BREAKING NEWS

The serious incident with 3 injured in Vlora, the names are disclosed

The serious incident with 3 injured in Vlora, the names are disclosed
x
BREAKING NEWS

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the good news: What happened to the pandemic in the last 24 hours

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the good news: What happened to
x
BREAKING NEWS

"Berisha is making the last blackmail", Frrok Çupi breaks down the behind-the-scenes of the opposition alliances: We are in absurd conditions!

"Berisha is making the last blackmail", Frrok Çupi breaks down
x
BREAKING NEWS

Meta reports to the Authority of Files, the Prosecutor's Office of Tirana comes out with the important announcement

Meta reports to the Authority of Files, the Prosecutor's Office of Tirana
x
BREAKING NEWS

Frrok Çupi speaks names and explodes the "bomb": This is the politician who sold secret information to Iran and the Russians, loaded a kamikaze...

Frrok Çupi speaks names and explodes the "bomb": This is the
x
BREAKING NEWS

"Concessionaires will receive 3.7 billion euros from car taxation"/ Agron Shehaj reveals 3 road axes that will be tolled

"Concessionaires will receive 3.7 billion euros from car taxation"/
x
BREAKING NEWS

96 votes in favor and 0 against, the Assembly approves the three draft laws with a majority of votes

96 votes in favor and 0 against, the Assembly approves the three draft laws with
x
BREAKING NEWS

Suspected as contract killers, the Court of Durrës gives the verdict for the Beqiraj brothers

Suspected as contract killers, the Court of Durrës gives the verdict for
x

Politike

Berisha mobilizes for protests, seeks "mercenaries" from the opposition, riots are warned from "Foltorja" until Rama resigns, together with Meta in the next elections

Berisha mobilizes for protests, seeks "mercenaries" from the

Sali Berisha and Ilir Meta in the opposition have announced strong protests in September and both demand the removal of Edi Rama as prime minister. In fact, Meta has even written the proposal for a technical government and early elections, the first request after the parliamentary elections of April 25, 2021. In fact, preparations have started both in "Foltore" and in the Freedom Party. It is expected that this will be made official in September. Former Prime Minister Sali Berisha has started the action to mobilize his supporters for protests against the "Rama 3" government. He has recently met with the Democrats, where he is looking for "mercenaries" to fill the squares, after protests have been announced that will not lead to the overthrow of the government. "When the protest starts, it will be non-stop, either we die as a political force, or we win our cause. In September, we will start the protest for the terrible theft that is being done to these people", said Berisha. So it is clear that Berisha will not stop until he achieves his objectives, warning of violent scenarios. He also said that he is gathering people around him to come back stronger in September. "The most extraordinary efforts will be made to capture the most fringe groups to join the Front for the Salvation of Albania. Some efforts have been made, there are results, greater efforts are being made. We need to reach specific communities. It will come back stronger. The next PD cabinet will have the most prominent personalities from emigration, diaspora, Albania. Today there are men and women in the most important positions in various fields. They will be involved. Efforts are non-stop to contact them, of establishing communication bridges. There are experts, boys and girls with a very good preparation, but no one talks to them. I will make the Albanians forget about 'Berisha 2'", he said.

Meta ready for protests

Even the chairman of the Freedom Party, Ilir Meta, regarding the warnings for protests in September, says that they will cooperate with any political force, thus referring to Sali Berisha of 'Rithemelim'. "We will come out in support of any initiative. citizens, of any protest. A people that sleeps in democracy, wakes up in dictatorship. This has happened to our people for decades. This is unstoppable awakening. We work with every political force, with every interest group to establish accountability urgently in this country. This is an unstoppable process. History has changed once and for all. These debts that Rama will put the Albanians on, he will pay him himself", said Meta. 

Both together in the next elections

Ilir Meta dhe Sali Berisha janë bashkë në zgjedhjet e ardhshme. Ish-kryeministri ka konfirmuar kushtin e vetëm të kryetarit të lirisë për koalicion. Kreu i Partisë së Lirisë u shpreh se kusht për koalicion është referendumi dhe jo pazaret.  “Vendi është përballë një rreziku, nëse ikin edhe 100-200 mijë shqiptarë do të jetë fatale, që ndalohet kjo duhet të japim besimin se po luftojmë për këta njerëz dhe angazhimi për referendum synon pikërisht këtë. Rivendosje e kontrollit të popullit. Populli e vendosi me referendum në 28 nëntorin e ‘98 por praktikisht ata kanë bërë çdo përpjekje që të kemi një ligj që pamundëson referendumin. Ky është angazhimi ynë i parë në çdo angazhim e koalicion në të ardhmen. kushti jonë nuk është marrim kaq apo aq bashki. Kushti ynë është koalicion me ne baraz me referedum”, u shpreh Meta.  Berisha i ka dhënë të drejtë Metës. Kreu i Foltores thotë se prej kohësh, është shprehur pro zhvillimin e referendumit në vend dhe vlerësoi qëndrimin e Partisë së Lirisë dhe kreut të saj, Ilir Meta. Berisha u shpreh pak ditë më parë, se Kushtetua e ka humbur funksionin e saj, që është ndarja dhe balanca mes pushteteve. Ai nënvizoi se në Kushtetutë janë bërë ndërhyrje të shumta, teksa shtoi se një sërë problemesh duhet të marrin përgjigje me referendum. “Prej kohësh ne jemi shprehur për referendume, në disa takime dhe unë vlerësoj edhe qëndrimin e Partisë së Lirisë për disa referendume. Kushtetuta ka humbur sensin e saj, me marrjen e të gjitha pushteteve nga Edi Rama, defakto ajo ka rënë. Misioni i një Kushtetute është ndarja dhe balanca e pushteteve. Këtu ky funksion ka humbur. Përveç kësaj, janë bërë ndërhyrje në Kushtetutë. Shqipëria është i vetmi vend ku qytetarët nuk mund të flasin me votën e tyre. Mendoj se janë një seri problemesh që duhet të marrin përgjigje me referendum”, theksoi kreu i “Foltores”. Se a do ta rrëzojnë qeverinë me protesta massive, apo do të fitojnë zgjedhjet e ardhshme dy “të piketuar” nga ndërkombëtarët mbetet të shihet në vijim.