BREAKING NEWS

The weather surprise for tomorrow, what is expected to happen with the temperatures

The weather surprise for tomorrow, what is expected to happen with the
x
BREAKING NEWS

Pascal Milo seriously accuses the prime minister: Rama lied in the statement he made in Israel, this is what it is about

Pascal Milo seriously accuses the prime minister: Rama lied in the statement he
x
BREAKING NEWS

The man killed the woman with the baby in her belly, shocks the journalist and raises strong questions

The man killed the woman with the baby in her belly, shocks the journalist and
x
BREAKING NEWS

Dramatic evening! Messi "KOs" Mexico, Argentina "takes" Poland to the next stage

Dramatic evening! Messi "KOs" Mexico, Argentina "takes"
x
BREAKING NEWS

Murder of a 35-year-old pregnant woman by her husband, urgent call: Women and girls, we are in danger

Murder of a 35-year-old pregnant woman by her husband, urgent call: Women and
x
BREAKING NEWS

The protest of December 6, PD clarifies the scenario: How will we face Edi Rama, here is what is expected to happen

The protest of December 6, PD clarifies the scenario: How will we face Edi Rama,
x
BREAKING NEWS

Tragedy/ She never got to meet the baby, here are the last words of the 35-year-old before she was killed by her husband: By this child that I have, I am born tonight...

Tragedy/ She never got to meet the baby, here are the last words of the
x
BREAKING NEWS

"The police knew about...", the family of the murdered woman revealed new details from the shocking event

"The police knew about...", the family of the murdered woman revealed
x

Politike

"He received Russian funding", Berisha reacts after the article of the Montenegrin media: Basha was at the head of the DP, stupid abuse of information

"He received Russian funding", Berisha reacts after the article of the

The President of the Democratic Party, Sali Berisha, in a long statement, denied the Montenegrin media, which said that he received Russian funding.

Berisha calls it a stupid abuse and ignorance of the fact, saying that he was not in charge of the DP, at the time when it is accused that the party received Russian funds, as he says that at that time it was Lulzim Basha.

Among other things, he wrote that all the actions for Russian financing, according to the Court, were carried out in a personal capacity, not institutional, by the then chairman of the party, Lulzim Basha.

Full post:

Dear friends: this is a rebuttal of the Democratic Party sent to the Montenegrin newspaper "Pobjeda" on an incorrect, unfounded and misleading article on 'Russian funding'.

In the article published in your newspaper Pobjeda https://ëëë.pobjeda.me/clanak/ko-je-sve-u-mrezi-moskve, we note with concern a brutal inaccuracy, which we hope was not made from the premises of malice or, worse, political or nationalist agendas.

The claim that Mr. Sali Berisha, the (current) chairman of the Democratic Party, has received Russian funding, is a gross abuse of information and ignorance of facts and context.

First, we clarify that Mr. Berisha has not been chairman of the Democratic Party of Albania since 2013, when he resigned after losing the parliamentary elections, and was re-elected to this post only on May 22, 2022.

Së dyti, ‘dosja e financimeve ruse’, ku përmenden lidhje të ndryshme politike të Rusisë në Ballkan, ndër to edhe PD, në zgjedhjet e vitit 2017, kohë në të cilën ka qenë kryetar z. Lulzim Basha, ka marrë një përgjigje shteruese në gjykatat shqiptare.

Në vendimin e Gjykatës, të cilin mund t’jua sigurojmë nëse kini interes, thuhet shprehimisht se Partia Demokratike e Shqipërisë nuk ka asnjë lidhje me ‘financimet ruse’ të publikuara për herë të parë në gazetën Mother Jones (shih https://ëëë.motherjones.com/…/the-head-of-albanias…) dhe që trajtohen gjithashtu nga Voice of America 3 vjet më vonë (shih https://www.zeriamerikes.com/a/6746331.html) dhe media të tjera botërore, bazuar në raportin e shërbimeve inteligjente të SHBA.

Të gjitha veprimet, sipas Gjykatës, janë kryer në kapacitet personal, jo INSTITUCIONAL nga kryetari i asokohe i partisë z. Basha.

Statuti i Partisë Demokratike e thotë qartë: vendimet për lobime apo përdorim parash etj. i marrin organet kolegjiale, dhe jo kryetari.

Për më shumë, Partia Demokratike e drejtuar nga z. Berisha ka ngritur para një jave, një Komision Auditi të brendshëm për të bërë transparencë finale lidhur me rastin e ‘financimeve ruse’, pra të dokumentacionit, nëse ka, dhe hyrje-daljeve financiare që përkojnë me dritaren kohore të këtij rasti.

Nëse merrni mundimin t’u referoheni deklaratave publike të Partisë Demokratike dhe artikujve të shumtë në mediat shqiptare, në shqip dhe anglisht, i dyshuari i vetëm për ‘aferën e financimeve ruse’ është kryetari i PD në vitin 2017.  Z. Basha prezumohet se ka marrë një financim prej 500,000 USD nga fonde ruse. E theksojmë: në padijeni të plotë të asnjë forumi apo individi tjetër në Partinë Demokratike. Këto para nuk kanë hyrë në financat e PD dhe është e paqartë kur, dhe si, janë marrë dhe si janë përdorur.

Shpresojmë që kjo pasqyrë e fakteve njëkohësiht kontekst i bollshëm, të jetë i mjaftueshëm për të korrektuar të dhënat në shkrim dhe për të botuar një përgënjeshtrim me një link që të çon te artikulli origjinal.

Gazetaria profesionale dhe etike e kërkon këtë.

We make this request based on ethical rules, reserving to ourselves the right that, in case of non-publication of this refutation and intervention for its publication in all media that have published your article, within 24 hours, we will take legal steps according to domestic and international legislation.

Most read