BREAKING NEWS

The new structure of the Reestablishment is revealed, here are the drastic changes that will take place from the vice presidents to the appointments of supporters who are in the position of members of the Presidency

The new structure of the Reestablishment is revealed, here are the drastic
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu: I show you the orders that Rama and Zelensky received from NATO, the summit for Ukraine was not an advertisement for the prime minister, here is the American plan that is being woven in complete secrecy for Albania

Kreshnik Spahiu: I show you the orders that Rama and Zelensky received from
x
BREAKING NEWS

Daut Gumeni reveals the reason why Ilir Meta abandoned the Re-establishment protest and confesses the unsaid of February 20, 1991: Here are the tricks of Sali Berisha, the bust of Enver Hoxha was prepared by the dictatorship to overthrow him

Daut Gumeni reveals the reason why Ilir Meta abandoned the Re-establishment
x
BREAKING NEWS

SPAK interrogates Damian Gjiknur for 7 hours, in the scanner his assets, travels, houses and suspicions about hidden bank accounts in Malta, here are the affairs that could sink the deputy, from the abuses in the Tirana-Elbasan road project, to the fil...

SPAK interrogates Damian Gjiknur for 7 hours, in the scanner his assets,
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta seals the "divorce" with Sali Berisha after isolation at home, "comes down" to the field and seeks to take the head of the opposition

Ilir Meta seals the "divorce" with Sali Berisha after isolation at
x
BREAKING NEWS

Here are the secret bargains between Rama, Berisha, Meta and Gazment Bardhi, their mafia codes to threaten each other, the connections with the oligarchs, the behind the scenes allegations of wiping the servers on "January 21" and the details of the bi...

Here are the secret bargains between Rama, Berisha, Meta and Gazment Bardhi,
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela: Here is the 'Achilles' heel' in justice that can save Sali Berisha from 'house arrest' and the only case when his mandate as a deputy can be burned, why the former prime minister can give him peace if the file is investigated of 'Januar...

Spartak Ngjela: Here is the 'Achilles' heel' in justice that can
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri: Here are all of Berisha's attempts to cover up the crime of January 21, 2011, the scheme to bill the murders to the opposition, the fabrication of close-up wounds and the reward that was given to the guards, we are ready to take to SPAK ...

Idajet Beqiri: Here are all of Berisha's attempts to cover up the crime of
x

Opinion / Editorial

I believe that corruption, elections and justice will be important topics during Mr. Blinken's visit to Tirana

I believe that corruption, elections and justice will be important topics during

Without the USA, the Soviet and Yugoslav communist empires would not have collapsed, and without the USA, Europe would not be protected or safe even today. Communism in Albania would not have collapsed without the decisive contribution of the USA. Without the support of the USA, Albania would not have joined NATO, visas would not have been liberalized, and vetting in justice would not have been approved, not as politicians and political parties in Albania deceive and lie as if they are their achievements. What merits does Albanian politics have, especially the current one in power, but also the opposition, see how Albania has been ruled by crime, malice and corruption for 30 years, see what justice and what democracy Albanian politics has achieved with theft and vote buying and manipulation . So for 30 years, Albania has been at a crossroads. And that's why I say that these are topics that are also a concern for the USA. Functional democracy with standards, the fight against corruption and the rule of law and the rule of law strengthen Albania's sovereignty and also serve as support for Kosovo. It is a national emergency to dismantle the system of corruption, which is terribly worsening the quality of life and the safety of people, and because of corruption, Albania is being emptied and depopulated. The announcement that Albania will be visited on February 16, 2024 by the American Secretary of State Mr. Blinken, seeing the reality in Albania to what extent the terrible corruption, injustice and non-standard elections have sunk and extended today, this reminded me of the visit of the former American secretary Mrs. Hillary Clinton and her historic speech in the Albanian parliament 12 years ago on the occasion of the 100th anniversary of Albania's independence.

She stopped and ordered three important things for Albania that were and continue to be the main national problems and concerns: corruption, free elections and justice. We are quoting from her speech: "I urge you to face the problem that affects so much democracy in the world today, namely corruption. This is a war that every country must fight and win because all over the world, corruption is a cancer that eats away at societies. It drains resources, blocks economic growth, is a shield for incompetent and unethical leaders, and perhaps worst of all, creates a culture of impunity that erodes people's will to improve their lives and communities. Eradicating corruption requires unstoppable efforts and a shared commitment. No matter which party you belong to, no matter what your disagreements are, I urge all the leaders of Albania to find the political will to work together, to face this threat to your independence". And corruption was the main reason that after 6 months from this speech of Mrs. Clinton PD-LSI lost deeply in the 2013 elections. However, currently corruption in Albania is many times greater than socialist misgovernance. And why should it not go to mind that even during the visit of the American Secretary of State these days, the main topic of talks will be corruption, as a warning that this government must leave because it has failed miserably in the fight against corruption. The fight against corruption is the main priority of the USA, this fact was cited by the former secretary Mrs. When Clinton declared that: "I encourage all the leaders of Albania to find the political will to work together, to face this threat to your independence". So, the USA defines corruption as a threat to independence. This means that for Albanians today, the most important thing is the fight against corruption for its eradication and for the democratic expulsion from power of the bearer of corruption, which is currently Rama's government.

Mposhtja dhe çmontimi i korrupsionit i cili tmerrësisht po përkeqëson cilësinë e jetës dhe sigurinë e njerëzve, dhe se prej korrupsionit po boshatiset dhe po shpopullohet Shqipëria. SHBA në vazhdën e mbështetjes së Shqipërisë në luftën kundër korrupsionit SHBA ua imponuan politikanëve shqiptarë miratimin e Reformës në Drejtësi dhe të Strukturës së Posaçme Antikorrupsion,SPAK, si dhe ndërmarrjen e sanksioneve , atë të shpalljes non grata të personazheve e peshqve të mëdhenj të korrupsionit, ku njëri prej tyre është edhe ish-kryetari i PD dhe ish-kryeministri Sali Berisha. Sot gjendja e korrupsionit në Shqipëri është përkeqësuar akoma më shumë në krahasim me atë të vitit 2013 kur humbi PD zgjedhjet, dhe ashtu siç iku ne vitin 2013 nga pushteti PD, tani radhën që të largohet e ka Rama dhe PS. Politika e lartë amerikane nga President amerikan Biden dhe të tjerët e deri te ish-ambasadorja amerikane Znj. Kim dhe tani e në vazhdim korrupsionin e kanë cilësuar vazhdimisht se ai përbën kërcënim serioz për sigurinë kombëtare. Dhe aktualisht qeverinë e sotme e ka pllakosur dhe zhytur korrupsioni dhe që është shembulli më madh në historinë e shtetit shqiptar si qeverisje e korruptuar, ku vetëm skandale korrupsioni shpërthejnë për çdo ditë kudo në ministritë , dikasteret ,drejtoritë dhe në administratë. Probleme të tjera të madha që vazhdojnë të jenë akoma shqetësim edhe sot për demokracinë në Shqipëri janë drejtësia dhe zgjedhjet e manipuluara dhe të blera nga makineria e pushtetit .Edhe për këto problematika aktuale , që para 12 vitesh znj. Clinton në fjalimin e saj i lutej politikës shqiptare :”ju lutem të punoni për të siguruar që zgjedhjet tuaja të ardhshme të jenë të lira dhe të ndershme dhe që të shihen si të tilla nga e gjithë bota. Në radhë të parë, kjo duhet në mënyrë që populli i Shqipërisë të mund të ketë besim tek rezultati dhe tek ju si udhëheqësit tuaj.

Është po ashtu një sinjal i rëndësishëm për BE-në që politika shqiptare mund të funksionojë paqësisht dhe pa konflikte. Ndaj, nxis jo vetëm udhëheqësit e Shqipërisë, por popullin, qytetarët e Shqipërisë, që të punojnë fort për t’i shndërruar këto zgjedhje të ardhshme një sukses që pasqyron thellësinë e përkushtimit tuaj ndaj demokracisë. Në të njëjtën kohë, është gjithmonë me rëndësi t’i kujtojmë vetes që konsolidimi i demokracisë kërkon më shumë se sa thjesht zgjedhjet. Kërkon sundimin e ligjit. Kërkon institucione të forta, përfshi një gjyqësor të efektshëm dhe të paanshëm”. Po të ishte opozita shqiptare në nivelin e duhur dhe e cila të krijonte besim dhe të ngjallte shpresë për ndryshimin, nuk do të kishim sot këtë qeveri zullumqare. Mirëpo kjo gjendje korrupsioni në qeveri dhe ky nivel demokracie pa zgjedhje të lira e pa standarde nuk mund të vazhdojë më tej , sepse vetëm sa gjendja po përkeqësohet akoma dhe më shumë,pasi qeveria e korruptuar dhe e kapur nga korrupsioni nuk mundet që ta luftojë vetë veten e saj pavarësisht se SPAK-u po vepron me sukses. Korrupsioni luftohet dhe çmontohet me zgjedhje të lira e demokratike në një shtet ligjor e demokratik duke e përzënë qeverinë e korruptuar nga pushteti , ashtu sikurse që demokracia dëboi në vitin 2013 qeverinë e korruptuar të kryeministrit Berisha. Dhe pse mos të themi se vizita e Blinken mund të shihet edhe si inkurajim për unifikimin dhe bashkimin e PD-së dhe opozitës dhe si mbështetje për opozitën për t’u ndarë përfundimisht nga Foltorja, nga e vjetra dhe korrupsioni dhe si mbështetje për të ardhur në pushtet për të bërë ndryshimin e qeverisjes për ta nxjerrë Shqipërinë nga ky udhëkryq dhe nga tranzicioni korruptiv.

The US will definitely support the alternative for change and for punishing corruption. and that alternative will be the policy that the US defines and values ??as its reliable partner, and that alternative is the policy that the US values ??as its reliable partner, that when it comes to power to fight corruption; and as a partner the USA is the policy for which the former American ambassador declared in September 2021: "We understand very well that the DP is in a difficult position, a transition process, but we hope that it will come out stronger and more united, to come back and win the election again...And all this requires having a strong and united DP and moving forward, but it cannot move forward if one foot is left in the past,” Kim declared. And it is understood that the foot that has remained in the past is Berisha with those who support him and by whom the PD was punished in 2013, and by whom the PD is in this state today. The US supports the anti-corruption policy and not the former policy, nor the politically consumed, corrupt and declared "non grata" politicians for corruption; support a suitable, reliable candidate for prime minister who is more acceptable not only to the opposition but also to the public.