BREAKING NEWS

Elections / 'War' in PD and CEC, Ilirjan Celibashi 'sinks' Sali Berisha, the last details are revealed

Elections / 'War' in PD and CEC, Ilirjan Celibashi 'sinks'
x
BREAKING NEWS

The former football player of the National Team, Armand Duka, is passing away. I give the TRAGIC news: A personality with many values ??that we will all miss!

The former football player of the National Team, Armand Duka, is passing away. I
x
BREAKING NEWS

"They left the brain of the head", Kreshnik Spahiu publishes to Ilir Meta the video that is breaking the network

"They left the brain of the head", Kreshnik Spahiu publishes to Ilir
x
BREAKING NEWS

This is the city in our country that wakes up all frozen! Temperatures drop to -18 degrees Celsius

This is the city in our country that wakes up all frozen! Temperatures drop to
x
BREAKING NEWS

PD MP Luciano Boci in mourning, shares the sad news: Shine in paradise my friend, my good friend and colleague!

PD MP Luciano Boci in mourning, shares the sad news: Shine in paradise my
x
BREAKING NEWS

Temperatures below zero and are expected to go -17 degrees accompanied by heavy snowfall, Rama in the early hours of the morning makes the important announcement and brings out images of what is happening in the country

Temperatures below zero and are expected to go -17 degrees accompanied by heavy
x
BREAKING NEWS

The event that shocked Albania / Artan Hoxha publishes the photos and comes out with the strong statement: The real martyrs are you, tomorrow I will ...

The event that shocked Albania / Artan Hoxha publishes the photos and comes out
x
BREAKING NEWS

Shkëlqim Hajdari reveals the details of the investigation for "January 21": The FBI found out that the Guard shot to kill, how the file and the police-prosecutor conflict were blocked

Shkëlqim Hajdari reveals the details of the investigation for "January
x

Politike

"Rama-Basha Alliance", Bujar Nishani takes the backstage from the blue headquarters and warns of new developments: This is what Berisha's political movement aims at!

"Rama-Basha Alliance", Bujar Nishani takes the backstage from the blue

Former President Bujar Nishani through a reaction on social networks reveals what is the essence of the movement initiated by Dali Berisha, 'Foltorja'.

According to Nishani, this movement, which is being supported by the democratic majority, aims to revive the DP.

Full post:

The political movement that started in the Democratic Party through the rostrum of Mr. Berisha and the inclusion of the vast majority of the party membership has its philosophy and political purpose as it has its own political opponents.

No one involved in this Movement should be complicated by identifying and confronting opponents politically, whether in the current leadership of the party or within the parliamentary group.

This is a political battle. Political battles do not take place in the air.

They are born and developed between parties, between ideas, between models.

Today a fact is certain and public.

This battle is between an overwhelming majority and a minority minority.

The minority speaks from the official institutions of the party. Speaker, presidency, parliamentary group.

This is also one of the reasons why the majority chose to activate the institution that belongs to it, the National Assembly.

Whether the right is with the majority of the party and the ground or with the minority of the mayor's office remains to be proven.

Personally I have no doubt, but morality in pokitik requires consuming all phases of the movement.

This is where the majority advantage lies, in the purpose and objective of the Movement.

The minority of the mayor's office is trying with all available means to focus the Movement on the Berisha-Basha debate.

It is true that there is a problematic relationship between Mr. Berisha and Mr. Basha, due to an illegal and immoral political act of L. Basha.

But shifting the essence of the Political Movement to the Berisha-Basha battle is; superficial from thrillers and tactics to hide the essence from devils.

L. Basha's act against Dr. Berisha was a genuine political act, conceived, planned and lobbied for a long time.

Despite the fact that S. Berisha had left the decision-making and leadership of the DP.

But Mr. Berisha's targeting was the targeting for PD.

The Rama-Basha alliance, already affiliated, calculated Sali Berisha as a symbol of unification and energization of the DP political and electoral force.

This in fact proved to be true, already during the Foltore.

The situation in the DP continued to degrade year after year until 2021, the DP turned into a political force without any electoral danger to the left that secured 12 years in power, while the DP was heading towards total devaluation.

The denunciation of the incompetence and laziness of L. Basha had value only a short time after April 25, when the opinion was finally consolidated, that with him the DP would never win the elections.

Zhvillimet politike dhe qëndrimet e L. Bashës në javët dhe muajt që pasuan 25 prillin flisnin për një dimension shumë më të rëndë.

Ato konfirmonin misionin e L. Bashës.

Mbajtjen e PD nën kontrollin e tij, pavarësisht se ajo ishte drejt komas politike.

Prej këtu lindi thelbi dhe qëllimi real i Lëvizjes politike.

Foltorja e materializojë atë.

Eshtë e vërtetë që nga pjesmarrësit masivë në Foltore ka edhe doza të larta nostalgjie ndaj S. Berishës, por po aq i vërtetë është dhe fakti i motivimit të kësaj shumice dërrmuese në Lëvizje, si nevojë e energjizimit të papajtueshmërisë së tyre me opozitën fasadë, lodër e pushtetit.

Kjo teori ka vlerën e së vërtetës edhe anasjelltas.

Kundërshtarët e Foltores dhe Lëvizjes politike në PD kanë doza armiqësie personale ndaj S. Berishës, por më së shumti ata janë në funksion të mbajtjes së PD, të gjunjëzuar, të vogël e opozitare e përjetëshme.

Kjo e dyta është edhe një problem i rëndë moral, pasi individi i gjen të përmbushura interesat personale duke pranuar asgjesimin e një prej dimensioneve më universale publike, pluralizmin politik.

Ndaj kjo është një betejë mes palëve që përfaqësojnë hapur idetë dhe vlerat ku qëndrojnë.

Ajo nuk është një betejë për përjashtime, siç bën kryetari në detyrë.

Por, është një përballje mes shumicës dërrmuese e pjestarëve të asaj familje politike që kërkojnë rivendosjen e vlerave, të drejtën e përfaqësimit përmes garës së barabartë dhe ekzistencën e alternativës politike, me pakicën e zyrës së kryetarit që synon  “status quonë” për pushtetit personal duke dhunuar sakrificën e mandatarëve të cilët kërkojnë t’ja heqin besimin e dhënë.

Kjo jo vetëm është një e drejtë universale dhe ekskluzive e mandatarëve por dhe thelbi i betejës mes shumicës dhe pakicës. Kjo është një betejë që duhet bërë.

Nuk ka alternativë !

Një betejë që synon përmes reformave politike të riktheje vendimarrjen tek shumica që kërkon të vij në qeverisje përkundër pakicës komode në opozitë.

Shumica në PD pa e bërë dhe fituar këtë betejë sot brenda vetes, nuk mundet të bëjë dhe të fitojë nesër betejën me kundërshtarët politik në vend.

Now is the time for everyone in the membership, in parliament or in the presidency to identify with the principles at stake!

To resurrect the DP, to save Albania.

Most read