BREAKING NEWS

Tensions and debates after the Presidency meeting, Alibeaj reacts for the first time

Tensions and debates after the Presidency meeting, Alibeaj reacts for the first
x
BREAKING NEWS

The Elbasan incinerator, the court session is postponed again, the reason is clarified

The Elbasan incinerator, the court session is postponed again, the reason is
x
BREAKING NEWS

Hot developments in the country, Prime Minister Rama announces the urgent move

Hot developments in the country, Prime Minister Rama announces the urgent move
x
BREAKING NEWS

Meltdown of the Transparency Board, Confindustria warns: There will be no reduction in fuel prices, on the contrary, it will worsen

Meltdown of the Transparency Board, Confindustria warns: There will be no
x
BREAKING NEWS

The Foreign Ministry publishes the official list, Rama gives the post of ambassadors to some former socialist deputies

The Foreign Ministry publishes the official list, Rama gives the post of
x
BREAKING NEWS

Today the security measure is given for the former mayor Vangjush Dako, his lawyer arrives at SPAK

Today the security measure is given for the former mayor Vangjush Dako, his
x
BREAKING NEWS

With handcuffs in his hands, Vangjush Dako, surrounded by policemen, entered the court

With handcuffs in his hands, Vangjush Dako, surrounded by policemen, entered the
x
BREAKING NEWS

What is expected? Grenell warns the citizens of Kosovo: Prepare for serious consequences...

What is expected? Grenell warns the citizens of Kosovo: Prepare for serious
x

Politike

"Doctor, let the boys go back to..."/ Democratic MP explodes at Berisha: Democrats were killed, cut for months and months just because of your name

"Doctor, let the boys go back to..."/ Democratic MP explodes at

The deputy of the Democratic Party, Flutura Açka, has made an analysis of the situation in which the Democratic Party is today.

Through a post on Facebook, she calls on Sali Berisha to allow the Foundation's candidates to join the official PD, led by Enkelejd Alibeaj, with the sole purpose of not destroying this political force.

Açka emphasizes that the politicians around you and because they know that Berisha does not guarantee them victory, have chosen not to hurt him.

Flutura Acka's post:

Doctor, let the boys go home!

From the day I decided to cross the threshold of politics, we haven't had the chance to even meet to say hello or have a coffee. Maybe I should have, but events happened so quickly that many of them played nicely with our patience and impatience. I have even found it very difficult to chew some heavy chews because of the behavior of some of the people in your circle. In the end, I am also from Idhna, I am also Albanian. With this I am not complaining, but I am explaining myself.

When you were suspended (temporarily) from the parliamentary group, it was my first day at work and I didn't know how to think what I think today: that a more gentle solution to the situation could have been found and we wouldn't be where we are today , almost separated.

I have admired your human strength and energy these past months, but not the political words and emotions that have deepened the divide. Not even the mud towards you, the politicians you raised and promoted yourself and for whom you should also have political responsibility if they turned out to be democrats.

Examining from afar, I am convinced that as long as the leadership part around you, humble, do not fear, obey and run to carry out your wishes, or orders, they are good. Otherwise, find a hole to enter.

This is what is happening now: convinced, the politicians around you, some of whom I value very much, have decided not to hurt you, even though they know that you do not guarantee them victory, if only for one very simple reason: a part of the party – small, big to ensure victory – is not with you.

Kështu po ndodh edhe me kandidatët për kryetarë bashkie, shumicës prej tyre ka filluar t’iu kruhet lëkura kur mendojnë se janë kandidatë të së majtës.

Demokratët u vranë, u prenë, u shanë, u lënduan për muaj e muaj mes vedi, vetëm për emrin tuaj. Kjo ju ngarkon me detyrim dhe përgjegjësi, dhe ju kërkon t’ua ktheni me dashuri dhe sillë mirëkuptimi.

Kush është fajtori? E ç’rëndësi ka tani fajtori? Nuk po hyj ta analizoj gjatë se si erdhëm deri këtu, por jam e sigurtë se të gjithë kemi nga pak, a nga shumë, faj.

Tani, në fundin e fundeve shihen vetëm plagët – dhe ato dhembin.

Si do t’i shërojmë ato kur tani na duhet të gjejmë shpëtim tek e majta?! E pra, lideri që udhëhoqi të djathtën, sot po u kërkon të djathtëve të përfaqesohen si të majtë, të bëjnë fushatë si të majtë, të kërkojnë vota majtas për një kinse të djathtë. Mos, Zot, ma keq!

Tani jemi në zgrip. Nëse do të ndahemi tani, varet vetëm prej jush, por ju siguroj se demokratët nuk e duan këtë. Ata që kanë vendosur t’ju ndjekin, do t’ju ndjekin, duke e besuar si shpëtimtar “Mesian e rremë” që është mitizuar mes nesh, fjala e të cilit na rri si gijotinë, inati i të cilit na derdh pikëllim. Kështu do të jemi në dy kampe të ndarë e vetmitarë, për shkak të hendekut që krijuam, për shkak të baltës që hodhën ndaj njëri-tjetrit me fjalor të mbushur me “pengje” e “pengmarrje”.

Ata, “pengmarrësit”, nuk janë zotë të Partisë Demokratike, por vetë demokratët, të gjithë bashkë, edhe ata që tani do të garojnë, për fat të keq, majtas. Ne kemi bërë disa eksperimente të tilla dhe në të gjitha herët kemi dështuar me sukses.

Si ta pengojmë që kjo të mos na ndodhë? Si t’i shpengojmë demokratët e palëve nga ndarja dhe të bëhemi një? Si ta shpëtojmë Partinë Demokratike – emblemën, përkushtimin, gjakimin e demokratëve – nga shkatërrimi që po përgatitet edhe nga ustallarët e majtë? Këto ditë kam ndeshur dhe dëgjuar shumë demokratë që këtë çast e shohin si ndarje përfundimtare të Partisë Demokraike, dhe kanë filluar madje ta pranojnë këtë. Unë ende jo, dhe do të përpiqem që të mbetet jo!

Çfarë do të fitojmë po të shkatërrojmë Partinë Demokratike të gjithë bashkë?

Këto zgjedhje po kthehen në Vaterloja jonë dhe në Edeni i një regjimi që po ua merr frymën shqiptarëve.

Nëse ju nuk i lejonin ata të kthehen në shtëpinë e tyre, ka vetëm një rrugë. Ne të tjerët të mos ia lejojmë vetes:

As të përplasim demokratët në bazë!

As të shkatërrojmë Partinë Demokratike!

We must help your candidates to protect the Democratic Party, so that they can always come back from the chaos they entered, perhaps dictated by the situation we are in.

Let the boys go home, doctor! It's the last chance, and it's in your hands.

These words are not mustard after dinner, but my sadness for the Democrats and the right that I love.

So I needed to share it today!

Most read