BREAKING NEWS

Elections / 'War' in PD and CEC, Ilirjan Celibashi 'sinks' Sali Berisha, the last details are revealed

Elections / 'War' in PD and CEC, Ilirjan Celibashi 'sinks'
x
BREAKING NEWS

The former football player of the National Team, Armand Duka, is passing away. I give the TRAGIC news: A personality with many values ??that we will all miss!

The former football player of the National Team, Armand Duka, is passing away. I
x
BREAKING NEWS

"They left the brain of the head", Kreshnik Spahiu publishes to Ilir Meta the video that is breaking the network

"They left the brain of the head", Kreshnik Spahiu publishes to Ilir
x
BREAKING NEWS

This is the city in our country that wakes up all frozen! Temperatures drop to -18 degrees Celsius

This is the city in our country that wakes up all frozen! Temperatures drop to
x
BREAKING NEWS

PD MP Luciano Boci in mourning, shares the sad news: Shine in paradise my friend, my good friend and colleague!

PD MP Luciano Boci in mourning, shares the sad news: Shine in paradise my
x
BREAKING NEWS

Temperatures below zero and are expected to go -17 degrees accompanied by heavy snowfall, Rama in the early hours of the morning makes the important announcement and brings out images of what is happening in the country

Temperatures below zero and are expected to go -17 degrees accompanied by heavy
x
BREAKING NEWS

The event that shocked Albania / Artan Hoxha publishes the photos and comes out with the strong statement: The real martyrs are you, tomorrow I will ...

The event that shocked Albania / Artan Hoxha publishes the photos and comes out
x
BREAKING NEWS

Shkëlqim Hajdari reveals the details of the investigation for "January 21": The FBI found out that the Guard shot to kill, how the file and the police-prosecutor conflict were blocked

Shkëlqim Hajdari reveals the details of the investigation for "January
x

Politike

"I am sorry that I did not drink a coffee as before with Bylykbashi" / Clashes within the DP, the Democratic MP brings out the behind the scenes: Even when we enter the cafe of the Assembly we do not talk like ...

"I am sorry that I did not drink a coffee as before with Bylykbashi" /

DP MP Ferdinand Xhaferraj commented on the situation within the DP. Invited to FaxNews, he said that it does not feel good that even in the cafe of the Assembly they do not talk to each other as before.

Xhaferri: Until now they said that Basha could not do activities and could not gather people, today he was seen among hundreds of people. I left Durrës and there were 2 new cars that left to participate in this event and did not fall prey to the propaganda that you have also fallen.

Bejdo: There was no PD member

Xhaferraj: The most positive element of today's activity had to do with the fact that at a moment when many young people started shouting Basha, Basha the latter called on them to stop and not to call his name.

Basha had come to meet two families affected by the earthquake, and was told he could not gather people. The facts are that in today's activity there were over 600 participants. In the PD Assembly in June with membership were thousands of voters who voted for Basha.

In the first weekend of September, Bashan, in respect of a request from the DASH, took the decision to temporarily suspend Sali Berisha. This brought about this crisis. Why did you make this decision? Because political parties act according to the will of the membership. Article 3 of the statute shows that the DP has a clear Euro-Atlantic orientation.

The DP got into crisis because Basha made one of the most difficult decisions. Basha was the first to denounce the Toyota Yaris. Today we are in this situation, this problem has been brought and is coming back. This shows how little incriminated background Mr. Basha has. The officially published request is only the non grata declaration, not the return of the Toyota Yaris case. We do not deny that we feel sorry for this situation where Mr. Berisha is with the decision taken against him.

In 8 years, the debate was circulating about who was the chairman of the Democratic Party, Basha or Berisha. Then there was the US stance.

PD është në një nga momentet më të vështira të saj për shkak të lëvizjes së shkaktuar nga lideri politik. Do ishte një çmenduri politike të mendosh se lideri historik të mos mbushë sallat. Do ishte shqetësim serioz për PD nëse njeriu që udhëhoqi PD-në të mos ishte në gjendje të organizonte aktivitete. Unë jam shumë i mërzitur që jemi ndarë mes kolegëve se nuk e kemi betejën me njëri-tjetrin. Një nga dëmet më të mëdha që ka krijuar foltorja është fakti që janë lënë në hije përballjet me qeverinë.

A mendoni se është skenar nga kryeministri Edi Rama?

Jo, Rama është përfitues i kësaj situate.

Nëse kemi pasur disa foltore, në datën 11 dhjetor do të ketë edhe një foltore mëmë dhe kështu mund të quhet. Në këtë foltore mund të gjendet dicka shumë e mirë. Deri tani Berisha ka bërë foltore kudo. Evidencë për të matur anëtarësinë nuk kemi pasur. E vetmja provë se ku qëndron anëtarësia ka qenë Kuvendi. Në mes të qershorit në të gjithë Shqipërinë u vendosën kutitë e votimit dhe doli që kishte 35 mijë anëtarë. Basha sot që bëra aktivitetin me 600 veta dhe Berisha bëri foltoren me 400 apo 500 veta. Por e rëndësishme është që PD ka një të ardhme.

Kur futemi në kafen e Kuvendit nuk flasim më siç kemi folur më përpara. Lulzim Basha mund të ketë faje të tjera. Unë sapo të thashë që Basha ka problem me mënyrën sesi e ka drejtuar partinë. Madje kam bërë edhe një editorial që Berisha nuk duhet hequr. Nëse Berisha do e kishte problemin personal me Edi Ramën do na kishte në krah.

PD nuk është i kërcënuar nga askush dhe mendoj se pas datës 18 të gjitha palët duhet të vazhdojnë të mendojnë për të njëjtën gjë, për përballjen me Edi Ramën. Jam shumë i mërzitur që nuk kam pirë kafe si më parë me Oerd Bylykbashin. Basha do jetë ende kryetar i partisë?

Unë do thoja këtë që Basha është rizgjedhur në një proces legjitim. Këto zhvillime që kanë ndodhur, kanë sjellë ndarje por njëkohësisht prodhojnë edhe 2 zgjidhje me PD. Pas datës 18 nuk do ketë më PD me dy koka.

Bejdo: If he loses in 2023, will he still be the chairman of the Democratic Party, Lulzim Basha?

Xhaferri: We did not lose the 2021 elections either, but I believe that in 2023 we will win.

Most read