BREAKING NEWS

"Taulant Balla gives the floor, they have divided their minds" / Agron Duka gives his solution for the new president: If you want 84 votes, I will find 8 people…

"Taulant Balla gives the floor, they have divided their minds" / Agron
x
BREAKING NEWS

"Every move is controlled by the FBI and CIA", Spartak Ngjela predicts 'bomb' developments, reveals what awaits Sali Berisha and the move that the US will make before September: It will be very fast

"Every move is controlled by the FBI and CIA", Spartak Ngjela predicts
x
BREAKING NEWS

The official decision is taken by the Hague Tribunal / Haradinaj is sentenced to prison, this is how many years he will suffer

The official decision is taken by the Hague Tribunal / Haradinaj is sentenced to
x
BREAKING NEWS

The meeting for the election of the new President starts with debates, Taulant Balla reveals the decision of the Socialist Party for the proposal of Alibeaj: We do not ... (VIDEO-LIVE)

The meeting for the election of the new President starts with debates, Taulant
x
BREAKING NEWS

OFFICIAL / GJKKO makes the decision for Lefter Koka

OFFICIAL / GJKKO makes the decision for Lefter Koka
x
BREAKING NEWS

KPC 'burns' Enkelejda Kapedani, the decision is given for the judge of "Tik-Tok"

KPC 'burns' Enkelejda Kapedani, the decision is given for the judge of
x
BREAKING NEWS

"Historic step" / Jens Stoltenberg gives the fantastic news

"Historic step" / Jens Stoltenberg gives the fantastic news
x
BREAKING NEWS

"They could have been killed!" Forget neither Berisha nor Meta will ... ", Frrok Çupi bursts the 'bomb' statement, shows who is protecting the 'big fish' in Albania: Like nowhere in the world

"They could have been killed!" Forget neither Berisha nor Meta will
x

Opinion / Editorial

Party leader, accompanied by police escort

Party leader, accompanied by police escort

The situation in the Democratic Party is truly paradoxical. As if that were not enough, denigrating speeches and endless accusations, attacks, insults, quarrels, statements between the former leader and the official leader who is accused as hostage and soldier of Edi Rama by symbolism and rhetoric, has turned into actions and physical aggression. The dress rehearsal was on January 8th. The headquarters, in the blink of an eye, was turned into a fortress to be conquered by the Feltorists and protected by the Bashists who were trapped within the walls to secure it from the invaders equipped with all the means to break down the armored gates, destroy the locks and remove the locks, breaking the bars with hammers and hammers to the beams that had turned them into ram heads as imitations of those used in attacks by the early armies in attempts to conquer castles and annihilate castle dwellers by any means and price. January 8, of course, was fire proof. That day was similar to two drops of water with the twenty-first of January eleven years ago, with the only difference that the first was a battle between two opposing sides and what made the difference was the use of weapons against the protesters by the state guard, killed four unarmed protesters in the middle of the boulevard at a time when aggression between the parties had subsided. Violence at the PD headquarters and the use of force accompanied by destruction from the foundations of the building of the house of the Democrats as claimed by both parties, recently divided and thrown into absurd war for narrow interests with the sole purpose of protecting one or two individuals who seek in all forms to rule the largest Albanian opposition party. The scenes that took place in front of all Albanians were truly shocking and the violence could have ended in loss of life as the bloodshed was extremely heated and as Lulzim's side or the flutists who considered themselves popular bailiffs seeking to implement the decisions of the re-establishment congress and entered the so-called house of freedom usurped by supporters of the ousted president and saw functions by the self-labeled party as the vast majority of supporters of this political force.

In the unprecedented match and out of any logic of two parts of the same party, divided and divided into powerless pieces, ready to tear each other to climb to the top of the party, anger and the intention to eliminate entirely one side of the political scene.

In this senseless and principled match there is no side that is right and the side that is simply guilty. Within a family where quarrels break out even according to logic and customary tradition, both quarrelsome people are guilty and part of the responsibility for what is happening within the political force that intends to come to power at a time when the war within the party has come to an end. first place, has turned into the main battle which has not stopped.

Deri në tetë janar, ishim mësuar që rendi nga ana e forcave të policisë të sigurohej mes palëve kundërshtare politike. Protestat e dhunshme mes opozitës e mazhorancës, prodhonin dhunë me qëllim që të pushtoheshin institucione më të rëndësishme, si godina e kryeministrisë dhe ajo e kuvendit. Betejat mes kundërshtarëve politik kanë qenë arsyeja themelore e ndërhyrjes së policisë për të siguruar rendin e qetësinë, për të mbrojtur integritetin e institucioneve të rëndësisë së veçantë. Policia është institucioni garant i mbrojtjes së rendit kushtetues dhe qetësisë publike si në të gjithë shtetet demokratike. Ndërhyrjet e policisë në të gjitha këto raste, janë veprime të justifikuara dhe detyrim që buron nga ligji. Po nëse për këto raste policia është në veprimtarinë e saj të natyrshme, natyrore e justifikuar, institucionale dhe normale, ndërhyrjet e policisë për të mbrojtur pjesëtarët e të njëjtës familje është veprimtari e sforcuar dhe e pa njohur më parë.

Ndërhyrja e policisë për tetë janarin është veprimi i duhur në emër të mbrojtjes së pjesës së sulmuar dhe shmangien e dhunës dhe sherreve mes pjesëve të PD. Policia e Shtetit ndërhyri për të mbrojtur jetën e mbështetësve të palëve të të njëjtës parti. Kjo shënon risi në veprimtarinë e trupës policore shqiptare pasi deri në tetë janar nuk ka pasur asnjë rast në këto tri dekada post rënies së sistemit komunist që policia e shtetit të jetë investuar në shuarjen e sherreve dhe parandalimin e dhunës mes pjesëve të një force politike siç është rasti me Partinë Demokratike.

Pikërisht, ky rol i ri i Policisë së Shtetit është për t`u analizuar si veprimtari ndryshe nga deri më sot kur policia ka ndërhyrë mes palëve kryesisht mazhorancë-opozitë. Po nëse tetë janari ishte rasti i parë i ndërhyrjes së policisë për të parandaluar dhunën dhe shmangur incidentet, shumë më të rënda nga sa ndodhën dhe duke e justifikuar këtë ndërhyrje me gjykimin se palët ishin të acaruara në mënyrë të tejskajshme, policia vijon në mënyrë permanente të qëndrojë mes palëve për të mbrojtur mbështetësit e dy pjesëve që betejën e kanë transferuar brenda vetes. Në çdo qytet të Shqipërisë ku kanë nisur të zbresin Lulzim Basha dhe Berisha për të parandaluar dhunën dhe shmangur ngjarje të rënda dhe minimizuar pasojat e sherreve mes pjesëve të PD e vë policinë para një situate vërtetë absurde dhe të panjohur më parë. Edhe pse policia është futur mes palëve në emër dhe mbrojtje të ligjit përsëri kjo është vërtetë e papranueshme pasi kryetarët e pjesëve të PD ruhen me polici edhe pse janë në qytete për të takuar mbështetësit dhe militantët e tyre. Nuk ka qytet të Shqipërisë që nga Fieri, ku zbriti Lulzim Basha për herë të parë për takim me bazën demokrate dhe në vijim në Kurbin, në Durrës dhe kudo që shkel në zbatim të vendimeve të Këshillit Kombëtar dhe kryesisë të mos ndeshet me dhunën e mbështetësve të Berishës, foltoristëve të cilët e presin me parulla me përmbajtje ekstreme si të kenë përballë, jo kryetarin që kanë udhëtuar së bashku deri dje, që e kanë ndjekur në aksionet për të fituar zgjedhjet e 25 prillit që kanë qenë në të njëjtin front e në të njëjtën betejë për të fituar pushtetin, po si të ishte armik i partisë i cili duhet linçuar e shkatërruar në emër të largimit dhe dënimit për të vetmin fakt se ai mori vendimin e përjashtimit të Berishës nga grupi parlamentar si person i shpallur “non grata” nga DASH. Duket se tetë janari vijon. Po shtrihet në çdo qytet të Shqipërisë.

Dhuna që shpaloset në takimet e Lulzim Bashës, janë një imitim flagrant i antimitingjeve të vitit 1990 kur fanatikët e komunizmit me bustet e Enverit mbi supe i kundërviheshin pluralizmit politik dhe sistemit të ri demokratik që po instalohej në Shqipëri nga të rinjtë dhe forcat progresiste. Përballja para çdo takimi me mbështetës të Berishës në sheshe, shtyrjet dhe fyerjet hedhja e vezëve e mjeteve të tjera e kanë detyruar policinë të jetë aktive dhe e pranishme në të gjitha takimet që zhvillon Lulzim Basha me mbështetësit e vet.

Në realitet, mbështetësit e Berishës e kanë marrë përsipër të zhvillojnë aksione të tilla haxhiqamilste të cilat janë jo vetëm të dhunshme, po edhe anakronike dhe të pajustifikuara, jo vetëm moralisht, po as në kuptimin zakonor dhe tradicional aq më tepër kur këto sherre i shkakton vetë politika brenda radhëve të një force politike e cila kërkon të ndaj plaçkën dhe të fitoj shumicën, duke u vetëshpallur partia e vetme demokratike.

Shoqërimi me eskortë policie i Lulzim Bashës na kujton vitin 1996 dhe 1997 kur liderët e PS me kryetarin në burgun e Bënçës për të udhëtuar nga kryeqyteti në qytetet e vendit, përshkonin rrugë plot pengesa dhe në sheshet e qyteteve apo sallat e mbyllura u rezervoheshin pritje me dhunë dhe pengesa artificiale për t`i ndaluar me qëndrime ekstreme, takimet me mbështetësit e tyre.

Kjo luftë ishte vërtetë e turpshme në një vend që pretendonte se ndërtonte sistemin demokratik dhe mbronte lirinë dhe të drejtat e qytetarëve për të zhvilluar aktivitetet e tyre politike pa cenuar asnjë të drejtë dhe liri në një shoqëri pluraliste. Po e vërteta fliste se mënyra e sjelljes së pushtetit, jo vetëm që nuk kishte asgjë demokratike, po ishte diktaturë në veprim, ambalazhuar me demagogji dhe propagandë të ethshme për tu mbushur mendjen shqiptarëve se pushteti ishte i tyre dhe ata i kishin të gjitha të drejtat të garantuara. Trajtimi i kundërshtarëve politikë në këtë mënyrë i kishte dhënë pluralizmit goditje vdekjeprurëse, e kishte kthyer sistemin nga demokratik në parademokratik dhe demokracinë e kishte zëvendësuar me diktaturën e urdhrit dhe dhunës që përplasej mbi opozitën e kohës. Ajo që u bënin kundërshtarëve politikë, sot i bëhet pjesës brenda partisë dhe me qenë se është brenda llojit mund të themi me gojën plotë se kjo luftë është edhe më e ashpër dhe zhvillohet me metoda dhe skenarë edhe më të sofistikuar. Është betejë brenda të njëjtës forcë politike dhe njihet aksioma se brenda llojit lufta është më e ashpër dhe sherret më të padurueshme. Në këtë situatë është sot Partia Demokratike. Për këto arsye, mbështetësit e Bashës dhe vetë ai priten në portat e qyteteve, jo si të të njëjtës parti, po si kundërshtarë që duan asgjësimin, përmbysjen deri edhe zhdukjen nga skena politike dhe lënia e partisë foltoristëve.

Është vërtetë paradoksale dhe e pabesueshme që sot mes pjesëve të PD mes mbështetësve të Bashës dhe foltoristëve të Berishës, lufta është ashpërsuar. Është për këtë arsye që kryetari zyrtar i Partisë Demokratike që zotëron vulën dhe logon, selinë dhe llogaritë, organet drejtuese të saj pritet me protesta dhe thirrjet: “Pengu Bashsa” apo “Basha brava e shuli”, “vasal i Edi Ramës” e gjithë të këqijat e kësaj bote, duke ia veshur si këmishën e forcës për ta denigruar e larguar nga përmbaruesit popullor që kanë misionin politik për të zbatuar vendimet e Komisionit të Rithemelimit dhe larguar Bashën nga drejtimi i PD dhe selia apo shtëpia e demokratëve siç u pëlqen ta thërrasin si berishistët dhe bashistët.

Deri tani nuk ka pasur asnjë takim të Lulzim Bashës në qytetet e mëdha apo të vogla të mos pritet me protesta të dhunshme nga mbështetësit e Berishës, duke ngjalluar edhe njëherë skenarët e shumë viteve me Ramën të cilin e ndiqnin hap pas hapi për ta penguar të kryente detyrën në sheshet e çdo qyteti në Shqipëri. E njëjta skemë vijon edhe sot në formë pa asnjë dallim. Në përmbajtje po, pasi në se deri dje dhuna binte mbi qeverinë, së pari mbi kryeministri dhe kuvend, sot është brenda gjirit të të njëjtës parti me qëllimin e vetëm, cili do rrëmbejë karrigen e kryetarit.

This situation has made the Democratic Party the arena of the most meaningless battle, that of party kidnapping, seal and account, logo and membership. Until the party leaders come to their senses and wake up from the dream of power, the official chairman Basha will face Berisha.

The absurdity of the battle between the parts of the same party will transform Basha from chairman to freedom, to party chairman accompanied by a police escort!