BREAKING NEWS

Vucic is enraged, "rejects" Rama and orders that no one goes to the EU Summit in Tirana on December 6: Terrorist scum Albin Kurti, don't hurt any Serb because we will respond

Vucic is enraged, "rejects" Rama and orders that no one goes to the EU
x
BREAKING NEWS

The latest operation is finalized/ 2 businessmen are arrested and 4 high officials are suspended. The aggravating accusations and the schemes they used are clarified

The latest operation is finalized/ 2 businessmen are arrested and 4 high
x
BREAKING NEWS

The USA is on alert, all the authorities and emergency teams stand up, this is what is happening near the Russian embassy in Washington

The USA is on alert, all the authorities and emergency teams stand up, this is
x
BREAKING NEWS

The gun fires in the early hours of the morning, there are wounded

The gun fires in the early hours of the morning, there are wounded
x
BREAKING NEWS

Is he the politician mentioned in the wiretapping? Taulant Balla reacts for the first time

Is he the politician mentioned in the wiretapping? Taulant Balla reacts for the
x
BREAKING NEWS

The murder of the pregnant woman, the drastic decision in the government is announced, the minister issues a strong appeal

The murder of the pregnant woman, the drastic decision in the government is
x
BREAKING NEWS

Karamuço cracks the strong statement and raises doubts: Fieri's drugs are related to Iranian hacking, the orderers described...

Karamuço cracks the strong statement and raises doubts: Fieri's
x
BREAKING NEWS

Massive cocaine in Fier, the journalist reveals the untold details about ?ervanaku: They knew him as a charity

Massive cocaine in Fier, the journalist reveals the untold details about
x

Opinion / Editorial

Time invites Albanians to action

Time invites Albanians to action

If the Albanian transition policy would have worked for democracy, for the rule of law and for the public and national interest; and if the old political elite of this transition had implemented and respected the support, help and orders and advice of the vital ally of the Albanians, the USA, today Albania would not be where it is: as the most backward country on the road of modern construction, as the last place on the path of progress, justice and the fight against corruption; the last on the road to European integration.

Therefore, it is time for Albanians to act for change, improvement, for democracy, for progress and development.

This is because: the situation today in Albania is like that of the 1990s, the time of the pre-agony of the communist regime, a regime that could not be saved by the struggles and failed efforts of the old communist regime, a regime that fell because it consumed itself. . In the same way, today the criminal regime of corruption in Albania with the old policy that was spawned by the transition, today the old hybrid democratic-communist policy, it too is on the verge of agony as it has already precipitated to the end as a political sludge that cannot be neither corruption, nor tyranny, nor his dirty money, nor the media and mercenary and sold-out intellectuals, nor the criminal-oligaco-political structure that has blocked the state, society, justice and democracy will keep it afloat.

Basha and the new political elite of the DP must come to the head of democracy and the state

Unfortunately, Albanian society moves very slowly, almost as always, it waits more for change to come from outside and when the evil self-destructs than for society to do it itself, as happened when the communist system itself failed and rotted.

The old policy of this transition has been drowned by injustice, corruption and oppression and all Albanians know this, and the internationals, friends of the Albanians, are also saying this.

But where is the problem, why this apathy and this agreement and social acceptance of non-change?

Dhe për këtë arësye duhet Basha, do të duhet domosdoshmërisht që ai  të kthehet në krye të Partisë Demokratike sepse ai dhe elita e re politike e Partisë Demokratike duhet që ata të vazhdojnë drejtimin e betejës për ndarjen e Shqipërisë nga tranzicioni traumatik paskomunist; duhet që Basha me politiken e re ta drejtojë atë të cilën ai e ka nisur: dëbimin dhe nxjerrjen në pension politik të politikës së vjetër, të asaj që tashmë njihet si “Trekëndëhi i Bermudës”  Berisha-Rama-Meta, të cilët e kanë zhytur Shqipërinë në terrin dhe sketerrën e padrejtësisë, përcarjes, korrupsionit, krimit,hajnisë e tradhtisë.

Basha do të duhet që të kthehet në krye të demokracisë sepse largimi apo doreheqja e tij ka krijuar vakuum, një boshllëk të madh për demokracinë shqiptare, pavarësisht se intelektualë e mediat mercenare mundohen që ta mashtrojnë dhe ushqejnë opinionin më dokrra, përralla e me mashtrime e manipulime duke mbajtur e promovuar nëpër  faqe gazetash dhe ekranesh televizive politikën e vjetër e dështake , me qëllim që opinioni të vazhdojë që të helmohet, gënjehet e mashtrohet se nuk ka politikë e as politikanë të tjerë por gjithcka sillet rreth Berishës, Ramës e Metës.

Sa më shumë që kalojnë ditët aq më shumë po ekspozohet korrupsioni dhe kalbëzimi i politikës së vjetër; po ekspozohet bashkëpunimi dhe komploti i saj kundër së resë, kundër ndryshimit dhe kundër progresit e integrimit,pra kundër Bashës dhe elitës së re politike të Partisë Demokratike e cila pashmangshëm që do të kryejë misionin e saj:  clirimin e demokracisë, drejtësisë dhe të clirimit të Shqipërisë nga korrupsioni, sepse elita politike e PD-së me Bashën në krye të saj është e vetmja shpresë sot , është ajo, e cila është në anën e duhur të demokracisë liberale, të demokracisë ligjore, të demokracisë patriotike dhe zhvillimore e integrale kombëtare kundër krimit, padrejtësisë, hajnisë, korrupsionit dhe papëgjegjshmërisë publike e kombëtare të politikës së vjetër.

Now the membership of the Democratic Party has almost completely abandoned the pulpit, this political seniority which as a crutch of the old policy has already been broken and is no longer needed even by the super-corrupt, anti-national and rotten regime of Edi Rama which cooperated together with the LSI of spouses Meta-Kryemadhi.