BREAKING NEWS

The fever for Ilir Meta, Sali Berisha and 3 well-known ex-ministers is increasing, that's why justice can open investigations into their affair of hundreds of millions that is disappearing from Albanians 10 million dollars a year

The fever for Ilir Meta, Sali Berisha and 3 well-known ex-ministers is
x
BREAKING NEWS

The days of "horror" begin for Shkëlzen for the Gërdec affair, on December 7 the secretary of Aldo Bumçi appears before SPAK, who can put him behind bars, Berisha's son in GJKKO on December 14

The days of "horror" begin for Shkëlzen for the Gërdec
x
BREAKING NEWS

Fundoset Shkëlzeni and the Minister of Justice of Sali Berisha, the engineer reveals for the first time in SPAK the fact that proves his son's secret connections as the shadow owner of the business of death in Gërdec

Fundoset Shkëlzeni and the Minister of Justice of Sali Berisha, the
x
BREAKING NEWS

Spartak Braho: On the table of SPAK, the arrest warrant for Sali Berisha, the prosecutors are ready to ask the Assembly for the authorization to handcuff the former prime minister

Spartak Braho: On the table of SPAK, the arrest warrant for Sali Berisha, the
x
BREAKING NEWS

Here are all the gifts of Edi Rama to Carlo Bollino, how he put the whole state at the service of his businesses, from the benefits of the Bunkart 1, Bunkart 2 contracts, to the pardon with the Prime Minister's signature for 20 years of public property...

Here are all the gifts of Edi Rama to Carlo Bollino, how he put the whole state
x
BREAKING NEWS

"There was no legal basis for dismantling the cartridges, then the order came out to.."/ The tragedy of Gërdec, the testimony of the Secretary General of the Ministry of Defense is clarified

"There was no legal basis for dismantling the cartridges, then the order
x
BREAKING NEWS

"The boss wants the order"/ Gërdec tragedy, the testimony of the ex-soldier becomes clear

"The boss wants the order"/ Gërdec tragedy, the testimony of the
x
BREAKING NEWS

The "Tropoja" file, how the Haklaj brothers were executed one after the other after the conflict with Berisha, who are the 15 officials who risk prison, here is the evidence that SPAK is investigating

The "Tropoja" file, how the Haklaj brothers were executed one after
x

Politike

Erion Veliaj is confirmed as a candidate for the Municipality of Tirana, the hopes of the group against him in the SP to take his place are extinguished, the mayor is heading for a third term

Erion Veliaj is confirmed as a candidate for the Municipality of Tirana, the

Erion Veliaj was confirmed yesterday as the candidate of the Socialist Party for the Municipality of Tirana for the local elections on May 14. Recently, there have been voices and hopes within the clans in the SP, that Mr. Veliaj will not run in the local elections, while yesterday these factions that do not support the current mayor, received a very strong blow below the belt. It was Prime Minister Edi Rama, who yesterday praised the mayor Erion Veliaj for the work done in Tirana and for the incurable optimism as he called it, confirming him as the unique candidate of the socialists for the Municipality of Tirana. Speaking at the presentation of Tirana's development strategy. Rama said that the Municipality of Tirana is a special priority sector. "Having been the mayor of Tirana and seeing this presentation, it is impossible not to say to yourself the fate of Lali Eri. The Municipality of Tirana is a special priority sector. I don't want to take too long, thank you very much for the opportunity. I thank all those who contributed to what we saw and of course I congratulate Erion for his leadership, his work and his incurable optimism", he declared. While the mayor Veliaj thanked the head of the government for the continuous support for the development of the country. "Many thanks to Edi Rama for the support and for all the endless energy to move forward", declared Veliaj. I thank all those who contributed to what we saw and of course I congratulate Erion for his leadership, his work and his incurable optimism", he declared. While the mayor Veliaj thanked the head of the government for the continuous support for the development of the country. "Many thanks to Edi Rama for the support and for all the endless energy to move forward", declared Veliaj. I thank all those who contributed to what we saw and of course I congratulate Erion for his leadership, his work and his incurable optimism", he declared. While the mayor Veliaj thanked the head of the government for the continuous support for the development of the country. "Many thanks to Edi Rama for the support and for all the endless energy to move forward", declared Veliaj.

Veliaj presents 10 iconic projects

Meanwhile, the development strategy of Tirana in the next 5 years was presented yesterday in the Olympic Park of Tirana. With the participation of Prime Minister Edi Rama, Mayor Veliaj and some of the leaders of the main sectors of the Municipality of Tirana, they stopped at some of the most important areas where investment has been made and where work will be focused in the new strategic development plan of the capital. 10 new iconic projects will be added to Tirana in the next 5 years of the municipality of Tirana, which will also be a dowry for the next generation. During the presentation of the new 5-year Strategy of the Municipality of Tirana, the mayor Erion Veliaj said that these projects will be the new image of modern Tirana. "In the next 5 years, we want to complete 10 main projects, which will be iconic for Tirana, as a dowry that we leave to another generation of Tirana's youth. First project: National Theatre. Our task is not to please everyone, our task is to serve everyone, even those who until yesterday in the summer went to the Theater with a towel and in the winter with a blanket, and to make sure that the project of Bjarke Ingels e turns Tirana into the capital of contemporary art and culture in our region. Our second main project is the new "Selman Stermasi" stadium. We have started all the procedures and project ideas. Our third project is the Museum of Modern Art, as in every big and important city in the world. We have the opportunities today, just as TOB was transformed, just as the stadium was transformed, so we have the opportunity to have a Museum of Modern Art. The space will be at Bulevardi i Ri," he said. As well, he said that the new University Campus is another important project, where the work will be focused in the next 5 years. "Our fourth project is about the University Campus. We have completed the Agricultural University Campus, 8 fantastic buildings designed by architect Vinny Mass; we have given the decision there, we will not go back. The same thing with the Medical buildings at "Pharmacy 10", the same thing at "21-shi", with the Engineering buildings, and in the Student City. We are at the stage where the new Faculty of Law, the Faculty of Economics, the Faculty of Language and Literature and the Faculty of Social Sciences are being designed," he said. We have completed the Agricultural University Campus, 8 fantastic buildings designed by architect Vinny Mass; we have given the decision there, we will not go back. The same thing with the Medical buildings at "Pharmacy 10", the same thing at "21-shi", with the Engineering buildings, and in the Student City. We are at the stage where the new Faculty of Law, the Faculty of Economics, the Faculty of Language and Literature and the Faculty of Social Sciences are being designed," he said. We have completed the Agricultural University Campus, 8 fantastic buildings designed by architect Vinny Mass; we have given the decision there, we will not go back. The same thing with the Medical buildings at "Pharmacy 10", the same thing at "21-shi", with the Engineering buildings, and in the Student City. We are at the stage where the new Faculty of Law, the Faculty of Economics, the Faculty of Language and Literature and the Faculty of Social Sciences are being designed," he said.

Kryebashkiaku: Kemi transformuar çdo cep të Tiranës

Ndërkohë gjatë fjalës së tij, në analizën e punëve të Bashkisë së Tiranës dhe planit strategjik 5-vjeçar, ku u prezantuan arritjet, sfidat dhe projektet kryesore të realizuara gjatë pesë viteve të fundit, kryebashkiaku Erion Veliaj renditi gjithë punët që janë bërë deri më tani. “Kemi rikonstruktuar 36 shkolla dhe kemi ndërtuar të reja mbi 40, ndërkohë që duam të vazhdojmë me të njëjtin ritëm edhe për lotin e fundit të shkollave. Kemi ndërtuar 9 çerdhe të reja, janë rikonstruktuar 34 të tjera. Kemi subvencionuar 50% të kostos së konvikteve dhe duam të vazhdojmë me lotin tjetër për ndërtimin e 19 konvikteve të reja. Për pak ditë përfundojmë ndërtimin te Piramida. Duam që të vazhdojmë të fuqizojmë aplikacione si Tirana ime. Kur kemi mbërritur në bashki në 2015-ën, ne kem pasur një sistem komplet demode. Sot këtë shërbim ta ofron një qytetar për çdo problematikë. E ardhmja nuk është e sporteleve, ku njerëzit rrinë me orë të tëra dhe presin në radhë. E ardhmja është digjitale. Ne duam të shkojmë 100% në një bashki digjitale në 5 vitet e ardhshme. Duam që Tiranën ta kthejmë në hapësirën më të madhe në Ballkan për të huajt, që janë nomadë digjitalë, dhe që fokusohen në shërbime të tilla. Ne do të hapin TechnoHub-in tek 5 Maji”, theksoi ai.

Veliaj: Qytetarët, kryefjalë e Bashkisë së Tiranës

Mandej kreu i Bashkisë theksoi se fokusi i Bashkisë së Tiranës ka qenë për çdo qytetar dhe në çdo cep të qytetit, qoftë në qendër apo në periferi. “Duam të dyfishojmë fondin e komunitetit. Dhjetëra pallate të cilat sot mund të kenë një veshje kapotë, ashensor të ri, ndriçim të ri, një sistem të ngrohjes me panele diellore dhe një administrator që sigurohet që ashensori mirëmbahet, parkingu nuk zihet, që vlera e pallatit vijon dhe mbetet në treg. Dua që në 2023, që është edhe viti i Qytetit Evropian të Sportit, të shkojmë në 100 terrene të reja sportive. Një pjesë kemi filluar t’i përurojmë dhe do të donim që, siç nga viti i Rinisë ngeli Piramida e disa shkolla të reja, duam që nga ky vit i Sportit, Tirana të trashëgojë një ”pajë” me 100 terrene të reja sportive, si diçka që do i mbetet qyteti. Nga programi i Rindërtimit kanë përfituar deri tani 25 mijë e 100 familje në Tiranë. Kemi dhënë 11 mijë grante për ata që kanë vendosur t’i bëjnë riparimet vetë. Kanë përfituar 8000 familje nga riparimi i 526 pallateve; 3000 familje janë përfituese të granteve që kanë pasur një dëmtim më të rëndë dhe më vjen mirë që 3337 familje kanë sot bonusin e qirasë”, nënvizoi Veliaj.

Most read