BREAKING NEWS

Here is who is the "VIP" prisoner who discovered all the crimes of Sali Berisha and Ilir Meta in 2018, SPAK should give him the status of repentant of justice, Idajet Beqiri uncovers the sensational behind the scenes and shows how the investigation of ...

Here is who is the "VIP" prisoner who discovered all the crimes of
x
BREAKING NEWS

Flamur Noka under property investigation, here are the suspicious properties of the "kamikaze" of Reestablishment, the deputy starts attacks on SPAK from the panic of the cell

Flamur Noka under property investigation, here are the suspicious properties of
x
BREAKING NEWS

Here's who replaces Sali Berisha after June 20, how will "non-women" be kicked out of politics after a 6-month absence from the Assembly

Here's who replaces Sali Berisha after June 20, how will
x
BREAKING NEWS

KLSH lists the violations of Belinda Balluku, how she gave permits for wind farms in Protected Areas, here are the companies that will lead the deputy prime minister to prison

KLSH lists the violations of Belinda Balluku, how she gave permits for wind
x
BREAKING NEWS

Four senior police directors are expected to vacate their offices after the "Metamorfoza 4" operation, SPAK and BKH are preparing procedures for raiding offices and apartments

Four senior police directors are expected to vacate their offices after the
x
BREAKING NEWS

Concessions in health consume 5.3 billion ALL in 2023 alone, Klodian Allajbeu's Hemodialysis, Check Up, Sterilization and Laboratories zero transparency and investment in improving services, the report reveals

Concessions in health consume 5.3 billion ALL in 2023 alone, Klodian
x
BREAKING NEWS

Here is the file with documents that you must submit to the ISS from former soldiers, miners, oil workers, and all categories of pensioners if you do not agree with the calculation of seniority, another new scheme for pensioners who are heads of househ...

Here is the file with documents that you must submit to the ISS from former
x
BREAKING NEWS

The USA warns of the "non-women" declaration of the Democratic Party, the Democrats risk sanctions, the American Embassy declares a "bombshell", people who associate with Sali Berisha and his family should be careful

The USA warns of the "non-women" declaration of the Democratic Party,
x

Opinion / Editorial

Frrok Çupi sheds light on the behind-the-scenes of the meeting: Albin Kurti came to Tirana to...

Frrok Çupi sheds light on the behind-the-scenes of the meeting: Albin

Kosovo Prime Minister Albin Kurti needed a horse's trot to arrive from Pristina. Here, initially, they were told that Edi Rama and Lindita Nikolla were waiting for him, but later the circle of these "households" expanded and expanded. However, in the end, it did not leave any taste as if it was a 'visit to the big house', as we are used to with the phrase 'in the motherland'.

No. Albin Kurti's vrikthi riding, day and Sunday, in Tirana, resembled more the habitat created during the socialist system when the other waited for the day to break and started running towards the nearest center where there was a post office and telephone office.

Albin Kurti came to Tirana to talk to the 'Third', and the third is understood to be the American state.

The request of the Americans to meet Prime Minister Edi Rama in Tirana was, as far as understood, studied and even prepared with care and understanding.

The request contains two sides: What is visible to everyone, even ethnic nationalists in the Western Balkans, and the invisible part of the 'Moon'.

The obvious part from everyone, nationalist or open-minded in the region, was the anchoring of a vibrant and fluctuating government, such as Kurti's, in a reliable anchor such as political Tirana. To be transparent with those who love it and with those who don't want Kurt's 'anchoring' in Tirana, Tirana is the capital of a country very allied to the United States, a member of the United Nations Security Council together with America. holder of the OSCE presidency, the only capital outside Brussels where the EU summit on enlargement in the Balkans took place; the headquarters where the Summit of the Berlin Process on the Western Balkans was held; the country that a few months ago signed the opening of negotiations for membership with the EU; one of the four Balkan capitals where the project of an 'Open Balkan' is being developed.

In addition to being one of the three Balkan states with prime ministers of Albanian ethnicity, and the first among the two Albanian states in the Balkans, political Tirana has raised the political demand before the countries of the West and major allies on the 'return to the place of honor and the value of War'. Liberation of the KLA' and the request for the application of the free movement of citizens of the Republic of Kosovo.

So they are two brother states. None of the backward nationalists in the Balkans can say 'why does the government of Kosovo go and pray to the government of Tirana right after the Ohrid Agreement?' They are brothers, brother.

This is the cover for those looking for 'hair in milk'.

While the 'full moon' would be opened in the middle of the day over a glass of wine at lunch laid out in a Tirana garden, by Prime Minister Rama. 'In vino veritas' is the Latin phrase which means 'in the glass of wine lies the truth'.

Of course, everything was planned and happened these three days from the minute when "Kurti's visit on Sunday" was announced, there is demand and American support.

This is why what rarely happens happened: the Prime Minister woke up at night in Pristina, on Sunday, for a meeting with the Prime Minister in Tirana.

In this 'phone line', Kurti would connect with the United States of America. Edi Rama had to speak 'with the brother' not in the name of America (as some narrow-minded people immediately translate it), but at the same time he would speak with the language of the Americans, in relation to what is being done now after the Ohrid Agreement. Without having any fear that primitive nationalists or separatists will take him "badly", Edi Rama would have an "American conversation" with Kurti of Kosovo. This means, alla-Albanian, that on the other side of the phone he was told: 'If you don't even look at this work of Ohrid as brothers, because Vickla Albini was doing it to us, we will have a bad job'.

Amerikanët, dhe jo vetëm amerikanët si aleatë të mëdhenj të Kosovës, kanë pasur disa eksperienca ‘vicklash’ me Albin Kurtin. Në të dy epokat e qeverive të tij, Kurti ka shtënë me shqelma, veçanërisht kundër Amerikës; disa herë ndryshe është thënë nga Perëndimi e ndryshe është stërthënë nga Kurti; Kurti ndryshe ka deklaruar për votuesit e nxehtë të tij e ndryshe ka thënë në tavolinën e një dhome të fshehtë në Bruksel. Vetë opozita në Kosovë e ka dalluar me shqetësim se Kurti bën politikë ‘guerilase’ kundër Amerikës. Akti më i fundit ishte në Ohër, kur sapo doli nga samiti ‘ hodhi në ujë’ ato që ishin thënë qartë në tryezë buzë liqenit.

Nëse kësaj here prapë bën ‘vickla’ me projektin e Normalizimit, të iniciuar nga Amerika dhe BE, atëherë rajoni dhe politika e Perëndimit do të pësonin goditje të madhe. Nëse dikur ‘piruetat’ e Kurtit janë çmuar si një rrezik në qiell, kësaj here mina e tij mund të shpartallojë muret Perëndimore përballë Rusisë, Kinës dhe Iranit.

Kjo ishte ajo çfarë u shtrua e duhej vendosur me kujdesin si ndaj një mine në drekën mes Edi Ramës dhe Albin Kurtit.

Mirëpo edhe në këtë rast, Kurti nuk dëshmoi stabilitet në qëndrimin e  tij ndaj Marrëveshjes së Ohrit, dhe kryesisht ndaj dy aleatëve perëndimorë, SHBA dhe BE. Që në deklaratën e tij pas takimit- drekë, Kurti bëri si në Ohër, i dha më shumë rëndësi bishtit se sqeparit. Në Ohër foli për ‘komunat me ashkalitë’ edhe pse pesha ishte për komunat serbe; ndërsa në Tiranë foli për një tufë njerëzish që paska takuar me qëllim që të fshihte takimin me kryeministrin për të cilin kishte kalëruar që nga Prishtina. ‘Kam takuar presidentin,- tha, kam takuar edhe ish presidentin…”.

Me fjalorin “ish president’, Kurti desh t’i hidhte ujë verës së drekës, domethënë bisedës ‘amerikane’ me Ramën.

Then why didn't he meet all the former presidents, but only one, that is, two of them, one placed at the door of SPAK and the other thrown away from America? (Berisha's goals are 'A former president, A former prime minister and One in danger for security)

Albin Kurti could not sit without tearing the 'metal box' where his physical portrait is drawn. American protocol was affected by meeting Meta-Berisha's group known as anti-American. The Americans know that the duo that is One is a destabilizing factor in the region, and for this America has built other security schemes in our country and in Kosovo. In addition, Kurt was told to 'wake up early and leave for Tirana on Sunday'.

Fear that Kurt's return to Pristina resembles the 'prince' who gathered the red carpet from where he came, in order to say tomorrow: "It wasn't me, do you have proof?!'