BREAKING NEWS

Almost a surprise blow to corrupt officials, the US brings OPTAD specialists and Croatian prosecutors who arrested Sanader to assist SPAK, a "big fish" is expected to be arrested

Almost a surprise blow to corrupt officials, the US brings OPTAD specialists and
x
BREAKING NEWS

Edi Rama is ready to leave the government, he does not accept a fourth mandate, here are the reasons why the prime minister will leave and when he will leave the post

Edi Rama is ready to leave the government, he does not accept a fourth mandate,
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri reports to SPAK Ulsi Manjen, a prosecutor and two judges, here are the 3 serious criminal offenses they have committed, details from the file are disclosed, how the "terror of the Italians" is being held in prison without the law 

Idajet Beqiri reports to SPAK Ulsi Manjen, a prosecutor and two judges, here are
x
BREAKING NEWS

Ilir Demalia reveals the strategy that Ilir Meta is following to escape from prison arrest and confesses the untold events of February 20, 1991, how Berisha was against the bust of Enver Hoxha, how he left the boulevard that day in a Security car of th...

Ilir Demalia reveals the strategy that Ilir Meta is following to escape from
x
BREAKING NEWS

Ilir Beqaj towards arrest, the investigations for the former Minister of Health have extended to Poland for suspicious money transfers, the investigators put in the "sieves" clientelistic ties, favoritism with various pharmaceutical companies, this is ...

Ilir Beqaj towards arrest, the investigations for the former Minister of Health
x
BREAKING NEWS

The positions of Ilir Meta and Monika Kryemadhi are aggravated, here are the "pearls" that were allegedly found in the cell phone seized from the PL deputy's mother's house, the investigators "flash" visits to various institutions, scanners of their as...

The positions of Ilir Meta and Monika Kryemadhi are aggravated, here are the
x
BREAKING NEWS

Berisha has elbowed those he saw as a danger, some he sent out of the country and others he executed, here are the people he is using to solve his problems with SPAK, Ilir Meta is the famous gold thief, Fatos Mahmutaj white behind the scenes of the "Fo...

Berisha has elbowed those he saw as a danger, some he sent out of the country
x
BREAKING NEWS

The British shock the Albanian rulers, a special group arrives in Tirana for money laundering, the pact between SPAK and NCA is signed, the procedures to hand over the files for the accounts in London begin

The British shock the Albanian rulers, a special group arrives in Tirana for
x

Politike

Muharrem Xhafa accuses Adriatik Alimadhi of being a neo-fascist "worm" and "rot" who cannot make the partisan war dirty, this is why the National Front is the excrement of the nation

Muharrem Xhafa accuses Adriatik Alimadhi of being a neo-fascist "worm"

Former head of the Education Sector in the CQ apparatus of the Labor Party, Muharrem Xhafa has issued harsh criticisms to the head of the National Front, Adriatik Alimadhi. The latter, especially today, has reacted harshly to the communists and partisans, whom he accuses of having committed crimes during the Anti-Fascist National Liberation War. But in defense of them and the values ??of LANÇ, the former senior official of the Communist Party, Muharrem Xhafa, has openly lined up, who during an interview for "SOT" newspaper, calls Mr. Alimadhi a "worm" and a neo-fascist "rot" who does not can make the partisan war dirty.

According to him, anyone who throws mud on the partisan war and doubts that 28,000 martyrs did not fall is a traitor. Mr. Hoxha has even shown why the National Front is the "excrement of the nation", referring to the betrayals that the Ballistas commit, aligning themselves with the Nazi-fascist occupiers.

- Mr. Xhafa, do you have a comment about Mr. Hoxha's statements?

I carefully read Mr. Alimadhi's writing. Maybe not every day, but often I read from an alleged leader of the National Front, to slander, throw mud and stones on the National Liberation War of the Albanian People, on the brave partisans, on the veterans, on the martyrs and heroes of LANÇ, daughter of the people! So much and often this ballist and ballist's cub publishes, writes and slanders, that neither anger, nor anger, nor poison bile exhausts him, in front of the universally accepted truth, in front of the glory of the Albanian nation - LANÇ! Are you saying that Alimadhi "forgets" that this ballist, before LANÇ, is a worm of worms, who, every time he writes and publishes against it, becomes even more wormy, even more rotten?! Are you saying that the great Ali "forgets" that others before him, even though they were supported by the state and the power in power, they went for fur, because they "dared" to get hold of the glory of the nation, with LANÇ!

- Do you have facts about what you say...

That the National Front and its leaders were or were not against LANÇ and collaborators or not with the Italian and German invaders, you ballisticians should ask the foreign invaders - losers of LANÇ and read the German and Italian archives of the war in Albania , in Italy and in Germany. How many ballistas have fought with weapons in hand to liberate the country from the Nazi fascist foreign invaders, you, today's modern ballistas, should ask not the fugitive leaders of Balli and the toasted ballistas, but the Albanian people, who suffered on their backs. Ball's "deeds". In the same way, how much ballistic missiles have served the progress of our country, again you have to ask the Albanian people and the bodies of justice.

Ballistët dhe neoballistët e sotëm e dinë mirë se si sistem shoqëror dhe ekonomik shtetëror në fuqi socializmi u përmbys me tradhti e kundërrevolucion borgjez dhe që ata i kanë shërbyer kësaj përmbysjeje kundërrevolucionare dhe shkatërrimtare. Po, për këtë krim ballistët e neoballistët kanë meritën e tyre dhe, sado vonë, do të japin llogari popullit. Alimadh dhe Çelo, pushteti borgjez ju mbështet juve, por duhet të dini se nuk keni çfarë t'u bëni ish-partizanëve, 28 mijë dëshmorëve të atdheut, veteranëve, komunistëve.

Se qenë komunistët ata që drejtuan LANÇ-in kundër pushtuesve të huaj nazifashistë dhe çuan vendin e popullin në fitore. Alimadh-Hoxha, populli shqiptar nuk ju do ju ballistëve! Vendi ynë i dashur, Shqipëria, nuk bën  përpara me injorancën që ju karakterizon! Nga bataku ku është zhytur, Shqipërinë e nxjerr socializmi. Kështu që mos e vir në diskutim që ballistët kanë qenë tradhtar dhe Balli Kombëtar është jashqitja e kombit!

-Dakord, por flitet se LANÇ-i nuk ka 28 mijë dëshmorë. Ju ç’mendim keni?

Pyetjes suaj do t’i përgjigjem, po, më parë, dua t’u kujtoj lexuesve se LANÇ-i i popullit shqiptar është lufta më të madhe dhe më e lavdishme në historinë e tij për çlirim kombëtar e shoqëror; është lufta antifashiste, demokratike e çlirimtare, që u shndërrua dora-dorës në revolucion popullor nëpërmjet kryengritjes së armatosur; është pjesë përbërëse e Luftës  së Dytë Botërore, e organizuar dhe e udhëhequr nga PKSH-së, që fillon më 7 prill 1939, me qëndresën e popullit tonë kundër agresionit fashist italian dhe mbaron me çlirimin e plotë të Shqipërisë nga pushtuesit e huaj fashistë e nazistë dhe vendosjen e pushtetit popullor, më 29 nëntor 1944.

Gjithkush duhet të dijë se gjatë LANÇ-it populli ynë heroik dhe partizanët tanë trima, të organizuar në repartet ushtarake të Ushtrisë Nacionalçlirimtare, luftuan dhe fituan kundër dy pushtuesve të mëdhenj : Italisë fashiste dhe Gjermanisë naziste, që njeri pas tjetrit pushtuan vendin tonë, si dhe kundër qeverive kuislinge e reaksionit të brendshëm dhe forcave të tyre të armatosura. Në Europë, Shqipëria është i vetmi vend që çlirimin e plotë të saj e realizoi me forcat e veta. Për arritjen e kësaj fitoreje historike, krijoi kushte të favorshme dhe lufta e Koalicionit të Madh Antifashist Botëror. LANÇ-i u shkaktoi armiqve pushtues italianë e gjermanë humbje të mëdha në njerëz e në teknikën luftarake.

Në territorin shqiptar u vranë, u plagosën dhe u zunë robër mbi 70 mijë ushtarë e oficerë armiq. Po edhe vendi ynë pësoi humbje të mëdha. Bazuar në madhësinë e vendit (28 mijë km katrorë) dhe në numrin e vogël të banorëve (një milion banorë) gjatë Luftës së Dytë Botërore, Shqipëria zë një ndër vendet e para për humbjet në njerëz dhe në të mira materiale. Truallin shqiptar e shkelën mbi 700 mijë ushtarë fashistë e nazistë, të cilët bënë rrënime dhe dëme të jashtëzakonshme: u vra dhe u gjymtua 7. 3 përqind e popullsisë; pati 28 MIJË TË RËNË; gati çdo familje shqiptare pësoi dëme në njerëz e në materiale; 21 përqind e shtëpive në fshatra e qytete ose u dogjën ose u rrënuan; urat, punishtet, fabrikat, minierat, portet, mjetet e ndërlidhjes etj. etj. ose u shkatërruan krejt ose u dëmtuan rëndë; u asgjësua një e treta e gjësë së gjallë etj.

Në vlera monetare dëmet qenë kolosale! Së dyti, vijmë te pyetja juaj e fillimit. Rigels, çfarë nuk është thënë kundër LANÇ-it : janë mohuar jo vetëm të rënët, dëshmorët e saj, po edhe vetë LANÇ-i. Që LANÇ-i ynë ka pasur 28 MIJË TË RËNË dëshmorë, sa di unë, për herë të parë e ka deklaruar botërisht Enver Hoxha fill pas çlirimit në Konferencën e Paqes në Paris, e cila u mbajt nga data 27 korrik deri më 15 tetor të 1946-ës. Zoti Rigels, dëshmor i Atdheut nuk mund të quhet çdo njeri, po ai njeri që vritet në luftën për liri e për drejtësi shoqërore, që jep (fal) jetën e tij për të mirën e popullit e të Atdheut.

Ata që janë kundër LANÇ-it e të rënëve dëshmorëve të saj, ata janë që “çirren” dhe thonë se LANÇ-i nuk ka 28 mijë të rënë dëshmorë. I nderuar, të rënët për çlirimin e Atdheut nuk kanë nevojë as për dosje me dokumente, as për vendime të marra të organeve shtetërore, siç “bërtasin” ata që gjatë LANÇ-it bashkëpunuan me pushtuesit kundër saj. Cilido qoftë ai që dyshon ose që thotë se LANÇ-i s’ka 28 mijë të rënë, dëshmorë, duke sjellur “argumente” falso, të rremë, më e pakta bëhet qesharak.  Në gjuhën frënge, MARTYR (martir) do të thotë dëshmor, i rënë në luftë me armë në dorë kundër armiqve pushtues.

Në fjalën e mbajtur në seancën plenare të Konferencës së Paqes në Paris (1946), Enver Hoxha, që e dinte mirë frëngjishten, deklaroi para 21 delegacioneve të shteteve pjesëmarrëse në Konferencë, se Shqipëria e vogël ka 28 mijë martirë, të rënë në luftën kundër pushtuesve nazifashistë, dhe askush nuk kundërshtoi, as Caldarisi grek, në atë kohë, kryeministër i Greqisë dhe armik i egër i Shqipërisë dhe i shqiptarëve. Sa qe gjallë, Enver Hoxhën nuk guxoi ta kundërshtonte asnjë njeri. Sot që nuk jeton, njerëz të shitur tek të huajt dhe për interesa karrieriste e pasurimi shpifin lloj-lloj gjërash kundër tij, kundër LANÇ-it, kundër martirëve, të rënëve dëshmorë.