BREAKING NEWS

Meta, in a panic from the relocation of the 700 thousand euro block, talks about the video with the Priest and reveals the property of Monika Kryemadhi: She has a property together with her family, with them we provide income to educate the children ab...

Meta, in a panic from the relocation of the 700 thousand euro block, talks about
x
BREAKING NEWS

"Do not miss it", Artan Hoxha reveals the behind the scenes inside the studio where Ilir Meta is giving an interview: The President confessed who are the two politicians who killed the protesters on January 21! Erla Mëhilli is informing ...

"Do not miss it", Artan Hoxha reveals the behind the scenes inside the
x
BREAKING NEWS

President Ilir Meta: I will tell you who killed the protesters on January 21

President Ilir Meta: I will tell you who killed the protesters on January 21
x
BREAKING NEWS

What happened to Ilir Meta? President appears tanned on the show (IMAGES)

What happened to Ilir Meta? President appears tanned on the show (IMAGES)
x
BREAKING NEWS

Strong testimony from the US: This businessman is a Napoli-born mobster! Here is what Sali Berisha gave him

Strong testimony from the US: This businessman is a Napoli-born mobster! Here is
x
BREAKING NEWS

An unexpected thing happens to Basha, he immediately enters one of the bars in Korça, here is what happened when he was walking on the sidewalk of the city

An unexpected thing happens to Basha, he immediately enters one of the bars in
x
BREAKING NEWS

CAREFUL! Meteorologists warn: Here's what the weather will be like on February 1st

CAREFUL! Meteorologists warn: Here's what the weather will be like on
x
BREAKING NEWS

"You have to leave the DP! How did you earn 32 million euros?", The MP gives a strong answer to Berisha: The former corrupt politician only vomits bitterness because he is angry that ...

"You have to leave the DP! How did you earn 32 million euros?", The MP
x

Opinion / Editorial

If the brain were removed at dinner and placed again in the morning!

If the brain were removed at dinner and placed again in the morning!

We often hear, "well, this one has his brain in place"? Or "where do you have more brains"? It is not in vain that these expressions are said to those citizens, of any profession, who do irresponsible actions or how to say "brainless"! Not only me, but everyone has experienced it when accompanied by "brainless" people or suffered by "brainless" people such as police, teachers, prosecutors, etc., etc. In this sense, it has emerged from daily practice that there are many who "forget" the brain without taking it home in the morning, because they either "forget" it or do not find it reasonable to take it because it does not enter work and leave like that with that "gap" in your head, because even more, you do not need. Such are from the leaders of politics and institutions to the simplest people. Senior manager, makes tenders, causes millions of euros in damage to taxpayers, sees only his pocket, empties finances with all sorts of supposed investments, but not to increase pensions, for example or for families in need. But why? Because the "gap" in the head makes them not know and read the laws or so they judge the law with the "gap they have in their head"! The prosecutor, in the morning, takes with him the file, office keys, telephone, etc., which complete his figure, what about the brain? They "do not work" because he does without them and the files under investigation, fold them on top of each other and citizens come around. What about the judge? In the morning, he takes the black redengote, the card file, the "spic" car and in the trial he conducts, he releases the criminal or sentences him to house arrest! But why? Because his head is empty and there is no one to give him the command to enforce the law, it is enough to have a "full pocket"! The full pocket is the least, but how much trouble does it create, how much enmity does it bring between families, do you think? He does not think because he speaks with the "gap" of the head, and the "overload" of the pocket! It has never happened that the heads of institutions, ministers, deputies, forget costumes or cars. The others, as soon as they see the car, whisper, "Shshshshtt came" X "," Y ", minister, deputy. But, has anyone heard to date about any of them who have empty brains to say, "Yes, how did he forget his brain"? They do not appear in appearance, but cause incalculable damage. She is a member of the majority, who does not forget the car, she even waits for the door to be opened for others to get off. Only brains are "missing"! After all, who sees it? They do not increase authority like the car and the attendant who opens the door! The car is its "authority", it is its "knowledge", and, for what the "Roma for toma" speaks in Parliament, they do not "infringe" its authority, because this country is already used to being ruled by politicians "Hair"! We are not talking about the majority who do not "forget the brain", but about a part that are not few because these "a part" cause much more damage and dissatisfaction than the many that the brain does not forget to take with them and these "part" take on others who work with the brain because they blindly carry out their orders because they are leaders! If they forgot in the morning the word comes shoes without wearing, others would say "What is this toy?" And if he "forgets" the "brain" no one calls him "played"! Deputies commit acts of harassment, such as throwing lice, punching, speaking with a vocabulary of thugs, They address their colleagues in the parliament with the words: "O garbage, o mascara", "Do not make a pig-pig-pig you a thief", "Shut up, stay there", says çilimiu, the leader of the opposition, an elderly MP , his mother. This character is not everywhere, but he is the leader of the opposition, in a suit and collar, only… brains have been missing and are missing, because, for this and many more like this, "brains" are just chairs, are functions and always are imposed only by the power of the leader, as the minister is imposed by his post, as the judge is imposed by his duty, and woe to him who has a brain in his head but has no function. This is where the hatred of the voters, for example for the deputies, for what they have elected in the highest legislative body begins. These are the alpha for a deputy and it is imagined how these kinds of "brands" will "soak" the laws or the big works! So do businessmen, who receive and trade scrap goods. We can not say that they have the brain in place because if they had it he would say, "They are no longer important, it comes to a million lek that you will earn, before the lives of tens of hundreds of citizens, so does the doctor that he cares more about his pocket than human life! ” Even a simple driver, still without opening the day, goes to get the car in the garage, turns it on and wants to get out, but the road was blocked by one of those who returned late and all day his head was "empty"! The one who seeks to blow the trumpet with all his might without asking wakes up all the surrounding palaces, the elderly and children who are at their peak of sleep. But why? Because this is how he says the "empty place" of the one who has to give the "command" and says: Hey "buçko" you are in an inhabited center, it requires calmness and not to shout because you are not in the forest!

 Dhe kjo, me të drejtë sepse, si çdo qenie e gjallë, aq më tepër njeriu, çdo veprim apo fjalë që nxjerr e bën sipas “komandës” që i jep truri apo siç i thonë në gjuhën popullore, “Komiteti Qendror”, bile edhe para se ta vendosin atë në mëngjes, të shtrëngojnë edhe “vidhat” mirë e mirë e pastaj të nisen me qëllim që çdo veprim gjatë ditës, ta bëjnë me zgjuarsi e mençuri. Shoferi ecën me 160 km/orë, ecën i droguar apo i dehur. Polici e ndalon dhe ai nuk bindet, sepse “komandën” atij nuk ja jep truri por pija apo droga që ka zënë vendin e tij. Më keq akoma ai merr në qafë jetë njerëzish të pafajshëm dhe pyetja e parë që i bëjnë është: Po mirë mo, ku të shpie mushka, ku e kishit mendjen? Dhe kjo me të drejtë sepse ata nuk e dinë që ai e ka “harruar në shtëpi “trurin”! Të këqijat, vijnë njëra pas tjetrës. Ndodh që të dëmtojë makinën e kolegut tjetër dhe po të qëllojë edhe i dëmtuari ka harruar trutë në shtëpi, rrëmben një hekur, të cilin asnjëherë nuk e harron pa e marrë, apo mos o Zot, koburen. Nuk thonë kot që “mendja bën hatanë” por “hatanë” në këtë rast, nuk e bën mendja, por mungesa e saj e sa e sa të tjera “hatara” do të bëjë ai që ka harruar trutë në shtëpi. Jemi ndër vendet rekord për aksidentet rrugore. Për fajet teknike të makinës? Vetëm një përqindje shumë shumë e vogël është për fajin e tyre, sepse makina “trutë” nuk i heq asnjëherë nga vendi! Më keq akoma, edhe kontrolli teknik i automjeteve bëhet duke dhënë para për të shfrytëzuar dy apo tre ditë më shumë punë e të fitojë edhe ca para më shumë. Po pse? Sepse nuk e kanë trurin në vend, se po ta kishin, edhe drejtuesit, edhe përgjegjësit edhe policët, truri do t’i thoshte: Unë, si tru, nuk ju lejoj që për ca para të qelbura, të merrni më qafë jetë njerëzish, sepse ata, janë bijë nënash, janë baballarë apo nëna, janë fëmijë dhe si të tillë, juve nuk keni të drejtë t’u merrni atyre jetën!

Edhe shumë policë që harrojnë edhe këta trutë, nuk bëjnë kontrollin teknik të automjeteve me rregullore, por kërkojnë patentën e ca karta si kot më koti sa për të nxjerrë “kafenë” shefi!     E çuditshme është që nuk ndodh kurrë të harrojnë telefonin që nga fëmijët e vegjël, vajza e djem e deri tek më të moshuarit. As vajzat e kopshtit nuk harrojnë të marrin pasqyrat, apo telefonat, që edhe sikur ti harronin do të ktheheshin menjëherë. Duhanxhinjtë, fjala vjen, po të harronin paketën e cigareve apo çakmakun, do të ktheheshin menjëherë t’i merrnin kurse për trutë nuk e bëjnë këtë mundim! Policit, fjala vjen, sikur edhe me “thasë” t’i ketë trutë , askush nuk e njeh për “Salibej”,ama, ai po të ketë koburen në brez, bllokun e gjobave në dorë, kapelën në kokë dhe uniformën, edhe pa asnjë grimë tru në kokë, të gjithë do t’i qëndrojnë “sus”! Po të harrojnë kapelën pa vënë në kokë, do t’i thonë “i luajtur” kurse për trurin jo! Të rinjtë e të rejat që vazhdojnë shkollën, jo të gjithë, nuk e kanë shumë të domosdoshme të marrin tru nga mësuesit, por t’u japin atyre, pavarësisht që nuk kanë, pavarësisht që këtë boshllëk, e shfaqin gjatë gjithë ditës, në çdo vend. Nga prindërit, nuk “marrin” tru, më keq kur ata nuk kanë për vete, nga mësuesit jo, nga shoqëria e mirë jo, si i bëhet hallit? Çdokujt i bie në sy një mungesë e edukatës nga ana e të rinjve dhe të rejave, një mungesë kulturë duke filluar qysh nga fjalori që përdorin ndaj njëri tjetrit në rrugë, në kafene, në vende publike etj, një mungesë respekti ndaj më të moshuarve në autobus, etj., dhe ç’është më e keqja, u “japin” edhe mend të tjerëve. I futen rrugës së drogës, të vjedhjes, trafikimeve, punëve të pista, etj.

Po mirë, a ka njerëz që janë të parët që e vendosin trurin në vendin e vet qysh në mëngjes? Ka, posi. Këta janë dijetarët, profesorët, shkrimtarët, poetët, studiuesit, shkencëtarët, etj., të asaj natyre që i kanë xhepat bosh dhe nuk mund të lejojnë edhe kokën bosh! Këta, diplomën nuk e kanë blerë në kioska, kanë studiuar e punuar për jetën, për t’i shërbyer shoqërisë. Edhe sikur të ndodhi që ndonjëri prej tyre të “harrojnë” trurin në shtëpi, sapo të komunikojnë me një kalimtar, do të kujtohet e me vrap do të kthehet ta marri, sepse do t’i japi dije me komunikim apo me libra. Këta, asgjë tjetër përveç trurit nuk kanë që të dallohen nga të tjerët sepse truri do t’i nevojitet të hapin librat, të studiojë, të shkruajnë, të gërmojë pa të cilat, nuk mund të bëjë asgjë! Ata mbajnë librat nën sqetull apo në çantë pavarësisht që koha e të “pa truve” ju thotë: Po këta mo, akoma me libra merren?

What does he who we call a state made up of statesmen do? The state is the leader of this "caravan" where all this knowledgeable and ignorant "army" enters and at the top, has placed the friend, comrade, etc., even if they have an empty head and in the end has left the "horse" of ditur! The state underestimates the horse, has placed the greatest burden on it, has halved its "tag" and when it hits it with a "stick" the horse jumps up and says: I am not the "culprit" sir, the "culprit" is the donkey that boasts in on top, he brings all these anomalies and not me, so remove it and I, I know the way so that you do not worry, and things go well!