqërues, fare. Kush vendos blinda, mburoja, kush fshihet, ju e dini shumë mirë edhe kush e provokon presidentin dhe për llogari të kujt e bën dhe që e ka provuar për vite të tëra”, tha Meta.