BREAKING NEWS

"You lied to half of the people of Kosovo", says the analyst known to Kreshnik Spahiu

"You lied to half of the people of Kosovo", says the analyst known to
x
BREAKING NEWS

"Are you serious?" The debate between the guests on the live show flares up badly: Rest, don't be the loudmouth

"Are you serious?" The debate between the guests on the live show
x
BREAKING NEWS

Tensions escalate, Serbs provoke KFOR troops and detonate Molotov cocktails at the border

Tensions escalate, Serbs provoke KFOR troops and detonate Molotov cocktails at
x
BREAKING NEWS

"The people who shoot are..."/ The security expert comes out with a strong statement: Serbia's main objective is the undoing of Kosovo

"The people who shoot are..."/ The security expert comes out with a
x
BREAKING NEWS

"Kurti plays with 5 goals", Kreshnik Spahiu reacts with harsh tones to the Prime Minister of Kosovo, this is the scheme he is using in the tense situation in the North

"Kurti plays with 5 goals", Kreshnik Spahiu reacts with harsh tones to
x
BREAKING NEWS

He accidentally fell from the building where he worked, the 62-year-old man who lost his life in Saranda is identified (photo)

He accidentally fell from the building where he worked, the 62-year-old man who
x
BREAKING NEWS

The expert on security issues reveals the main reason: This is why the US was forced to take strong measures against Kosovo

The expert on security issues reveals the main reason: This is why the US was
x
BREAKING NEWS

What happened? The Director of Water and Sewerage is accompanied to the police (name)

What happened? The Director of Water and Sewerage is accompanied to the police
x

Opinion / Editorial

Zgedhyet apokaliptike

Zgedhyet apokaliptike

Nuk ka tê fây me s?nh?t fetar tê t?i, sipas paragjykimit kristian quê ??t fundin e ??nh, por me ??nh?t e figurshêm tê lighêrimeve têh?i quê kan kapluar ri?n t?i tê ??i t?i ?i?n ngush?l?m tê t?i, through alibirave quê ka 32 vresin veshin e elektoratit, por që në yëtë ëchësë, në vend të fitores së teipres së teipres sepas pretendimeve të lidershipit të ''Bashkë fitojëm'', solli apokalipsin në kutitë e votimit. Dëgjon tê same rhetoric për vidhje votash nga liderë tê kapur në panic, pa êtên bên sôhin në të të truth, e cila edhe pse hidhur për ta, és a major revolution in albanian politics, quê në nêt these elections, u futën në shinat e demokrasë, sepsis nuk ishet militantizmi partiak, ai që hipte në power, por vota e lîro e lînui tî lîro, For the first time in history, pluralists expressed their will to bully, duke fæð përmbysjen and madhe të old guard of the militants, who turned into a ciflig to bully the power. I dalje nga duar through the installation of the free vote, vullneti i popullit gjeti mishërimin e vet, në election e parliamentary vendorsë dhe administratorsëve, të être nga apâës të aspirationave dhe desigave të people, të lejën në hij nga se frutat e powertoit, ishin fài monopoly in oligarkisë së milintatizmit politika. Shprehjen më gëntëplotë e gjeti ky phenomenon democratic, tek electorati in Shkodrës, Kamzës, Tropojës, i cili i mør peng nga e djathta e kiëtë lëjë në haresë, por ja që 14 maji i zgjoi nga gjumi dhe ata pa pyetur për boundjet politics, iu šoršuan progressit, për ta pirën even the city më me resources Shkodrën, kapar kaistasteve të tërra. The pink color of the heart of Shqipërsia is the expression of the spirit and will of the people who are voting, because it fills the hearts of the old rulers, in order to make changes in the interest of the country and the people. Sado të utmans të justifikohen për narco stattinin, 200000 men quë s'kanë på på pähi në time, meusimi i machinerysë së statën në votime, ristässärit e kan prävven 2013 se si i slämiti nga duart, svoktomi i corruptuar prej tyre. Uraganit pólók nuk ka force quê ta ndalë, despite the justification për özöst; logo, vule, komisionarësh, fondesh, ç?n manipulime çe utmanbaan liderët për të guardar privilegjet e tyre Täm fryma sijel tëmikin. Në se dhe sot nuk lexohen drecht the elections, se kush ia solli fitoren socialistëve, e djathta me shpresa të varura jäm tek militantsët, shanset për fitore i ka të mukdara. Moreover, kur elektorati saj stands ende in mår peng nga garda e leadershipit të gämer, quë çërken tia hedh lumit, duke u kapur pas disa manipulimeve të papërfillshme në rezulte, të cilat edhe në se ên të verhât, êtat ên antânge të psvottoit të cilat affect në në 5 percentësh, por têteet epokaliptike, tên zgjim tê ??tgegjejges populare, e cila më nê fund e kuptoi föllen e saj për tê pênît têmìng. Arritje e four vëtëve të gejën të ishin të skriptna në ballin e ?ës kandidati për mayor bahskie, ndaj populli quë ki keëhte të jivët, pirîn me sînë e mendjes, me memorie të kthjellët duartrokiste därzä mitingje për, the achievement and the project për të të të të të të të të të tê. Mbeta i nga nga ekrani i televizionit STV. Zëri i analistit alshqiptaro-francez nga skajpi, po më linte pa kavja, teksa fliste për suksesin e përjødkit të ritthemelimin në ëchës dhe sugjerimi për të rajkeit që i lindte, për geën båse për të mobilizurat democratët në rithemelimin e PD -së. E morra për omguk lajthitje të analistit, kur harta észt rozë dhe omguk töpaz blu. Por mè pas ftilloi idenë e tij, duke e namân sukses epërsinë naj PD - së officielë, a thua see the elections ishin për partynë. Eh, ç'mendësi analisti !?-, s'arrita të vaët, kur më zi, analistë Bushati dhe Bejta të eseve të lukurana nga ekrani, turnin narrativat e falsumit në së së për kake të vjehjeve të votave, duke i stay besnikë kauzës së lederit të ritthemelimit, për bandat e krimit svättät. When the elections are on 14 May, if you look at the history of democracy, you won't vote for them. Populli foli me ?inin e tij dhe tjabusu, through votës vullnetin e tij. Kur bastionet e së rightist's votuan të leftësert, do të say se nuk ës blerja e votës quë ës prêtën nê kutinë e votimit, por promiseet e hanbaana dhe results. Në çast më kaloi para syve filchja e kampiani për Tirana. A lumë in madh mensishish quê dallgëzont drecht kodrës së stadiumit Olimpik, më kehe rabbyer taks pa på sättër. U futa në têtjetet e kodrës, duke ecur through në rrugice që gjarpëronte në të përpjetën, lënkuar nga në måse e pafundme månësish. Dukej si nje rrafshnaltë e dendur, ku søjn e dølån såndenin si mijra yje për të kapur laiv face?an e premisitit dhe kryebashkiakut, të tëm u ishin për peng duart, nga ato të citizens që kishin fatin të ishin në përshin e pirën për ta takuar. Tingujt e daulles dhe pizgave të ngrehura në kree të kodrës, v?i prenë edhe ato vallet duke ia ??i ??ntan tallavasë quê ki?t pushtuar stadiumin tê ??ng deri nê grykë me m?t?c. Pashë me sy dhe þøvova me veshët e mizët vesëtë dhe påmëtë e liderëve për four vitet e på të të capitalit dhe sëlkinave. Fushatë quê îshte învîë e înë în foreme dhe învâtë, me në decor ë ngjallte hope e besim. Me sigiuri në se analiste e ekraneve dhe mediave, do të ishin të vijinin participation masive dhe sønnin the program, the victory and post the elections do ta lejnin dhricht për të uttë lëshën e djathta, për të të future dhe jo t'i dalin krah a failed leadership quê lufton only for those interested. The choices are not just a victory of the left, because the apocalypse happened in the change in the mentality of the people, i cili fatet e tij nuk i la në duru të ca militants quë rikiklohen duke e përîn power si çiflig të tyre dhe let në haresë the people, të hidhnin votën pa ditur se ata ishin hajdutët më ordinërë, të kën kan kën gå pa i gravitur Shqipërisë. Të kapur nga paniku, mundohen të kapen si i mbyturi pas fijes së barit, pas peðendhjetë mizg lekëshat e akkudes së votës. Nuk ka fyerje mê tê madhe, quê mouth t'i bësh tê tê tê h?i tê t? t?i i qu?tton mall tregu nêt tê gabelëve. S'kanë faj garda e zamer e ish pvottotarëve!? Everything is matin me grykesienia e tyre e cila nuk ki?te të ngopur. Përmes vulës së svotvotit të djeshëm, nuk tëdë ku t'i bhësin paratë e pista. Tê kapur nê panic, tani mundohen tê gîndin gjilpërën në kashtë, por ja quê és être e dead, ajo e militânêve tê kan fait liggin. The elections on May 14th are an apocalypse for the militancy that has been lost, and you have not been able to keep up with the situation to completely break your head and let this people exercise their right and their coldness, and they mean to gather to shijojë të mirat. e democracysë quê i venu nga nga govtärvät quê buron nga vullneti i tij dhe jo i ca militantsëve mediokër. E majta po i hap the path of meritocracy, regardless of ngjyrimit politics, n?j dhe populli e sutauci për të çuar më tej empikinin e mäël së së së së svetërën e service nåj citizens, e development të ressourceve të vendit. Me militantizma nuk mund të eci democracy. The epokaliptike elections of 14 majit are guri i sprovës, i cili të zgjojën edh të të rëghër slëbaërtën, për të gëdër forcat, në në një slujing me një team të ri,