BREAKING NEWS

How Meta-Kryemadhi became millionaires during 30 years in politics, here are the untold stories of the couple who married in power and divorced in opposition, from the luxurious villa with 11 toilets, the palm trees that were brought by helicopter, the...

How Meta-Kryemadhi became millionaires during 30 years in politics, here are the
x
BREAKING NEWS

SPAK issues 19 arrest warrants for Tirana's incinerator, the list includes high-ranking officials, politicians, media leaders and their families, the details of the big operation are disclosed

SPAK issues 19 arrest warrants for Tirana's incinerator, the list includes
x
BREAKING NEWS

Does the UDB agency connect Sali Berisha and Baton Haxhiu, this is how the former prime minister defended the analyst for the villa in Golem who is being investigated by SPAK and "swallowed" all the slanderous accusations that they have exchanged with ...

Does the UDB agency connect Sali Berisha and Baton Haxhiu, this is how the
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha did not have a mandate according to the Constitution, the head of the DP makes way for Argita and prepares to crown his daughter on the throne with the July 12 protest, Gaz Bardhi ends up as a "squeezed lemon"

Sali Berisha did not have a mandate according to the Constitution, the head of
x
BREAKING NEWS

The incinerators' money guarantees Arben Ahmetaj's life on the run, here are the transfers of hundreds of thousands of euros by Albanian taxpayers to Swiss offshores, SPAK reveals that the businessman who is helping him in Lugano is accused of money la...

The incinerators' money guarantees Arben Ahmetaj's life on the run,
x
BREAKING NEWS

Belinda Balluku "mountain" with reports to SPAK, here are all the scandals in which the deputy prime minister is involved, from investigations into incinerators, corrupt tenders, contracts, privatizations and up to scandalous firms for giving public lands

Belinda Balluku "mountain" with reports to SPAK, here are all the
x
BREAKING NEWS

Strong developments within SPAK, the prosecutors extend the investigation deadlines for Arben Ahmetaj by 3 months and send summons to the oligarch who is accused of money laundering

Strong developments within SPAK, the prosecutors extend the investigation
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela reveals the "bombastic" behind-the-scenes: This is why the divorce of Ilir Meta and Monika Kryemadhi cannot save them from the shackles and the strong reason that DASH senior official Richard Nephew avoided meetings in Tirana with the 'R...

Spartak Ngjela reveals the "bombastic" behind-the-scenes: This is why
x

Opinion / Editorial

Gentlemen, clearly define the Dodona you claim in Dëshnica, as the mother Dodona is located in the neolithic Kamnik, replica with Kujtim Matelin and Gëzim Voda

Gentlemen, clearly define the Dodona you claim in Dëshnica, as the mother

Mr. Gëzim Voda's article published in the newspaper "TODAY" on June 3, 2024 for the study "The truth about Dodona and Epirus" encouraged me to address you publicly to clearly state who you are talking about, Dodona the Mother or the daughters her, that you are talking in general. In fact, you study the trick Helen does well and you are trying another Any daughter (Oracle) in addition to those in Delf and Tomor. I argue for Dodona the Mother that Hesiod says "Dodona [Old Woman] and the Oak the capital of the Ancient World". Dodona is a very broad concept, a universal value of humanity in its conception, dissolved in the century. 18th century, prehistoric city of the god Dodona notable for the oldest, earliest Dodona shrine, the most ancient temple on Ande, the political and divine center of the ancient world. Old Dodona is immortalized in her daughters and maybe in Dëshnica as well. I scientifically argue Dodona Mother, Old Women, Women, the prehistoric city of Dodona. You write about the Dodonas, the daughter or ethnic group of the approximately 1500-year-old Temple of Dodona. We share too far in time. The antiquity of Mother Dodona transcends all religions, beginning with the animistic beliefs of primitive man 300 thousand years ago and made visible 50 thousand years later, proven by flint cult objects discovered in Kamnik. The invitation to the debate of the first divine impulse of the dialectic of human history is also for you who have not reacted at all to answer my public objections with arguments. The compromise with Mr. Sazan The stone for three prehistoric cities in Delphi, Tomor and Dëshnica is harmful. They are Dodona bija, as well as the oracle of Good Oak in Kamnik, which is perhaps the most important oracle for humanity. There is only one prehistoric city with the temple of Dodo.

STUDIES

Zbulimet arkeologjike në Kamnik më çojnë shumë larg. Fatkeqësisht ju nuk kini dijeni. Kulti i Nënës së Madhe i zbuluar në Kamnik dhe terakote e famshme e vazot kambanë të shpallura trashëgimi kulturore shqiptare flasin qartë për besëtytni fetare. Tempulli i Lisit të Mirë mijëvjeçar Kamnik, simboli kyç Dodonë, mekami në majë të shkëmbit të Larmë plot Gurra mitologjike, burimet e shkruara nga lashtësia, gjurmë, toponime, etj në Kamnik plotësojnë portretin e qytetit prehistorik Dodonë, i shquar për faltoren Nënë, Dodona Plakë. Studimi sistematik e kritik pesëdhjetë vjeçar më çoi në zbulimin historik më të lashtë mbi Dhe, qendra e botës së lashtë. Njihem dhe me studimin tuaj ndaj më begenisni të më ndiqni dhe të bëheni pjesë e pesëqind mijë ndjekësve të Dodonës Plakë nga shkrimet në gazetën SOT. Ata dyfishohen me të gjitha artikulimet që bëj. A më kuptojnë të gjithë? Dodona Plakë ngatërrohet me bijat dhe nuk konceptohet ende në të tërë madhështinë e saj historike. Rrënojat e faltores [Mekami i quajtur pikë vrojtimi] dhe rrënjët e lisit të Mirë ku ngrihet tyrbja shenjtërojnë edhe sot. Objektet dhe fenomenet arkeologjike të jashtëzakonshme të zbuluara në Kamnik të pagjetura në Europë janë prova të pakontestueshme. Ato të ndërthurura kompletojnë qytetin prehistorik Kamniku Neolitik Dodona Plakë Kolonja. Mbyllja e dosjes pa analiza e studime përkon me konkluzionin tuaj të mos i prishet qejfi fqinjit jugor. Përshkrimet e të lashtëve përputhen në terrenin konkret në Kamnik. Unë nuk rrah ujë në hava por jam me këmbë në tokën e shenjtë të stërlashtë. Pushtuesit helenë, bizantë, etj janë përpjekur të zhdukin çdo gjurmë të qytetit prehistorik Dodonë. Kolonjarët kanë derdhur gjak për ta mbrojtur Dodonën e shenjtë. Kolonja djep i Rilindjes Kombëtare është trashëgimi dodoniane. Fama dhe nami Kolonjë e Dëgjuar buron nga Dodona Plakë Kolonja.

Gentlemen, clearly define the Dodona you claim in Dëshnica, as the mother

Faktet

Fakti Kolonjë në dokumentet bizantine për: “Blerje tokash nga një qeveritar bizantin në krahinën e Kolonjës…u urdhërova dhe u dërgova me kujdestari të plotë në themën e Perëndimit që nga Këlcyra deri në Paping…shkruar më 6 tetor 1091 nuk u ka interesuar ta vazhdoni arsyetimin logjik se Dëshnica e Përmetit nuk ndodhet në Kolonjë, ish qendër theme. Këlcyra përmendet thjesht si kufiri jugperëndimor i themës dhe përkon me kujtimet e të parëve tim “Kamniku ka qenë qendër administrative nga mali i Bardhë në Vithkuq” dhe “gjithë Dangëllia ka qënë Kolonjare”. Manipulimet janë të jashtëzakonshme sa edhe ngjarja më e lashtë mbi Dhe. Faltorja hierore Nënë është themeluar nga të parët tanë, Arë, Arkadhë, Pellazgë në kohën para akullimit kur nuk ka ekzistuar as Greqi e as Itali.Dodona nuk mund të kompletohet me dy studimet time ndaj bëni shumë mirë që studioni Dodonat e reja. Qyteti prehistorik Dodonë, kryeqyteti themës së tetë Nikopol pagëzohet Kolonjë në vitin 1018 me rivendosjen e pushtimit Bizant pas përfundimit të atij bullgar. Kolonja përmendet në dokumentet bizantine më shumë se Dyrrahu, kryeqytet i themës së nëntë. Pushtuesit sllavë ja ndërrojnë përsëri emrin vendbanimit Dodonë në Kamnik për ta fshirë lavdinë Dodonë. Ju zotëroni tre gjuhë të huaja e po kaq edhe znj. Kocaqi. Profesori gjermanishtes gjashtë gjuhë të huaja por as njëri as tjetri nuk dini për zbulimet e jashtëzakonshme arkeologjike në Kamnikun Neolitik i shpallur monument kulture i kategorisë së parë. Muzeu Historik Kombëtar çelet me qeramikat e Kamnikut që shkëlqejnë e ndrijnë historinë tonë. Ju nuk e përktheni dot gjuhën memece të tyre e aq më keq nuk kini aber për Kamnikun Neolitik dhe Langaricën. Kamnikun se ditkëshin as akademikë e as prof Dr. që ka hartuar kap e parë të Historisë Popullit Shqiptar për shkollat e mesme. Ai do ta kish përmendur të paktën një herë Kamnikun si vendbanim neolitik i epokës së gurit 7000-3700 vite p.Kr. zhvillimin e zejtarisë, bujqësisë e blegtorisë, për veglat gur stralli, prodhimin e enëve prej balte, ndërtimet e para mbi dhe, fortifikimin më të hershëm, komplekset e furrave, tumat, daltën e bakrit, stolitë arbërore, etj. Kamniku nuk përmendet për kultin e Nënës së Madhe, terakotet e vazot kambanë, objektet zoomorfe, trekëndësha, rombe, vija zigzage, etj të cilat janë botëkuptimore. Ato shprehin pozitën e gruas në shoqëri, besëtytni fetare dhe provojnë lindjen e fesë në Dodonë. As nuk bëhet fjalë që të shkruhet në tekste shkollore perëndia Dodonë më e lashta mbi Dhe. Njeriu i parë ka lindur në Etiopi. Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se Shqipëria futet në zonën e homomizimit ku majmuni u ngrit më këmbët e pasme dhe u bë ‘antropos’ dhe që këtu u shpërnda në Ballkan e Europë. Kamniku Neolitik vetëm sa ka shfaqur majën e ajsbergut. Studimet në zëmër të shkëmbit Larmë hyjnor do të provojnë mrekullira. Kamniku dhe e gjithë Kolonja janë të pastudiuara edhe pse janë evidentuar gjurmë të lashta gjithandej. Apeli im drejtuar Akademive prestigjioze të botës shpresoj të vlerësohet. Dodonën Plakë Kolonja e promovoj badjava në shtypin periodik e internet që të njihet e piqet ngjarja mbasi është e jashtëzakonshme dhe manipuluar mjeshtërisht për dymijë e ca vite. Dodona Plakë është zbulimi më i lashtë i historisë së njerëzimit. Koha do ta tregojë interesin e botës akademike për ngjarjen më të lashtë mbi Dhe. Unë ja kam bërë hyzmetin me të gjitha mundësitë e një pensionisti dhe mbështetjen e Zotit të Plotfuqishëm që më jep shëndet. Akademia jonë e Shkencave e vlerëson studimin dhe mendon të piqet ngjarja.

paradox

Scholars and fans write and speak in general without expressing themselves about the historical period or its particularities and instead of frowning, they blacken their eyes. Express yourself clearly in public about whom you are talking about, about Dodona Mother or her daughters, because the reader is confused and academics who are disoriented and have pressure to go to Tomor, Delf, Dëshnica, etc. You articulate maps that present Vjosa as serpentine even according to today's existing bed. Did she change the bed in thousands of years? The coordinates that clearly read Barmach or even those for the Vjosa estuary according to today's KRGJSH coordinate system take us to Russia, north and south of Leningrad. Has the coordinate system also changed? Of study interest in the concrete field are the descriptions of Pukëvil that you write in the First Volume, pg. 105. "The first day's march from Ravenna to Ioannina lasted 8 hours, to Leskovik 7 and a half hours, to Barmash five and a half hours. The valley which extends N-W 16 miles joins the Levkarica [Langarica] which flows into the Aous, the source of which is located a few kilometers east of Mount Barcetesios, [where Gramozi begins] mentioned by Ptolemy of the same name". The prehistoric city of Dodô and the Hierarchy of Dodô are currently located at the end of the border with the Barmashi plain. In the concrete terrain as described, there is also Burimi, Izvori Kamnik or the pleasant Titarezi described by Homer. The second valley of the Eribea river starts at the Badra pass where Gramozi is separated from the Barcetesios mountains. Eriboi-Ribas is today's Kodrasi.

Mission of Old Dodona

The sacred mission of the Old Dodonian Mother Shrine has been the distribution of religious superstitions throughout the Dodonian space. Consequently, the existence of shrines in every village and city where Pelasgians lived is not excluded. Pol Emil's ferocity, which destroyed 70 ancient cities, is known in history, and therefore Dëshnica will have been a city, but never Dodona Plake. Old Dodona, Mother, Old Women, Women, has not been dictated yet, write Sami Frashëri, Perikli Ikonomi, Ali Eltar Lapi, Dhimitër Pilika, Sazan Guri, Nuri Çuni, etc. Thoughts and hypotheses are thrown everywhere. Dodona Nënë is where the first established the proven arcade with archaeological phenomena and objects, mythological symbols and traces from Neolithic Kamnik. The prehistoric city of Dodona of God, the most ancient Dodona in their chronology, notable for the most ancient shrine, the most ancient, the most ancient temple on And is the Neolithic Kamnik proven scientifically and mythologically thanks to the material and cultural heritage we have. Be publicly accepted and express yourself clearly as a researcher of Dodona, for whom you write all the time.