BREAKING NEWS

The fever for Ilir Meta, Sali Berisha and 3 well-known ex-ministers is increasing, that's why justice can open investigations into their affair of hundreds of millions that is disappearing from Albanians 10 million dollars a year

The fever for Ilir Meta, Sali Berisha and 3 well-known ex-ministers is
x
BREAKING NEWS

The days of "horror" begin for Shkëlzen for the Gërdec affair, on December 7 the secretary of Aldo Bumçi appears before SPAK, who can put him behind bars, Berisha's son in GJKKO on December 14

The days of "horror" begin for Shkëlzen for the Gërdec
x
BREAKING NEWS

Fundoset Shkëlzeni and the Minister of Justice of Sali Berisha, the engineer reveals for the first time in SPAK the fact that proves his son's secret connections as the shadow owner of the business of death in Gërdec

Fundoset Shkëlzeni and the Minister of Justice of Sali Berisha, the
x
BREAKING NEWS

Spartak Braho: On the table of SPAK, the arrest warrant for Sali Berisha, the prosecutors are ready to ask the Assembly for the authorization to handcuff the former prime minister

Spartak Braho: On the table of SPAK, the arrest warrant for Sali Berisha, the
x
BREAKING NEWS

Here are all the gifts of Edi Rama to Carlo Bollino, how he put the whole state at the service of his businesses, from the benefits of the Bunkart 1, Bunkart 2 contracts, to the pardon with the Prime Minister's signature for 20 years of public property...

Here are all the gifts of Edi Rama to Carlo Bollino, how he put the whole state
x
BREAKING NEWS

"There was no legal basis for dismantling the cartridges, then the order came out to.."/ The tragedy of Gërdec, the testimony of the Secretary General of the Ministry of Defense is clarified

"There was no legal basis for dismantling the cartridges, then the order
x
BREAKING NEWS

"The boss wants the order"/ Gërdec tragedy, the testimony of the ex-soldier becomes clear

"The boss wants the order"/ Gërdec tragedy, the testimony of the
x
BREAKING NEWS

The "Tropoja" file, how the Haklaj brothers were executed one after the other after the conflict with Berisha, who are the 15 officials who risk prison, here is the evidence that SPAK is investigating

The "Tropoja" file, how the Haklaj brothers were executed one after
x

Politike

Edi Rama pays Erdogan, buys the money of the Albanians to fix relations with the Turkish sultan, buys his son-in-law "Bayraktar TB2" drone for 8 million euros

Edi Rama pays Erdogan, buys the money of the Albanians to fix relations with the

Prime Minister Edi Rama has made the next step to the President of Turkey, Recep Erdogan, by buying the "Bayraktar TB2" drones worth 8 million euros, the company of the son-in-law of the "Turkish Sultan". This move by Pama is, in a way, a "bargain" that Prime Minister Edi Rama is using to fix relations with Erdogan, with whom he recently had a falling out. So, Rama is using Albanian money to fix relations with the newly elected president of Turkey. "SOT" newspaper has also provided the government's decision, which is reflected in full below.

Government decision

Thus, the Council of Ministers has approved the decision on the arrival of Turkish drones. The contract signed between the Ministry of Defense of the Republic of Albania and baykar makina san. ve, consists in the supply of "Bayraktar TB2" unmanned aerial vehicles system. "Decision no. 336, dated 31.5.2023 for the approval of the contract, between the Ministry of Defense of the Republic of Albania and "Baykar Makina San. ve", for the supply of unmanned aerial vehicle system "Bayraktar TB2". In support of Article 100 of the Constitution; of points 1, letters "dh" and "i", and 2, of article 5, of law no. 36/2020, "On procurement in the field of defense and security", and point 2, article 12, of decision no. 1085, dated 24.12.2020, of the Council of Ministers,

1. The approval of the contract between the Ministry of Defense of the Republic of Albania and "Baykar makina san. widow. you c. a.?., for the supply of "Bayraktar TB2" unmanned aerial vehicles system, which is attached to this decision.

2. The Ministry of Defense is charged with the implementation of this decision. This decision takes effect immediately. Deputy Prime Minister Belinda Balluku", says the decision of the Council of Ministers. We recall that in December of last year, in the presence of Prime Minister Edi Rama, the Minister of Defense, representatives of the Turkish company "Bayraktar", the Ambassador of the Republic of Turkey, the agreement for the provision of unmanned combat aircraft was signed in Tirana with the company known Turkish "Bayraktar".

Peleshi: It will qualitatively increase the capacities of the FA

Ndërkohë, ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, gjatë fjalës së tij shprehu mirënjohje për ndihmën që qeveria turke ka dhënë vitet e fundit në mbështetje të Forcave të Armatosura. “Jam i sigurt se shfrytëzimi i këtyre aseteve në vendin tonë do të rrisë cilësisht kapacitetet e Forcave të Armatosura dhe strukturave të Emergjencave Civile në drejtim të kontrollit të territorit dhe për të parandaluar fenomenet e paligjshme. Kompletimi me këtë sistem ka rëndësi të veçantë për sigurinë tonë kombëtare dhe atë të Aleancës, si dhe për respektimin e detyrimeve që rrjedhin nga Strategjia e Sigurisë Kombëtare, Strategjia Ushtarake dhe objektivat e Kapaciteteve të NATO-s”, u shpreh Ministri i Mbrojtjes. Firma “Bayraktar Technology” është e specializuar në hartimin e teknologjive transformuese në fushën e mbrojtjes dhe aviacionit. Pajisja me këta avionë do t’u ofrojë institucioneve të tjera të qeverisë shqiptare një mbështetje të madhe në nivel operacional, në fusha të ndryshme.