BREAKING NEWS

So that the prime minister does not punish journalists, here are the questions that can soften the anger of "Zeus"

So that the prime minister does not punish journalists, here are the questions
x
BREAKING NEWS

Four minor children are transported to the Durrës hospital, the police reveal the first details of the serious event

Four minor children are transported to the Durrës hospital, the police
x
BREAKING NEWS

Robert Pope reveals the big blunder that Yuri Kim made at America's Independence Day: It's embarrassing

Robert Pope reveals the big blunder that Yuri Kim made at America's
x
BREAKING NEWS

"Today a big dream came true", Kreshnik Spahiu gives the big news: Thank you God

"Today a big dream came true", Kreshnik Spahiu gives the big news:
x
BREAKING NEWS

Following the high numbers in the country, the Ministry of Health reveals how many infections and loss of life have been recorded in the last 24 hours from COVID

Following the high numbers in the country, the Ministry of Health reveals how
x
BREAKING NEWS

The "invasion" of Albania by the African heat, the weather takes a big turn next week, here's what is expected to happen

The "invasion" of Albania by the African heat, the weather takes a big
x
BREAKING NEWS

Will the Meta-Berisha reunion happen? Journalist Robert Pope makes a strong statement about the two politicians

Will the Meta-Berisha reunion happen? Journalist Robert Pope makes a strong
x
BREAKING NEWS

Scorching temperatures won't last long, weather takes an unexpected turn, here's what awaits us next week

Scorching temperatures won't last long, weather takes an unexpected turn,
x

Opinion / Editorial

May 9 and the metamorphosis of an army!

May 9 and the metamorphosis of an army!

May 9 is now known all over the world as the day of victory over fascism, the day when for the first time over the Hitlerite Raishtang, (the Nazi parliament) by the Soviet soldier was raised after almost 6 years of war, the flag of victory over Nazism. The historical truth lies in the fact that this war began on September 1, 1939 with the invasion of Poland, an invasion that was gradually accompanied almost all of Europe by the German Nazis. But Hitler's plan was to invade the Soviet Union, and at midnight on. June 22, 1941 Hitler ordered the opening of coded envelopes for the implementation of the "Barbarossa" plan (red-beard), a special plan drafted by the high hierarchs of the German rmehrmat (war ministry). Initially taking advantage of the surprise, but also violating the non-aggression plan signed in August 1939 between German Foreign Minister Ribbentrop and the USSR Molotov, Hitler's armies occupied a large part of Soviet territory, approaching Moscow no more than 40-50 km. This distance marks not only the suppression of the German hordes, but also the beginning of the offensive of the heroic people and the armies of Stalin's Red Army, this counter-offensive, which took the name "Battle of Moscow" which would later be associated with the battles of Stalingrad. of Kursk and a series of major battles, which would end with that of the fall of Berlin in May 1945 combined with this and the landing operation in Normandy by Allied forces which had begun as early as June 1944. It should be noted that all the peoples of Europe and other peoples like the Americans took part in this war (with the help of the allied forces), but the USSR had the greatest weight and the most casualties. However, the Nazi army was completely destroyed. In this war, which started as an imperialist and predatory war and ended as a liberation war, the peoples of Europe lost more than 60 million victims, while in this figure only more than 20 million belonged to the Soviet B. Stalin's armies and the whole Red Army as well as the commanders and commissars of these units down to the simplest soldier, were covered with deserved glory and not only this people, this army, but also the European peoples were proud of their work glorious who led them to the path of victory, peace and freedom, so on June 22, 1945, exactly the day when it was attacked 4 years ago, on the same day the Victory Parade in the "Red Square" would be organized, despite the fact that May 9, 1945 marks the signature in the act of capitulation of Hitler's Germany. But this glory and why it deserved, after the death of J. Stalin not only trampled, but the Soviet B. who was once the hope of freedom, independence, equality and brotherhood for the peoples of the globe, gradually as a result of the degeneration of the cadres of the apparatuses of the Bolshevik party and power, their transition to revisionism and later to the positions of social-imperialism, showed that the Soviet Union had completely deviated from its revolutionary path and true communism, turning into a dangerous imperialist superpower, which has shown it with its interventions in Hungary, Poland, Czechoslovakia and later in Chechnya, Afghanistan, etc. It is worth noting that the one who first denounced the Soviet Union in the international arena in the international arena, in his brand nest in Moscow, for his path of betrayal that they had started, as well as the danger he carried and posed for the peoples and countries of Enver Hoxha, calling it the term "social imperialism", a term that would accompany this imperialism disguised with communist phraseology, all the time until the fall of the "Berlin Wall", a wall which removed the mask. social ”passing it, openly to imperialism.

Lavdia e humbur dhe turpi i një ushtrie

Dialektika e zhvillimit dhe metamorfoza që pësoi Bashkimi Sovjetik mbas viteve 60-të të shekullit të kaluar( madje qysh në Kongresin e XX-të te PKBRSS ne shkurt te vitit 1956 ,kongres ky që njihet dhe me termin e “Luftës kunder kultit te individit”), u shoqërua me përmbysje të mëdha ne fushën ideologjike ekonomike dhe ushtarake në BS, por dhe me tronditje të madhe në lëvizjen komuniste n/kombëtare. Ky ndryshim nuk u bë me një ditë, ashtu sikurse dhe rruga e tradhtisë së tyre nuk ndodhi me një ditë. Ai ishte një proçes i cili kishte filluar me kohë me grupet anti- parti të Buharinit , Kamenievit, Zinojevit Trockit, Tukacevskit etj..etj të cilat sa ishte ne pozita te drejta partia bolshevike e Lenin - Stalinit, në gjithë jetën dhe veprimtarinë e vendit pati arritje të mëdha e kolosale. Por si kudo tradhtia dhe largimi nga idealet dhe aspiratat e popullit bën gradualisht dhe të çon në diferencime klasore, në degjenerim te jetës së vendit, në rënie të nivelit ekonomik dhe plagë të tjera sociale. Bashkimi Sovjetik sikurse e pat parashikuar i pari në botë Enver Hoxha- u kthye në një vend i cili paraqiste rrezik për popujt ndaj dhe ne vitin 1967, kur BRSS futi tanket në Çekosllovaki dhe e pushtoi atë, Shqipëria e denoncoi “Traktatin e Ëarshaves” si nje traktat që e kishte humbur misionin e vet të mbrojtjes së popujve dhe lirisë së vendeve socialiste ndaj dhe ne shpallëm botërisht daljen nga ky traktat famëkeq. Mbas viteve 90-të të shekullit të kaluar B. Sovjetik jo vetëm se filloi një konkurrencë të ashpër me Evropën, por dhe luajti rolin e xhandarit në ish republikat e veta, pavarësisht aktit liberal të Gorbacovit duke i lenë të lira disa vende për të shpallur pavarsitë e tyre. Por më vonë me ndërhyrjet e tij në Çeçeni, Në Afganistan, në Siri dhe ëndrrat e ringjallura për të rimarrë përsëri dominionet e veta sidomos ish vendet e bllokut komunist e kanë shndërruar tashmë kët vend dhe ushtrinë e tij në mënyrë të padiskutueshme në një ushtri të tipit fashist e cila në konkurrencë me NATO-n mbron interesat jetike të manjatëve të naftës, gazit, armëve dhe për këtë, me qëllim që të krijojë hapësira dhe sheshe për tregtinë e tyre, kërkon zgjerimin territorial mbi kurrizin e popujve. Sigurisht demagogjia e parakalimit në 9 Maj për të përkujtuar historinë e lavdishme të fitores, nuk mundet dot të mbulojë aktin barbar të kësaj ushtrie kundër popullit të Ukrainës. Apolegjetët e borgjezisë së sotme të Rusisë, e gjithë burokracia shtetërore e këtij vendi dhe disa satelitëve të vet do kremtojnë më 9 Maj , 77 vjetorin e fitores mbi fashizmin. Por kjo nuk është fitore e tyre, kjo është fitore e gjithë popujve dhe sëbashku me ta dhe e popullit të pa epur rus, e armatave dhe ushtrisë së tij të lavdishme të kohës së Stalinit dhe Zhukovit. Është për të ardhur keq që ky popull i nanurisur nga propaganda mashtruese, ashtu sikurse J. Gebelsi i Gjermanisë i përkohësisht atrofizoi dhe narkotizoi një pjesë të mirë të popullit gjerman, sot për sot e fatkeqësisht po përkrah një regjim revanshist, i cili për nga natyra që po manifeston nuk ka asnjë ndryshim nga hordhitë hitleriane. Ushtria e sotme e Carit Putin absolutisht nuk ka aspak ngjashmëri dhe asgjë të përbashkët me ushtrinë e kuqe, madje është e kundërta dhe turpi i saj. Pushtimi i një pjese Ukrainës është e duhet të ngelet sinjal alarmi për popujt e botës, është e duhet të ngelet një mësim i madh i filozofisë leniniste mbi natyrën agresive të imperializmit. Në dy luftërat e zhvilluara deri tani me përmasa botërore, manjatët dhe bosët e kapitalit, kanë ngrohur duart ne flaket e saj, teksa popujt kanë derdhur gjakun e tyre. Situata në Ukrainë është inkandeshente dhe bota sot ndodhet në pragun e një lufte të tretë botërore, teksa Papa i Romës do lëshojë pëllumbat e paqes, Putin qoftë dhe pa e pushtuar Ukrainën do organizojë ceremoninë e fitores dhe po kështu Shtëpia e Bardhe do derdhe lot krokodili duke zenë fytyrën me duar por dhe duke lenë pak hapsirë midis gishtash për tu thënë konkurrenteve te tyre imperialiste: Mos e çani kokën se ma do puna të flas kundër teje, ashtu sikurse flisje dhe ti kundër meje kur unë isha ne Vietnam, por dhe me këtë rast po zgjohet Kina e cila shikon dhe ajo duke hedhur sytë nga Tajpei, për ta bërë të vetën.