BREAKING NEWS

"The clearest evidence that the State Police was put at the disposal of the drug gang", Alibeaj reacts to the arrest of the former police chief: Traffic was made with the blessing of the prime minister and was executed by Saimir Tahiri

"The clearest evidence that the State Police was put at the disposal of the
x
BREAKING NEWS

The police have been looking for him since 2017/ New details from the arrest are revealed, here is where the former police chief who escaped from Muriqani was hiding for 5 years

The police have been looking for him since 2017/ New details from the arrest are
x
BREAKING NEWS

Name/ Involved in the drug trafficking of Habilaj, the former police chief of Dhërmi is arrested in Berat

Name/ Involved in the drug trafficking of Habilaj, the former police chief of
x
BREAKING NEWS

"Known characters, left and right will be subject to justice", Vangjeli's strong warning: 'Political weather' will become much hotter in September

"Known characters, left and right will be subject to justice",
x
BREAKING NEWS

"Event that has put the police in a dilemma and great difficulty", Klodiana Lala revealed new details from the loss of contacts with Martinaj: Here are the three areas that are being investigated

"Event that has put the police in a dilemma and great difficulty",
x
BREAKING NEWS

"The destruction of buildings during the earthquake was a result of corruption", Meta breaks the strong statement and accuses the government: Durrës under the pressure of the mafia

"The destruction of buildings during the earthquake was a result of
x
BREAKING NEWS

Ervis Martinaj's fate mystery, Klodiana Lala reveals his last message

Ervis Martinaj's fate mystery, Klodiana Lala reveals his last message
x
BREAKING NEWS

"The circle of those who want to destabilize Montenegro is narrowing!", Dritan Abazovic makes a strong statement and calls on the Prosecutor's Office: Those who want to 'remove my head', hurry up, as...

"The circle of those who want to destabilize Montenegro is
x

Opinion / Editorial

The Resurrection of the Great Mother, a passport to the EU, the holy Dodona with two special humanity has been at the top of Europe

The Resurrection of the Great Mother, a passport to the EU, the holy Dodona with

The holy Dodona Kamnik of Albania is the conception of humanity, in the golden mythological era it was like today's Brussels. "The first Pelasgian deities, non-Greek population, of the Illyrian-Epirote saint of Dodona" (Herodotus, 5th century BC) gave birth to the ancient civilization of ancient Europe, which prospered its Albanian-Aryan races. Europe, which has plundered territories, wealth and cultural heritage, is not solving the historical injustices that the descendants of Dodonian are part of.

Albania is the heart, soul and gate of Europe. Its leaders do not want to know about the contribution, history and sanctification of the first deities. "Dodona and Lisi were the center of the Pelasgians" (Hesiod VIII-VII century BC) was born in deep antiquity and did not finish his long journey for us Albanians everywhere in the world, Europeans and humanity.

The valleys of Langarica, Vjosa, the whole of Cologne and much beyond Kamnik, Albania and all of Illyria have traces of pagan antiquity. Archaeological objects of a similar culture Maliq-Diminijane have been discovered in Kamnik with a brilliant quality and variety that testify to the sacred extension, craftsman and merchant of the Pelasgian Dodona Illyrian throughout Illyria and beyond.

"The city of Dodonë with the earliest fortification in Albania, far from any region and fertile plain, etc. where the Neolithic settlements were usually located is a rare case in mountainous areas with extraordinary dimensions, kiln complexes, volcanic glass tool brought from 500 km away by air line , cult objects not found in Europe, paintings in graphs not found in the Balkans or the Rhodope Mountains in Drama of Northern Greece and Bulgaria ”. (Gazment Elezi, Rubenc Ruka).

The territories conceived by mankind where Neolithic cultures were discovered were the Dodonian geographical area with populations settled after the Trojan War and the Slavic invasions. Dodona was at the head of the Ancient World accepted by ancient historians long before the period of the Patriarchs and Empire Babylon 2000-1600 BC and much earlier than the Bulgarians who with their veto become an obstacle to Albania's entry into the EU.

Our Lady and the oldest mother temple in Europe, etc. are with us in Kamnik. The ancient city of God Dodona is named after her. Ancient Goddess Dodona, the oldest shrine, the first, the oldest temple on Earth, the Oracle of the Holy Oak, the Church with the oldest temple on Earth and from which they took their name. They are located in Albania of Europe that has shrunk throughout history thousands of years old and for years knocked on our doors.

Zbulimi dhe ringjallja eNënës sëMadhe, historisë universale të njerëzimit, tëtempullit mëmënë Europë i ndërtuar nga banorët vendas në matriakatështë apel për studiuesit e sotëm që ta studiojnë me dashuri e përkushtim.Europa ka detyrim t’i kthejëkombit tonë dhe gravelegjendare dodonianevëmendjen e merituar. Ato lindën njerëzimindhe shenjtërimin, Profetin Noe, Zeusin, Homerin, Herodotin, Piro i Epirit, Skënderbeun, Nënë Terezën, gjithësinë.

Përkushtimi për Dodonën Pellazgjike Ilire ështëhomazh, shenjtërim e nostalgji për paraardhësit tanë hyjnorë, afrim me Zotindhe Perëndinëmë të lashtë mbi Dhe. Lavdi tyre që e gjithë Europa beson në Zot e Perëndi e cila hipotetikisht ka patur shtëpinë në Kamnikun neolitik ku mitologjikisht ka qënë një Olimp i dytë për të cilin duhen investime modeste.

Europa në mijëvjeçarëe ka rrudhur hapësirën gjeografike dodoniane.Shtetet që vënë veton kundra nesh janë në truallin e të parëve tanëArë,Argë, Arkadh, Tirenj, Pellazgë, Likaonë, Dorë, Kadmenj, Heraklidë, Hylejë dhe në ankititet Ilirë. Kufijtë e Ilirisëqëarinte në Danub Europa i ka rudhur në28000 km2.Kollovarët ti gëzojnë trojet. Pranimi në BE iracës ariane –pellazgoilire rivendos padrejtësitë historike ndaj Shqipërisë që ruan të shenjtë frymën e Nënës së Madhe.

Mesazhi i paqes të përjetëshme dhe toleranca fetare buron nga perëndesha Dodonë. Ato mbeten aktuale në ditët e sotme plot luftra e konflikte. Çfarë të keqe do të ketë Europa ta futë në gjirin e vet kombin më të lashtë ku ka lindur qytetërimi dhe shenjtërimi. Europa e djallëzuar ndëshkon popullin shqiptar. Rinia largohet nga vatani i të parëve se klasës politike nuk i hyn gjëmb në këmbë e mbase pakëi intereson të futet në BE.

Perëndia nuk është mace tëçjerrë o europianëqë refuzoni kombin më të lashtë, më të qytetëruar e të shenjtë. Zoti i ka dhënë komit tonë të gjitha mirësitë pornandëshkon për Dodonën mëmë të cilën do ta ringjallim denjësisht dhe pa kontributin tuaj por çdo tu mbetet juve që nuk na shihni as me syrin e njerkës. Dodona ka qënë e mbuluar për 5.000 vjet në tokë. Ajo nuk u fshi nga shpirti ynë e i stërgjyshëve tanë qësollën në ditët tona simbolin kyç të Perëndisë Dodonë, Lisin e Mirë të Shenjtëe veçantë e njerëzimit, tempull që të mbrohet nga UNESKO.

Europa plakë nuk do ta asimilojë dot kombin tonë të shenjtë por shpejt do të bindet të shtojë vemëndjen ndaj qendrës së saj të lashtë e të shenjtë dhe do të na mbështetë me investime për të rindërtuar nga e para qendrën e lashtë të saj si një muze natyror shenjtërimi me simbole pagane, kristiane e islame, model i tolerancës fetare. Shqiptarët me besim te perëndia dhe të bashkuar rreth Nënës së Madhe Dodonë do të ruajnë gjuhën, zakonet dhe historinë tonë të shenjtë e një ditëekonomikisht do të rradhitemi në krah të kombeve të përparuara.

Gjynah perëndisë që shqiptarët të vuajnë për nevojat elementare dhe marin rrugët nëpër botë. Vendi ynëka qënë në krye të Botës së Lashtë kur qeverisnin Gratë. Ringjallja e Nënës së Madhe do tëna nxjerri nga varfëria ndaj promovojeni kudo që jeni ta mari vesh bota mbarë kush janë shqiptarët që thotë“na ka dënuar Zoti”kurse unë “Nëna e Madhe Dodonë”. Ligjit mund ti shpëtojnë shtetarët e koruptuar por joZotit e Perëndisëqë si dihet si e kur do ta vjellin zullumin.

Inferioriteti ndaj paraardhësve që kanë derdhur shumë gjak për krenarinë kombëtare ështëi dëmshëm. Skënderbeu luftoi për Arbërinë dhe njëherësh për Europën ndaj ngrihet madhështor në shumë kryeqytete evropiane. Matrapazët shqiptarë mund të tentojnë ta shesin heroin kombëtar se nuk janë të interesuar për histori e s’e kanë të domosdoshme futjen në BE por Europa ndëshkon popullin arjan e të pafajshëm që po braktis vatanin e të parëve.

Nënën e Madhe Dodonë. krenari kombëtare dhe europiane, e ta vjedhin si objekt kulti nuk do  ta përvetësojnëdot si origjinë e histori të shenjtë se është simbol i Perëndisë më të lashtë mbi Dhe që e ka rojtur dhe e ruan Zoti i Plotfuqishëm që na sheh e na rregullon të gjithëve.

Dodona dihet si histori në qarqet akademike por e pa zbuluar ku ndodhej. Falënderoj Zotin që më besoi, më dha dhunti dhe fuqi për të zbuluar qytetin e lashtë Dodonë me të veçantat e tij. Ndoqa rrugën e Zotit qëHomeri e Horodoti na e kanë lënë testament të shkruar.Me superlativa. kanë shkruar shumë prej historianëve të lashtë dhe ata të ankititetit e plot të tjera do të ketë.

Gjurmë elashta rrethLangaricës, Vjosës e Kolonjës provojnë shtrirjen e gjerë. Kamniku siç provojnë objektet arkeologjike, simbolet mitologjike,gjurmë, toponime, imazhe, gojëdhëna, dhe dëshmitari okular i orakullit të Lisit të Mirë të Shenjtë.është vendbanimi i lashtë Dodonëme Faltoren më të vjetër, më të parë, tempull më i lashtë mbi Dhe, dy të veçanta të njerëzimit.

Faltore bija ka nëTomor, Greqi, Itali, etj.që i përkasin periudhës së patriakatit. Zeusi në respekt, përjetësi e flijim të Nënës së Madhe Dodonë ka ndërtuar Orakuj (Dodona bija) që mund të ketë e të tjerë të pa zbuluara. Misioni historik i faltores mëmëDodonëe ndërtuar në matriakat ka qënë shpërndarja e bestytnive fetare e të gjitha simbolizojnë Perëndinë Dodonë.

Enciklopedia “Kamniku Neolitik Dodona”, postimet dhe shkrimet për Dodonën Pellazgjike lakohen në Amerikë më thonë emigrantët tanë. Europa nuk ka si ta shpegosh që herë vë veton një shtet europian e herë tretri për të mos na futur në Bashkimin Europian kur shqiptarët kanë qënë në krye të saj që në krye të herës.

Shumëpyesin ç’ është kjo Dodonë e kanë të drejtë se nuk është shkruar në tekset shkollore të historisë. Studiuesit që shkruajnë për Kamnikun nuk zbuluan emrin e vendbanimit të lashtë. Promovimi i Dodonës mëmë pellazgjike është prioriteti im për ta përmbushur denjësisht detyrimin ndaj Perëndisë. Dodona është histori universale e njerëzimit e zbuluar në vitin 2020 dhe me shumë vështirësi publikohet mbasi konsiderohej abstrakte që faktikisht është realitet.

Enciklopedia “Kamniku Neolitik Dodona” lexohet me interes nga intelektualë që nuk kanë lidhje me fshatin. Lavdi Zotit të njihen dhe europianët që po bëjnë mëkat me këtë vend të shenjtë e të binden për padrejtësitë historike ndaj pasardhësve të hyjnive të paraShkrime, postime e njoftime po e zgjerojnë rrethine njohësve tëDodonës dhe tëtempullit më të lashtë mbi Dhe.

Misioni im i shenjtë për ringjalljen e Dodonës Pellazgjike Ilire nuk do të ndalet. Vullnetin e Perëndisë nuk fuqi ta ndalin e pengojnë paçka se gurë në rrota më kanë vënë dhe asnjë mbështetje nuk kam patur.

Kambana Dodonë me gjithë gjerësinë dhe thellësinë e saj shpejt do të gjëmojë fuqishëm në dyert e Bashkimit Evropian. Qendra e shenjtërimit dhe e Botës së Lashtëjanë rrënojat e mekamit në majë të Shkëmbit të Larmë në Kamnik dhe Lisi i Mirëi Shenjtë, ADN-ja e vendbanimit të lashtëDodonë që presin të noterizohen nga Akademitë e Shkencave.

Kamniku i sotëmështë jashtëçdo vemëndjeje se asnjë istitucion nuk i kushton rëndësi historisë të shenjtë të tij e pse gati dy vite përpiqem me të gjitha fuqitë e mia ta promovoj që fatmirësisht mirëpritet dhe nga ata që më kundërshtonin të cilët i falënderoj se ma imponuan e më përkushtuan ta argumentoja sa mëdenjësisht e bindëse siçështë vetë Perëndia.

Çfarë misteri ka dhe kujt i intereson ta fshijë kulturën neolitike të Kamnikut e cila çel Muzeun Kombëtar. Psenuk përfshihet në hartat dhe guidat turistike, pa rrugë dhe tabelë për vendbanim neolitik, stacion arkeologjik dhe monument kulture të kategorisë së parë. Vullnetin e Perëndisë më të lashtë mbi Dhe askush nuk e ndalon dot se janëtë veckël para Zotit.

Vendbanimi i lashtë ka mbetur nën kujdesin e piratëve që gërmojnë e kërkojnë flori e sende antike duke shkatëruar trashëgiminë kulturore kombëtare e botërore. Monumenti i kulturës të kategorisë së parëka mbetur si letër bakalli në arkivat e Ministrisë të Kulturës qënukjadinë historinëe cila kërkon vëmendje shtetërore e akademike kombëtare e ndërkombëtare.

Apeli im për istitucionet përgjegjëse të lexojnë, të mos ngurojnëe të paktën të interesohen për se flas unë. Shkrimet në gazetën “SOT” argumentojnë Dodonën dhe kush ka argument të më kundërshtojë. Orakuj Dodonë ka në Tomor, Delf, Volos, Itali e mbase në Dëshnicë, Dardani, Ulqin e gjetkë por unë argumentoj shkencërisht Faltoren mëmë, më të vjetër, më të parë tempull më i lashtë mbi Dhe që shkruajnë Herodoti, etj.të pa zbuluar deri më sot. Dashtë Zoti të mos bjerë më në vesh të shurdhër apeli im dhe të tingëllojë fuqishëm në institucionet përgjegjëse në vend dhe në Europë që të hapen të gjitha dyet e Bashkimit Europian për ta bërë pjesë të tij Shqipërinë që ka qënë qendra e Botës së Lashtë. Lavdi Nënës së Madhe Dodonë. Mesazhet e vyera të saj t’i shërbejnë kombit tonë dhe njerëzimit. Faleminderit! Ju përqafoj Rigels ty sëi kryeredaktor i Gazetës “SOT” dhe stafin e gazetës! Perëndia u bekoftë në mijëra breza!