BREAKING NEWS

Today the head of the group of contract killers / Artan Hoxha reveals details about Kassander Noga's past: He was at the Police Academy, that's why he got into trouble

Today the head of the group of contract killers / Artan Hoxha reveals details
x
BREAKING NEWS

"A 500,000 Euro fine is mediated with an armored Benz"/ 'Maneci' alongside Avdylaj. Artan Hoxha releases the video: These images also appeared in file 339, but here's what happened to the conversations

"A 500,000 Euro fine is mediated with an armored Benz"/
x
BREAKING NEWS

"Serbs and Russians have been released to harm Albania" / Spartak Ngjela breaks the strong statement and reveals: This is what Moscow and Belgrade are trying to do

"Serbs and Russians have been released to harm Albania" / Spartak
x
BREAKING NEWS

The serious incident with 3 injured in Vlora, the names are disclosed

The serious incident with 3 injured in Vlora, the names are disclosed
x
BREAKING NEWS

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the good news: What happened to the pandemic in the last 24 hours

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the good news: What happened to
x
BREAKING NEWS

"Berisha is making the last blackmail", Frrok Çupi breaks down the behind-the-scenes of the opposition alliances: We are in absurd conditions!

"Berisha is making the last blackmail", Frrok Çupi breaks down
x
BREAKING NEWS

Meta reports to the Authority of Files, the Prosecutor's Office of Tirana comes out with the important announcement

Meta reports to the Authority of Files, the Prosecutor's Office of Tirana
x
BREAKING NEWS

Frrok Çupi speaks names and explodes the "bomb": This is the politician who sold secret information to Iran and the Russians, loaded a kamikaze...

Frrok Çupi speaks names and explodes the "bomb": This is the
x

Opinion / Editorial

Conscious government mismanagement in 9 years

Conscious government mismanagement in 9 years

During these nine years of an occult and anti-democratic rule, the Rama sect in government, with full awareness and without any remorse or hesitation, produced the decalogue of EVIL against the Albanians, as follows:

1. Mass cannabisization of the country. According to the 2022 Report on the drug market in EU countries, of the European Center for Monitoring Drugs and Drug Addiction, "Albania has for several years been a leading producer of herbal cannabis intended for the European market". The prestigious magazine "The Economist" considers Albania to be the country of origin for cannabis traffic and emphasizes that the traffic is carried out by speedboats and trucks. "Albania is a major center of the drug market in Europe. The country has long been a base from which criminal gangs smuggled everything from cigarettes to heroin, cocaine, cannabis and other illegal substances to the rest of Europe, according to the European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction. More and more,

2. PPPs. According to the International Monetary Fund and the World Bank, in Albania, public-private partnership (PPP) concession contracts not only account for over 50 percent of the national production, the highest figure compared to GDP in all of Europe, but are prepared without considering the cost-benefit ratio. They, in most of them, contain risks, which the State Budget bears either all or most of them. In the statement to the media of the Mission of the Monetary Fund, it is emphasized that the rapid increase in the stock of Public Private Partnerships (PPP) to 50 percent of GDP in 2021, from 33 percent in 2018, requires doubling of efforts to strengthen public investment management. The IMF stated that the main challenges include the lack of transparency on cost overruns and initial deadlines and non-compliance with approved project selection and approval processes, including when PPPs are used to bypass medium-term budget ceilings. The fund recommended coordination of processes for budget-financed projects and PPPs. "Albania will benefit greatly from concerted efforts to better monitor and manage growing fiscal risks. The lack of accurate data on the government's true exposure to PPPs is a major challenge," concludes the International Monetary Fund statement. The Rama Sect, continuously during these nine years, has overlooked and ignored the remarks and recommendations of the IMF, the World Bank and all our international partners.

3. Hand-stitched laws. According to the prestigious organization Transparency International and the American Department of State that has cited it in its reports, Albania "shine" in laws prepared on the exclusive basis of the interests of a business lobby, even of a certain business or oligarch. Suffice it to mention the National Theater Law, the massacre of lands under the 2020 Law, as well as the massive abuses of the Strategic Investor Law. According to the study of "Transparency International" and the Albanian Institute for Democracy and Mediation (IDM), entitled "Deconstructing State Capture in Albania", "State capture has increased in the last decade. Recent years have witnessed a strengthening of cooperation between politics, business and organized crime, which has reached its peak in recent years. "Government contracts for selected businesses and related to prominent public officials have led to mismanagement of public assets, loss of life and increased financial debts that burden Albanian taxpayers." The organization "Transparency International" and IDM mention nine tailor-made laws, among which we emphasize: (i) The law on defining the special procedure for the evaluation, negotiation and conclusion of the contract with the object "design and realization of the urban project and the building of of the National Theater; (ii) The decision of the Constitutional Court repealing Article 62 of the Law on Audiovisual Media; (iii) 2015 amendments to the Law on Concessions and Public-Private Partnerships (PPP); (iv) Law No. 52/2019 for the approval of the PPP Contract for the Milot-Balldren Highway; (v) Law No. 107/2017 dated November 30, 2017 for the amendment of Law No. 92/2014 on VAT in the Republic of Albania — VAT threshold, etc. 

4.      Dorëzimi i interesave kombëtare, duke rrënuar perspektivën e konkurrueshmërisë së ekonomisë kombëtare, me pjesëmarrjen në nismën “Ballkani i Hapur” të Presidentit serb Aleksandër Vuçiç. Edhe pse duket si një nismë ekonomike, “Open Balkans” nuk eshte iniciative e paster ekonomike, por ka një karakter te qarte politik.Kosova nuk mund të jetë pjesë e nismës dhe të ulet në të njëjtën tryezë me Serbinë, për sa kohë pozitat nuk janë të barabarta. Kjo nuk mund të ndodhë, për sa kohë Serbia nuk e njeh Kosovën dhe nuk kërkon falje për krimet gjate genocidit te Millosheviçit ne Kosove. Nisma ka nje problem madhor me produktet shqiptare, për shkak të shkëmbimeve me Serbinë dhe tarifave zero. Kjo po ndodh me qumështin dhe shume shpejt do te ndodhe dhe me produktet tona te tjera. “Ballkani i Hapur” nuk mund të funksionojë dhe është i dështuar plotësisht edhe në aspektin ekonomik. Një nga deklaratat e Ramës ishte se si Serbia po na ndihmon për grurin. Po. Si Hrushovi dikur në kohën e Enver Hoxhës!

5.      Dorëzimi i detit tek grekët, me një rënie dakord me qeverinë e vendit fqinj, për ta adresuar çështjen në një gjykatë ndërkombëtare, duke dobësuar dukshëm pozitën kombëtare në përcaktimin e ujrave të Shqipërisë sipas rregullave të mirëpërcaktuara të vijës bregdetare. Hapja nga BE e bisedimeve të pranimit me Shqipërinë më 19 korrik 2022 është një hap pozitiv në rrugëtimin e Shqipërisë drejt anëtarësimit në BE, por euforia, që ndezi për nevoja propagandistike sekti Rama nuk duhet të pengojë t’i thuhen opinioni publik shqiptar të vërtetat siç janë. Në Kornizën Negociuese të pranimit të Shqipërisë në BE, është vendosur kushti që Shqipëria duhet t’i japë Greqisë marrëveshjen e detit siç e kërkon Athina. Në kapitullin “Parimet udhëheqëse të negociatave” të Kornizës Negociuese të BE-s për pranimin e Shqipërisë , në faqen 11, në pikën 5, në nenin 3, thuhet tekstualisht:  “Angazhimi i Shqipërisë për të zgjidhur çdo mosmarrëveshje kufitare sipas parimit të zgjidhjes paqësore të mosmarrëveshjeve në përputhje me Kartën e OKB dhe Konventën e OKB mbi Ligjin e Detit, përfshirë nëse është e nevojshme juridiksionin e detyrueshëm të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë”. Pavarësisht se nuk përmendet emri “Greqi”, është më tepër se e qartë që është fjala për marrëveshjen e detit, të cilën Greqia po kërkon t’ia imponojë Shqipërisë me çdo kusht. Shqipëria zyrtarisht nuk ka mosmarrëveshje kufitare me asnjë shtet kufitar me të. Rivendikimi i vetëm është ai i Greqisë. Kjo përbën dorëzim të mirëfilltë të detit tek grekët.

6.      Dyfishimi i borxhit publik. Në nëntë vjet 2013-2022, borxhi publik i Shqipërisë(si ai zyrtar, dhe borxhi i fshehur i detyrimeve PPP, vendime të Arbitrazhit Ndërkombëtar dhe  detyrimeve të pashlyera të TVSH, etj.) ka kërcyer nga 68% në mbi 105%, në raport më Prodhimin Kombëtar! Në stokun aktual të borxhit, Ministria e Financave dhe e Ekonomisë nuk llogarit Detyrimet Kontingjente për Koncesionet-PPP, të cilat deri në fund të vitit 2021 llogariteshin në 197 miliardë lekë ose rreth 1.7 miliardë euro, si dhe detyrimet e prapambetura, të cilat sipas raportit të zbatimit të buxhetit të Shtetit për vitin 2021, llogariten në rreth 780 milionë euro. Stoku i borxhit në vitin 2013 ishte 6 miliardë e 313 milionë euro. Stoku i borxhit në vitin 2020 ishte 9 miliardë e 899 milionë euro.Stoku i borxhit në shtator 2021 ishte 10 miliardë e 549 milionë euro. Nga viti 2013 deri ne shtator 2021 kemi nje rritje prej 67 përqind të borxhit publik. Në rast se shtojmë deri në korrik 2022, edhe borxhet e fshehura si detyrimet e papaguara TVSH, etj., borxhi shkon në12 miliardë Euro. Nëse shtojmë edhe detyrimet e papasqyruara në bilancin e Buxhetit të Shtetit, të koncesioneve të formës PPP me 1,7 miliardë Euro, si dhe vendimet e Arbitrazhit Ndërkombëtar kundër Shqipërisë në shumën 446 milionë euro, atëhere borxhi arrin në 14.1 miliardë euro, ose 105 përqind e Prodhimit Kombëtare! Ky është borxhi ynë skandaloz publik në gusht 2022, minë me sahat e përherhme e financave tona publike, i BARABARTË ME PRODHIMIN KOMBËTAR!

7.      Shpërdorimet galopante në investimet publike. Të gjitha të dhënat zyrtare nga Ministria e Financave dhe nga ajo e Infrastrukturës flasin për kosto të rritura me herë për ndërtimin e një km rrugë. Ato kanë një diferencë të lartë në rrugët e ndërtuara me para nga Buxheti i Shtetit, në krahasim me financimet dhe hua të buta nga donatorët. Kosto mesatare e 1 km rrugë është trefishuar në nëntë vitet e fundit!

8.      Politika e fasadave. Shpenzime në nivele mbi 650 milionë euro në vit, jo sipas 3 E-ve(Efektivitet, Efiçiencë dhe Ekonomicitet) dhe parimeve të OECD/SIGMA të administrimit të përgjegjshëm të financave publike, si dhe dëm ekonomik mbi 200 milionë euro.

9.      Politika që inkurajuan “hemorragjinë” masive të qytetarëve nga Shqipëria. Në nëntë vitet e fundit janë larguar rreth 600 mijë vetë, ose sikur të boshatiseshin qarku i Fierit, Vlorës dhe Kukësit bashkë! 345 mijë të larguar janë të rinj të gupmoshave 19-27 vjeç. Sipas EuroBarometrit, 74.8 përqind e grupmoshave 19-27 vjeç duan të emigrojnë, ose gati tetë në dhjetë të rinj, duke mos parë asnjë mundësi për të realizuar aspiratat e tyre në atdhe.

10.  “Gropat e zeza” financiare në naftë dhe në energjitikë. Politikë qeveritare që lejoi dhe nxiti abuzimet masive me koncesionet në naftën shqiptare dhe me blerjet dhe shitjet skandaloze të energjisë elektrike nga KESH.

Mund të shtojmë dhe TË KËQIJA të tjera. P.sh.:

11.  Instalimi i antikulturës së papërgjegjshmërisë. Asnjë nga zyrtarët e lartë të sektit Rama, të akuzuar për shpërdorim detyre dhe korrupsion nga institucionet e pavarura të vendit, nuk është larguar nga detyra. Në të kundërt, disa janë promovuar. Sekti ka bërë të shurdhëtin dhe ka refuzuar e injoruar për shtatë vite rrjesht 2014-2020, propozimin e përvitshëm të një institucioni kushtetues, për përgatitjen dhe miratimin e Ligjit për Përgjegjësinë Materiale të Nëpunësit Publik. 

12.  Konsiderimi i opozitës si armike. Fjalori denigrues, sulmet verbale dhe tentativat për blerje të përfaqësuesve të opozitës janë kthyer në dukuri të përhershme e të zakonshme të sektit në qeverisje, të motivuar dhe duke dhënë shembullin personal në këto sulme, nga vetë Lideri Global. 

13.  Goditja ndaj mediave. Nuk mjaftojnë vetëm insinuatat dhe sulmet verbale të mediave pranë qeverisë. Sa herë mediat e pavarura të vendit sulmojnë dhe denoncojnë aferat qeveritare, nga organet tatimore dhe doganore nisin kontrollet selektive dhe gjobat ndaj kompanive që i financojnë këto media.

14.  Inkurajimi i grupeve kriminale dhe pastaj “të hanë kokat”. Përdorimi i elementëve me të kaluar kriminale dhe i grupeve kriminale gjatë fushatave zgjedhore është tashmë një dukuri e zakonshme gjatë nëntë viteve të fundit, e denoncuar dhe nga raportet e OSBE/ODHIR.

15.   Uzurpimi i të gjitha institucioneve të pavarura dhe (keq)përdorimi i tyre. Rasti i fundit flagrant ishte ai i përdorimit të Autoritetit të Dosjeve në sulmin e paprecedent dhe të turpshëm ndaj ish-Presidentit të Republikës Ilir Meta.

16.  Shkatërrimi i bujqësisë. Realizimi i politikave fiskale inkoherente dhe bllokuese të prodhimit të brendshëm. U zerua rimbursimi i TVSH 6 përqind në blerje për fermerët dhe u vu një taksë e re 10 përqind TVSH për lëndët e para. Pragu i rimbursimit të TVSH për investimet kapitale në bujqësi (blerje makinerish, linjash prodhimi, etj.) u dhjetëfishua! Buxheti i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural për vitin 2022 ishte më i ulët se ai i vitit 2021, ndërsa mungojnë për këtë vit  investimet për kanalet vaditëse dhe kulluese nga fondet e Buxhetit të Shtetit.

17.  Mungesë e thekshme e mbrojtjes së shtresave të varfëra. Rimbursimi ndaj inflacionit i 348 mijë pensionistëve kryefamiljarë, pensionistëve me pension më të vogël nga gjysma e pagës minimale dhe familjeve në nevojë me 3 mijë lekë në muaj, edhe pse një fond shumë i vogël, nuk u rinovua pas skadimit të afatit tremujor të Paketës së Rezistencës(Mjerimit) Sociale më 1 korrik 2022, megjithë të ardhurat rekord nga inflacioni, me shtesë mbi 440 milionë euro në buxhetin e Shtetit, gjatë gjashtëmujorit të parë janar-qershor 2022.   

18.   Mungesë e mbrojtjes së biznesit dhe gjoba selektive ndaj tij. Janë me dhjetëra biznese të rrënuara nga kontrollet selektive dhe gjobat ndaj aktivitetit të tyre, ndërkohë që bizneset “mavi”, favorite të Ramës dhe sektit të tij, nuk kontrollohen asnjëherë dhe fitojnë tendera pafund nga buxheti i Shtetit.   

19.  Propagandë arrogante dhe manipuluese gëbelsiane. Çdo ditë, që nga orët e para të mëngjezit, mendja e qytetarit të thjeshtë bombardohet nga mijëra mesazhe dhe statuse, si dhe qindra shkrime, intervista dhe video në faqet në internet të institucioneve qeveritare, në mediat sociale dhe në mediat tradicionale. Çdo ditë deformohet realiteti, për të sprucuar vetëm bojën rozë të pseduo-“arritjeve” të sektit.

20.  Grabitja e Butrintit përmes dhënies me koncesion. Kjo formë krejtësisht e pazakontë dhe e paprecedent në Evropë, e dhënies me koncesion privatit të thesareve arkeologjike të vendit, si Parku Kombëtar i Butrintit, përbën një goditje mizore dhe shkatërruese ndaj trashëgimisë sonë kulturore, ruajtjes dhe zhvillimit të saj.

21.  Gllabërimi i Sheshit të Flamurit në Vlorë dhe përgjysmimi i sipërfaqes së tij, gjoja duke e “rikualifikuar”. Ndërhyrjet në Shesh përbëjnë një goditje të rëndë të simbolit dhe vetëdijes kombëtare për vlerat tona historike.

22.  Dhënia me koncesion e Porteve të Durrësit dhe Vlorës. Procedurat koncesionare po realizohen përmes kontratave dhe marrëveshjeve okulte, duke dëmtuar rëndë interesat e ekonomisë kombëtare dhe mundësitë e zhvillimit në të ardhmen të këtyre dy portave kryesore të vendit.

23.  Shkat?ërrimi pa kthim i administratës publike (sugjerim në Facebook nga një dashamirës).    

A friend suggests that I complete this material in the form of a booklet entitled "101 Bad Ones from a 99-year reign!"). At the beginning, I started this article as a decalogue of the evils of the Rama sect towards Albanians, but at least 23 BAD ones came out and there are dozens more like these. I invite every citizen to say what he thinks.