BREAKING NEWS

It was in intubation, the good news comes for the composer Limoz Dizdari

It was in intubation, the good news comes for the composer Limoz Dizdari
x
BREAKING NEWS

The election of the new President, the majority agrees with Alibeaj's proposal, here is what was decided

The election of the new President, the majority agrees with Alibeaj's
x
BREAKING NEWS

"Taulant Balla gives the floor, they have divided their minds" / Agron Duka gives his solution for the new president: If you want 84 votes, I will find 8 people…

"Taulant Balla gives the floor, they have divided their minds" / Agron
x
BREAKING NEWS

"Every move is controlled by the FBI and CIA", Spartak Ngjela predicts 'bomb' developments, reveals what awaits Sali Berisha and the move that the US will make before September: It will be very fast

"Every move is controlled by the FBI and CIA", Spartak Ngjela predicts
x
BREAKING NEWS

The official decision is taken by the Hague Tribunal / Haradinaj is sentenced to prison, this is how many years he will suffer

The official decision is taken by the Hague Tribunal / Haradinaj is sentenced to
x
BREAKING NEWS

The meeting for the election of the new President starts with debates, Taulant Balla reveals the decision of the Socialist Party for the proposal of Alibeaj: We do not ... (VIDEO-LIVE)

The meeting for the election of the new President starts with debates, Taulant
x
BREAKING NEWS

OFFICIAL / GJKKO makes the decision for Lefter Koka

OFFICIAL / GJKKO makes the decision for Lefter Koka
x
BREAKING NEWS

KPC 'burns' Enkelejda Kapedani, the decision is given for the judge of "Tik-Tok"

KPC 'burns' Enkelejda Kapedani, the decision is given for the judge of
x

Opinion / Editorial

On January 8, Democrats recognized themselves

On January 8, Democrats recognized themselves

In an ironic poem by Kiço Th. Spirit also has these four verses:

"We took the weapons and went to the mountain

And we fought for the homeland

How did we poor people know

That the enemy was us….

These verses better portray the violence exercised on January 8 at the PD headquarters, where one side fought fiercely against the other party. The clash with spears, levers, sledgehammers, knives and knives between those held as Democrats, served them to better know themselves who they were and showed the Albanians that the leaders of the DP are incorrigible and remain what they have always been; violent. And this aggravated situation within the DP will lead to the destabilization of the country and bloodshed, if the organizers of the violence and mainly the perpetrator Sali Berisha are not brought to justice. It took so many years for Sala to get to know Luli and Luli to discover the real Sala. It was proved that their relationship for so many years, had been a love affair and backstage collaboration for personal interests. Lulzim Basha and Sali Berisha gossiped about each other, as if they were the toads of the neighborhood fighting after cheating on each other in a football match. Sala was known by all for who he was, despite some praising him for the privileges they had enjoyed from him. But the important thing is that Lulzim Basha also knew himself, because he really knew Sali Berisha. Recognizing himself, Basha gave the first test, breaking away from Berisha's rusty chains. Our justice should no longer continue with the ridiculous and cowardly attitude towards Berisha, who is opening his eyes to the prosecutors with two fingers raised up, as if he were an angel sent by God. With the recent violence, the attitude of the public and the judiciary that "Basha is right, but Sala is right", should not be doubled. The real perpetrator should be summoned and punished in the prosecutor's office. Basha is in his right, because Saliu himself and those who are now in trouble, have chosen him, not far away, but six months ago. In these conditions, Lulzim Basha is the legitimate chairman, with a stamp and signature, in the office that gave him the vote of membership of the Democrats. Thus, everyone should understand that this is the beginning of Basha and the end of Berisha. Berisha's end was fully predicted since he started the lecterns because: Thus, everyone should understand that this is the beginning of Basha and the end of Berisha. Berisha's end was fully predicted since he started the lecterns because: Thus, everyone should understand that this is the beginning of Basha and the end of Berisha. Berisha's end was fully predicted since he started the lecterns because:

1. Lëvizja për “demokratizimin” e PD nisi menjëherë pas shpalljes së tij “non grata” nga SHBA. Kjo lëvizje ishte pa kauzë, pa asnjë lloj motivi parimor, por thjeshtë për interesat personale të familjes Berisha, duke u munduar ta fshehë të kaluarën e tij të zezë në veladonin e PD.

2. Berisha,me një të kaluar tepër të errët dhe kriminale, nuk e ka më mbështetje as në elektorat dhe as në PD, pavarësisht se ai bën kalkulime me shifra fiktive. As deputetët që kanë përfituar aq shumë prej tij, nuk e mbështetën ditën e protestës, pa le “anëtarësia 44 mijëshe” që pretendon, u reduktua ndjeshëm, në një turmë ulëritëse me rreth një mijë e ca pjesëmarrës, ashtu si në protestën e njëzet dhjetorit, të cilën Berisha e justifikoi me “kohën e shkurtër të organizimit!” Edhe për numrin e turmës që protestoi më tetë janar, thuhet se mjaft ishin të LSI dërguar nga Meta.

3. Euforia dhe krekosja e Berishës, e ca deputetëve dhe një pjesë e medias që reklamuan se e kishin shkarkuar kryetarin Basha dhe tashmë ai “ishte deputeti Basha”, “Lulzim Brava i vetmuar”, etj, se “selia ishte e PD dhe do tu kthehet demokratëve”, “deputeti Basha nuk mund të qëndrojë më asnjë ditë në shtëpinë e demokratëve”, “Lulzim Brava do ta shohë ditën kur t’i shkojë anëtarësia tek selia”, e të tjera kërcënime. Por të gjitha këto treguan se mbështetësit e “non gratës”, llogaritë nuk ishin bërë mirë. Bile duhet thënë se deklaratat e disa deputetëve dhe analistëve, duke mbështetur gjoja Berishën, më 8 janar shpejtuan fundin e tij. Berisha pretendon se dhunën e nxiti blindimi i dyerve, por harron ultimatumin që i dërgoi Bashës se deri me 5 janar të linte zyrën, ndryshe ekzekutuesi dhe përmbaruesi i vendimeve të Kuvendit të 11 dhjetorit do të ishte anëtarësi. “Përmbaruesi i vendimeve të Kuvendit të datës 11 do të jetë anëtarësia e cila do ta nxjerrë Bashën me pekule”- deklaroi me krekosje Berisha. Pyesim Berishën : Nëse protestuesit u provokuan nga mbështetësit e Bashës, ku i gjetën ata në çast levat, varetë, dashin, sprajtin për të njollosur kamaret, bishtat e drunjtë ku kishin lidhur flamujt? Pra dhuna ishte e parapërgatitur për të realizuar revolucionin “paqësor” që kishte urdhëruar Berisha prej disa ditësh. Por revolucioni dështoi sepse halli i Berishës nuk mund të ishte halli i gjithë PD. Psikologu amerikan, Marshall Rosenberg, ka shkruar: E gjithë dhuna është rezultat i njerëzve që mashtrojnë veten e tyre për të besuar se dhimbja e tyre buron nga njerëz të tjerë dhe se për pasojë, ata njerëz meritojnë të ndëshkohen.

4. Me shpalljen e Berishës “non grata”, mbështetja ndërkombëtare për Bashën u rrit edhe më shumë, ndërkohë që për Berishën erdhi duke u rritur izolimi. Më kot Berisha dhe mbështetësit e tij krenoheshin me ndonjë Kokolare, kongresmen të vetmuar, apo ndonjë politikan periferik të Partive Popullore.

5. Lufta e grupit të Rithemelimit të paligjshëm të PD, drejtuar vetëm ndaj Bashës me akuza të pabazuara, sikur ky sikur të ishte delja e zezë e PD dhe sjellësi i gjithë fatkeqësive të këtij vendi, rizgjuan kujtesën e populli e ringjallën imazhin e keq të Saliut si diktator dhe shkatërrimtar. Secili mendoi: Kur ky Berishë po kërkon të hajë gjallë me gjithë lecka Bashën që e ka rritur vetë,vaj halli ç’mund t’i bëjë ai PD dhe popullit po të jetë në krye. “Qëndrimi hipokrit i Saliut, cili filloi të baltoste të gjitha vlerësimet që i kishte bërë Bashës, ndezën urrejtjen se foltoret e “liderit “ Berisha, paskan qenë interesi dhe mashtrimi e jo lufta për ideale dhe demokracinë e brendshme të PD.

6. The boastful and careerist statement and attitude, declaring himself prematurely as "the chairman of the PD and the next prime minister", made him understand the membership and most of the leading structures of the PD, that he was just a magelloman who calls the PD the property of his and does not give up on her.

7. Finally in the fall of Mr. Sali was greatly influenced by the support he gave to Ilir Meta, when on the day of the protest he slandered a member of the Constitutional Court, pressure for the decision that is expected to be taken for President Meta. Also on the other hand, the protection of the "peaceful" protest by Meta, showed that their relationship continues and that they have no future.