BREAKING NEWS

Frrok Çupi reveals the dark plan that Meta and Berisha hatched the night before the murders in "January 21": Here are the secrets of Aleks Nika's execution that could pave the way for SPAK to reveal dozens of victims who have "got rid of" the two bosse...

Frrok Çupi reveals the dark plan that Meta and Berisha hatched the night
x
BREAKING NEWS

Evi Kokalari tells Ilir Meta's "coup" for Sali Berisha, the former president brings his cousin into the game, who is the politician who is trying to put him at the head of the opposition and the position that the chairman of the Party of FREEDOM

Evi Kokalari tells Ilir Meta's "coup" for Sali Berisha, the
x
BREAKING NEWS

Here is the reversal that Rama is expected to make with the political leaders of the SP districts, from the departure of Pelesh, Balluk and Gjiknuri, to the relocation of Taulant Balla and the approach of Erion Braçe, Benet Beci and Pjerin Ndreu, the l...

Here is the reversal that Rama is expected to make with the political leaders of
x
BREAKING NEWS

Other details about the increase in pensions are revealed, it is revealed how much money will end up in their pockets, from bonuses to how they will receive their pension, experts say

Other details about the increase in pensions are revealed, it is revealed how
x
BREAKING NEWS

Artur Meçollari discloses the hard details: This is how SPAK has been sewing up the files of affairs with properties in the army for 3 years, the "VIP" names that are being thoroughly investigated, the scandals that threaten to sink Bajram Begaj and wh...

Artur Meçollari discloses the hard details: This is how SPAK has been
x
BREAKING NEWS

The arms industry is a big fraud, all the factories have been destroyed in Albania, Nasip Naço bluffs Niko Pelesh and exposes the scandals of the Ministry of Defense, how the ammunition factories ended up for scrap   

The arms industry is a big fraud, all the factories have been destroyed in
x
BREAKING NEWS

The new structure of the Reestablishment is revealed, here are the drastic changes that will take place from the vice presidents to the appointments of supporters who are in the position of members of the Presidency

The new structure of the Reestablishment is revealed, here are the drastic
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu: I show you the orders that Rama and Zelensky received from NATO, the summit for Ukraine was not an advertisement for the prime minister, here is the American plan that is being woven in complete secrecy for Albania

Kreshnik Spahiu: I show you the orders that Rama and Zelensky received from
x

Opinion / Editorial

Dodona Plakë-Kolonja-Kamnik, a matriarchal city and civilization opens the national museum Mrs. Elena Kocaqi, a powerful Pelasgian voice of Albanian women

Dodona Plakë-Kolonja-Kamnik, a matriarchal city and civilization opens the

The Pelasgian issue has existed since the infancy of humanity, passed down through the generations by rhapsodes, how and when writing was born in Dodona. Rhapsodes with couplets are Pelasgian heritage in today's Albanians. Scholars could not discover the Pelasgian foundation because they could not go to the age of matriarchal women who conceived and produced the amazing cult objects discovered in the Neolithic Kamnik which speak the language of the rock in the pavilion of prehistory. The Hierarchal Shrine Dodona, the first most ancient temple on And, ten thousand years the head center of the divine Pelasgians equal to God, emerged from the rock and the Old Oak, born and sprouted from the Earth, more ancient than the moon was built by the natives led by matriarchal women, by the Great Mother Dodon, her cult discovered in Kamnik. "There is no race in Europe more ancient than the Albanians. No evidence speaks of their arrival in the Balkans. The unknown people will always deserve the attention of the historian" (Albert Dymont). I, the researcher Sami Dake, born and raised in Kamnik, join the Austrians, Germans and Americans who teach strongly about the oldest European ethnicity.

STUDIES

Powerful and affirming voice, Mrs. Eleni Kocaqi does not express about the matriarchal women who gave birth to Albanian, European and wider ethnic groups. The new study "Pellazgët" will bring new arguments, but I believe that it is expressed in general because you do not know about the extraordinary archaeological discoveries of Kamnik that reveal the pavilion of prehistory in the National Historical Museum. You are not alone because there are many researchers and academics who do not know about Neolithic Kamnik. Fantastic and wonderful objects are advertised in the pavilion of prehistory as hidden under the Maliq armpit even though they shine and illuminate our national history. The furnace complexes, the traces of the first constructions on earth, the earliest fortifications in Albania and beyond, and other amazing wonders are not reflected there. The restructuring of the National Historical Museum, I hope that they will be gathered in a single pavilion and that they will be given the attention they deserve. History begins in prehistory. Dodona is an event in the infancy of humanity. Skender Anamali used to say that if we remove Kamnik, our own history will be zero. Visitors to the 111th anniversary of Independence did not pass the prehistoric pavilion because even its employees do not know the greatness and historical value of Neolithic Kamnik. I am surprised with the Ministry of Culture that does not give world importance to objects declared cultural heritage and start the procedures for UNESCO. Kamnik-Kolonjë- Dodôn Plake is a universal value of humanity, which I have been appealing to deaf ears for a long time.

Neolithic Kamnik

Madhështia e lavdia pellazgjike është në matriakat kur shoqërinë e udhëhiqnin gratë. Kamniku Neolitik zë vend të rëndësishëm në konferencat kombëtare e ndërkombëtare me inventarizimin e gjetjeve pa bërë analiza ose të mendonin kush qytet dhe qytetërimi të lashtë i përkasin gjetjet e mrekullueshme, fortifikimi më i hershëm, ndërtimet e para mbi tokë, komplekse furrash të industrisë qeramike, objektet e artit dhe kryesisht të kultit dodoniane. Unë jam djalë fshati dhe dëshmitar i zbulimeve arkeologjike. Jetën ja kushtova studimit të vendbanimit të lashtë të cilin e finalizova me dy enciklopedi. Vëllimin e parë shkoj nga sot në mitologji. Lisi i Mirë i Shenjtë, dëshmitari kyç i artë margaritar provon Dodonën Plakë prej lashtësisë në Kamnik. Zbulimin historik e deklarova si të fshehur me foto fshati e fshatarësh që bënë mrekulli se sollën në ditët tona shenjtërimin e lashtë pellazgjik të lisit Dodonë. Çështja pellazgjike ekziston por nuk ish zbuluar faltorja hierore, tempull më I lashtë mbi Dhe Dodonë që shenjtëron prej foshnjërisë së njerëzimit në majë të shkëmbit të Larmë. Apeloj të bëheni pjesë e promovimit të Dodonës Plakë që është themeli pellazgjik i argumentuar më se shkencërisht me përshkrimet e Homerit në terrenin konkret. Thënia e znj. Kocaqi: “Shqiptarët të jenë të parët që të shkruajnë se historianët dhe gjuhëtarët e huaj nuk dinë për shqipen” ka qenë parimi im. Fatkeqësisht Ju si shumë të tjerë s’më kini ndjekur në argumentin shkencor për qytetin e stërlashtë Dodonë, pagëzuar Kolonjë në vitin 1018 dhe pas vitit 1583 Kamnik, mbasi unë ende nuk jam person publik e akademik. Vlerëso argumentet në Panairin e Librit. Ju jeni më afër meje për themelin pellazgjik. Enciklopeditë “Kamniku Neolitik Dodona” dhe “Kamniku Neolitik Dodona Plakë Kolonja” janë studime të mirëfillta shkencore e historike. Dodona Plakë është e panjohur sa edhe unë studiuesi dhe zbuluesi i qytetit të stërlashtë Dodonë 10 mijë vite kryeqendër e pellazgëve hyjnorë të barabartë me Zotin. – Qyteti bizantin e Osman Kolonjë, kryeqytet i temës së tetë Nikopol. (Studim enciklopedik historik prej të Dhe-lindurve te rrënja e Lisit të Mirë). Ekuacionin me shumë të panjohura që i takonte matematikanit dhe kryetarit të Akademisë së Shkencave ta shtrojë për zgjidhje faktikisht e zgjidha unë djalë fshati. Kontribuoni të përfundojë përndjekja e Dodonës Plakë që studiues të Akademisë Alternative bëjnë kompromise mes tyre duke ngatërruar qytetin Dodonë me qytetërimin Dodonë. Gjurmë pellazgjike ka ngado Shqipërisë tonë që ngatërrohen me Dodonën e shenjtë të stërlashtë e cila e ka shtrirë veprimtarinë dhe ndikimin nga Gadishulli Iberik në Kaukaz dhe nga veriu i Afrikës në Danub në dyert e Vjenës e më gjerë. Dodona ndodhet në veri të Epirit të Ri që arin deri në Vjosë. Tomori është orakull Dodonë dhe kurrësesi qyteti i shenjtë Dodonë. Historianëve u duket e pabesueshme për zbulimin e jashtëzakonshëm prej foshnjërisë së njerëzimit ta finalizojë një ekonomist i Lartë. Studiuesi i qenit molos apo edhe akademikë që nuk kalojnë dot përtej dijeve profesionale nuk u pëlqen ta zbulojë qytetin Dodonë një djalë fshati por të jetë historian i mirëfilltë se ata e kanë në ballë yllin pellazgjik. Unë kam shfrytëzuar material të bollshëm nga të lashtët, punimet tuaja e nga autorë të tjerë shqiptarë. Leximi me faqe e jo si ca me rrokje është e veçanta ime që mbase më kanë shpëtuar detaje pa u fiksuar dhe vazhdoj të shfrytëzoj burime të tjera të vjetra për një vëllim tjetër që të pasqyroj më gjerë trashëgiminë pellazgjike në të sotmen shqiptare.

Invitation to debate

I have been insisting on opening the Dodona debate for three years and I am appealing for Kamnik to be included and protected by UNESCO. He is currently in the care of piracy, so I invite you to get involved in the public and academic engagement for Old Dodona, which is a broad philosophical, historical and geographical concept. I oppose your Bektashian opinion, and maybe you don't have it written down. Dodona is a universal value of humanity. But why Dodona and not the former Epidamus, which were the capitals of the eighth and ninth themes. But why is Epidam of old Durrah and Durrës today the capital of the ninth theme and the capital of Dodona was not the Byzantine city of Cologne as the emperor, writer and scientist Kostandin Porphyrogeneti wrote. It gives its name and fame to the province of Kolnja D?juar and the settlement is named Kamnik. We are lucky that Dodona is Albanian. Our nation preserved the Pelasgian core. The oldest Dodo temple on Ande has been haunted since 219 BC and has been destroyed and officially closed several times by the Byzantine emperors. Dodona has been changing its name several times for a thousand years, but the echo of Dodona continues in our days without being understood. The locals did the most patriotic act for our ethnic group by bringing all the sacred pagan symbols and especially the Good Oak, the key golden symbol of Dodona. It really is from the conception of humanity but it continued in the crease until the middle of the 18th century. The rock-top ruins of Larmë Kamnik that we call the holy place mekam or monastery watchtower and the caves and rocks within the rock that are the mythological Stones where the most ancient temple was born on And are meaningful and convincing evidence of the hierarchal shrine, older , the first most ancient temple on And. The Kamnik Divine Rock is within an entire city that calls for archaeological and multidisciplinary studies. The Bektashians made their own pagan rites and symbols. Dodona as a universal value of humanity belongs to Albanians and the whole world. I may be hyperbolizing the importance of Pelasgian Dodona, but it seems to me that I am not wrong. The majesty of Dodona has reigned in the matriarchs as a city and the most ancient civilization on And neolithic long before the Babylonians, Egypt and ancient Greece which are originally Dodona Pelasgians. Be part of the promotion of our Dodona. Let the world know that it has its roots in Dodona=Kolonja=Kamnik where a group of Pelasgians survived the Ice Age and became the offspring of the human race. They completed the evolution of man into a language speaker. The spoken language of the Larmë rock is the primary language from which the secondary, tertiary and quaternary languages ??originated. Understand me, Mrs. Kocaqi and make my two encyclopedias part of your library because you will find a lot of data for your academic commitment to the Albanian language. Thank you!