BREAKING NEWS

SPAK shocks the Meta-Kryemadhi couple, prosecutors start seizures for their "black" money laundering file, here's what's happening at GJKKO

SPAK shocks the Meta-Kryemadhi couple, prosecutors start seizures for their
x
BREAKING NEWS

Albania boils over "SKY" interceptions, the wealth of the State Police dome for 2022 is revealed, from Muhamet Rrumbullaku, Neritan Nallbati, Rebani Jaupi, to Altin Qato and Edmond Rizai, here is who is the richest and poorest leader

Albania boils over "SKY" interceptions, the wealth of the State Police
x
BREAKING NEWS

This is how the secretary betrayed Aldo Bumçi, directly implicated the former minister as Shkëlzen Berisha's soldier in the dismantling of weapons in Gërdec, SPAK is questioning him for the first time today

This is how the secretary betrayed Aldo Bumçi, directly implicated the
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha created the "Foltore" for his personal problem and sold the Democrats to the "butcher" Ilir Meta, Evi Kokalari sheds light on the sensational behind the scenes and asks the well-known MP to be careful of the attacks of Reestablishment

Sali Berisha created the "Foltore" for his personal problem and sold
x
BREAKING NEWS

There is no end to the cruelty towards citizens, in Albania the price of oil remains in the stratosphere even though the value of a barrel of "black gold" has decreased by 7 dollars in the international stock markets, experts raise the alarm

There is no end to the cruelty towards citizens, in Albania the price of oil
x
BREAKING NEWS

Frrok Çupi: This is why SPAK is not arresting Sali Berisha, how will the former prime minister go to handcuffs and what behind the scenes are hidden behind Argita's appearance on the stage

Frrok Çupi: This is why SPAK is not arresting Sali Berisha, how will the
x
BREAKING NEWS

Fatos Klosi sheds light on the "black file" of Sali Berisha: Here's how he has escaped arrest so far, his crimes in '97-'98, the secrets behind the murder of Azem Hajdari, the planning of the execution of 4 protesters on January 21 and why will not lea...

Fatos Klosi sheds light on the "black file" of Sali Berisha:
x
BREAKING NEWS

The well-known analyst Kastriot Aliaj unmasks Sali Berisha, from the meetings with the Serbian murderer Arkan, to the intrigues, bargains, insults, frauds, crimes and his family corruption, how he stole 1.6 million dollars from the state coffers in coo...

The well-known analyst Kastriot Aliaj unmasks Sali Berisha, from the meetings
x

Politike

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called as a witness for "Gërdec", here are the facsimiles that sink him, the evidence that shows the son of the "non woman" as the shadow owner of the business of death, how he placed the ministers under the orders of HIS

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called

The start of the investigation for "Gërdec from zero point can bring strong developments. Other people may drown along the way. The American media have accused Shkëlzen Berisha, the son of former Prime Minister Berisha, of being involved, but they have never been properly investigated by justice. Signals that sensational developments are expected after many years were given yesterday with the news that Sali Berisha's son, Shkëlzen Berisha, will be questioned by SPAK. Yesterday, the Special Prosecutor's Office asked the Special Court against Organized Crime and Corruption to interrogate Shkëlzen as a witness in the trial against Fatmir Mediu for the massacre of Gërdec on March 15, 2008. The former Minister of Defense is accused of "Misuse of duty" carried out in collaboration , and "Abuse of duty" in collaboration with the military subject-command cadre for the explosion in the weapons dismantling "factory" where at least 26 people lost their lives and hundreds more were injured. The request was presented yesterday, that is, on September 22, 2023, to the Special Court, which held the next hearing against the former Minister of Defense Fatmir Mediu after his withdrawal from the summary trial and the acceptance of the continuation of an ordinary judicial investigation, decision taken on September 8, 2023. Under these conditions, the Prosecution presented the request for trial as well as the list of 71 witnesses whom it wants to call in court as witnesses and the request for the written evidence that it makes available. The jurors said yesterday that this is positive news due to the fact that this case is going to the end and finally Shkëlzeni will have to explain what his position in this tragedy really was. Regarding the possibility of false testimony or contradictions, the law foresees penalties for these violations. But the facts that we are bringing to the attention of the public confirm the multiple implication of Shkëlzen Berisha in the Gërdec affair. Not only that, but if the evidence and testimonies are connected, serious doubts arise that the son of Sali Berisha, Shkëlzen Berisha, was the shadow owner of Gërdec's business, while the ministers of his father's government were simply soldiers for the implementation of the scheme corruption. Regarding the possibility of false testimony or contradictions, the law foresees penalties for these violations. But the facts that we are bringing to the attention of the public confirm the multiple implication of Shkëlzen Berisha in the Gërdec affair. Not only that, but if the evidence and testimonies are connected, serious doubts arise that the son of Sali Berisha, Shkëlzen Berisha, was the shadow owner of Gërdec's business, while the ministers of his father's government were simply soldiers for the implementation of the scheme corruption. Regarding the possibility of false testimony or contradictions, the law foresees penalties for these violations. But the facts that we are bringing to the attention of the public confirm the multiple implication of Shkëlzen Berisha in the Gërdec affair. Not only that, but if the evidence and testimonies are connected, serious doubts arise that the son of Sali Berisha, Shkëlzen Berisha, was the shadow owner of Gërdec's business, while the ministers of his father's government were simply soldiers for the implementation of the scheme corruption.

Dokumenti që fundos Shkëlzenin

Një nga provat më të forta që tregon përfshirjen e Shkëlzen Berishës në krimin shtetëror të Gërdecit, është dëshmia e sekretares së ish-ministrit të Drejtësisë, Aldo Bumçi. Ajo vërteton përfshirjen e Shkëlzenit, në këtë biznes.Ish-sekretarja ka pranuar para prokurorëve se ajo ka dërguar faksin me shënimin “Për Shkëlzen Berishën…” në një numër faksi të Ministrisë së Mbrojtjes. Gazeta po publikon faksimilet ku ajo thotë se Shkëlzen Berisha erdhi në zyrë dhe u takua me ministrin para se të niste faksin. Dëshminë e saj ne e kemi nxjerrë pak ditë më parë, por gazeta sot po nxjerr dokumentet origjinale. Sekretarja Anjola Agolli shpjegon procedurën si e ka protokolluar faksin dhe si është dërguar ai në Ministrinë e Mbrojtjes. Bëhet fjalë për një faks privat që ministri Aldo Bumçi i ka dërguar për informim Shkëlzen Berishës, për t’i kujtuar se ia ka firmosur “Memo”-n që aprovonte biznesin e tij në Gërdec. Ky i fundit e mohon se e dërgoi ai, por hetimet brenda SPAK mund të sjellin surpriza, pasi kopja origjinale kishte shkuar me post në Ministri, ndërsa faksi për Shkëlzen Berishën ishte dërguar në një zyrë të një njeriu të besuar të tij që ia dorëzonte. “Nuk e kujtoj se kush e ka sjellë, por zakonisht e sjell sekretarja. Ministri më udhëzoi t’ia nisja Ministrisë së Mbrojtjes me faks shkresën që kishte vënë shënimin “Për Shkëlzen Berishën”. Unë kujtoj se kam nisur ashtu kërkesën te Ministria e Mbrojtjes në numrin e faksit që i kishim nisur që më parë, pasi i kishim të gjitha numrat e fakseve të dikastereve në numërator. Nga Ministria e Mbrojtjes më ka marrë një zë femre, e cila më tha se në Ministri nuk ka njeri me atë emër, dhe unë i kam thënë se kështu ma kanë dhënë faksin për ta nisur”, është shprehur ish-sekretarja në prokurori, Anjolla Agolli. Dëshmia e ish-sekretares së ministrit të Drejtësisë është marrë brenda gjithë rregullave nga prokuroria, por Shkëlzen Berisha nuk u thirr kurrë në prokurori, për shkak të presionit të Berishës. 

Dëshmitë e tjera që e fundosin

Përveç provave të qarta me dokumente për implikimin e Shkëlzenit, kujtojmë këtu dhe dëshmitë e personazheve që janë larguar nga jeta, por edhe nga vendi në mënyrë misterioze. Po flasim për të ndjerin Kosta Trebicka, dëshmitari kyç i Gërdecit dhe trafikut të armëve, i gjendur i vdekur më pas mbi Voskopojë. Kosta Trebicka akuzoi Shkëlzen Berishës se kishte ndërhyrë Efraim Diverolit, trafikantit të armëve nga Florida, për të nxjerrë Trebickën jashtë loje nga biznesi i armëve. Dëshmia tjetër është e Efraim Diverolit, trafikantit të armëve nga Florida. Gjatë përgjimeve të Diverolit dhe Trebickës para shpërthimit të Gërdecit, Diveroli shprehet se në Gërdec janë implikuar Sali Berisha si kryeministër dhe Shkëlzeni, të cilët i konsideron si mafien më të fortë. Ndër të tjera, Efraim Diveroli shprehet se “…kjo gjë ka shkuar shumë lart, deri te Kryeministri dhe djali i tij. Kjo është. Kjo mafia është shumë e fortë për mua. Nuk mund ta luftoj këtë mafia. Është bërë shumë e madhe. Kafshët kanë dalë shumë jashtë kontrollit. Shumë lojtarë…”. Një ndër individët që pati guximin të flasë për Gërdecin, është Gjenerali Luan Hoxha. Ai ka dhënë një dëshmi në ambasadën amerikane, ku përmend ish-ministrin e Mbrojtjes dhe djalin e ish-kryeministrit. Një kabllogram i publikuar nga Ëikileaks, tregon se çfarë ka deklaruar Hoxha. “Hoxha tha se, kur vizitoi Gërdecin në mes të vitit 2007, ushtarët e tij po i kryenin këto dy detyra dhe në sipërfaqe nuk dukej se kishte diçka të dyshimtë. Ai akuzoi se gjatë gjysmës së dytë të projektit, duke filluar nga dhjetori 2007, ai ishte urdhëruar nga Mediu, për shqetësimet e tij të deklaruara me shkrim kryeministrit Berisha (dhe Kryetares së Kuvendit Topalli dhe Mediut), si dhe pas presionit të drejtpërdrejtë nga telefoni nga “një i ri”, të cilin më vonë e identifikoi si Shkëlzen Berisha, djali i kryeministrit, që të vazhdonte të dorëzonte municione të kalibrit të lartë në Gërdec dhe ta bënte këtë gjë pa vonesa”, thuhet në kabllogram.

Shpërthimi, Mediu 4 biseda telefonike me Shkëlzen Berishën

Ka një moment kyç që zbulon se kush ishin pronarët e vërtetë të biznesit kriminal të demontimit të municioneve në Gërdec. Janë lëvizjet e para të Fatmir Mediut kur shpërtheu fabrika në Gërdec. Dy orë pas shpërthimit, ditën e 15 marsit 2008, nga tabulatet telefonike rezulton se Fatmir Mediu, i telefonon pikërisht Shkëlzen Berishës, e cila zgjat 74 sekonda. Telefonatën e parë, Mediu e bën me Shkëlzenin në orën 14.08 minuta. Në orën 16.31 minuta, Mediu ka folur sërish 37 sekonda me Shkëlzen Berishën. 10 minuta më pas ka follat përsëri 32 sekonda. Atë ditë Mediu ka zhvilluar një bisedë të katërt me Shkëlzenin, në orën 5 të pasdites dhe ka zgjatur 56 sekonda. Sot Shkëlzeni tha se i kishte telefonuar për halle familjare. Po pse ditën e Gërdecit e gjetën Fatmir Mediu dhe Shkëlzen Berisha për të qarë hallet familjare?! 

Mihal Delijorgji calls Shkëlzen after the explosion

Everyone acts and behaves around Shkëlzen. At 12:10 on March 15, 2008, the factory in Gërdec exploded and the tragedy was in progress. After the explosion, Shkëlzen Berisha was among the first people who were called by the owner of "Albademil" Mihal Delijorgji, who was dealing with the demolition. According to the phone records, Delijorgji called Shkëlzen Berisha at 12:48 and the conversation lasted 54 seconds. It remains a mystery what Delijorgji and Shkëlzeni talked about, while this moment has been ignored by the investigations. Shkëlzen Berisha initially denied that he had phone calls or acquaintances with Delijorgji, but after the publication of the report, he made no further comments. After Shkëlzen, Delijorgji called Ilir Meta several times, who a year later would join Sali Berisha.

SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called SPAK's ax begins on Berisha's family members, Shkëlzeni is called 

Most read