BREAKING NEWS

The name of betrayal is Edi Rama, this is how the Albanian prime minister is "stabbing Kosovo in the back", his voice in unison with the Serbs Vucic and Dacic

The name of betrayal is Edi Rama, this is how the Albanian prime minister is
x
BREAKING NEWS

The US envoy lands in SPAK and BKH after Altin Duman's surprise statements, prosecutors and special investigators are given full guarantees from Washington for the anti-corruption fight

The US envoy lands in SPAK and BKH after Altin Duman's surprise statements,
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta headed for prison, the "CEZ-DIA" affair sinks the former president, the file is an absolute priority of SPAK, a request to the court is expected

Ilir Meta headed for prison, the "CEZ-DIA" affair sinks the former
x
BREAKING NEWS

The USA opens "Pandora's Box", the Americans are supplementing with additional materials the "Gërdec" file that will sink the Berisha family, here is who is the witness who endangers Shkëlzen, details from SPAK's order letter are revealed

The USA opens "Pandora's Box", the Americans are supplementing
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha's son-in-law, Shkëlzeni's son, Ilir Beqaj, Frida Krifca, Belinda Balluku, Mirela Kumbaro in the list of SPAK files, Dumani warns of surprises for Arben Ahmetaj and a group of businessmen

Sali Berisha's son-in-law, Shkëlzeni's son, Ilir Beqaj, Frida
x
BREAKING NEWS

What is happening to the loyal "soldiers" of Prime Minister Rama, Balluku and Kumbaro, SPAK seizes the phones of their subordinates, the hard details are revealed

What is happening to the loyal "soldiers" of Prime Minister Rama,
x
BREAKING NEWS

The Rama file, the Albanian prime minister is asked by a prosecutor and an FBI official in New York and the unfortunate coincidence of McGonigal's guilty plea for the affairs of the head of government

The Rama file, the Albanian prime minister is asked by a prosecutor and an FBI
x
BREAKING NEWS

Evi Kokalari uncovers the truth about Ilir Meta's file in the FBI, it has nothing to do with the assassination of Tom Doshi, here is the behind the scenes played by Sali Berisha

Evi Kokalari uncovers the truth about Ilir Meta's file in the FBI, it has
x

Lifestyle

How to distinguish an honest apartment seller from a scammer

How to distinguish an honest apartment seller from a scammer

Buying an apartment or any property is a very big investment in an individual's life. It is not simply the fact that you become the owner of a property, but more as a marker of a new phase in our lives. With the purchase of a property you can already consider yourself very lucky as you have become part of the group of people with a stable economy and you are ready to continue the rest of your life, in what is not just your property but an apartment in which you will create the most beautiful memories. If you are looking for apartments in Tirana, click to see the posts. But be careful, carelessness can turn your luck back and you can fall prey to some scam. There are a large number of scams that happen every day. No one likes to be cheated. But when it comes to real estate fraud, which are very costly, you may lose more than just the good mood you started the day with. Property fraud is a very serious problem both for owners who want to sell their apartment and for buyers. While most property purchase transactions are done by professional, responsible and trustworthy individuals, it is very important for you to get informed about the types of scams that are out there before taking such a step. In this way, you will avoid falling prey to these scams. While most property purchase transactions are done by professional, responsible and trustworthy individuals, it is very important for you to get informed about the types of scams that are out there before taking such a step. In this way, you will avoid falling prey to these scams. While most property purchase transactions are done by professional, responsible and trustworthy individuals, it is very important for you to get informed about the types of scams that are out there before taking such a step. In this way, you will avoid falling prey to these scams.

How can you spot a cunning owner?

1. It puts pressure on you

The first thing they do is pressure you to act quickly and without thinking. At first it seems like they are just urging you not to miss out on a fantastic offer but the truth is not like that. You should take the time you need to decide whether to make an investment of this magnitude. Therefore, if you see an owner who behaves in this way with you, then the best thing you can do is to leave or seek the help of a professional, which in this case would be a real estate agent.

2. Unbelievable offer

This is a trick often done by apartment owners. What does this mean? Often the owners try to cover up the problems that this property can have. The sale price may not be very high but this property at first sight looks like a very good offer as there are no problems. In fact, this is the first sign of a cunning real estate agent. The property may have various problems. For example: there may be a lack of documentation or some technical problem such as problems with the structure, broken walls, etc. These problems can cost you a lot of time and money, while the owner who knew all this has hidden it. How do you avoid these scams? Since these owners often become friends with the potential customer and begin to have digital communication with them, it becomes a little harder to avoid you. But if you don't want to fall prey to these scams it is very important that you stay alert. Below we will list some techniques that you should follow in order to get rid of scams.

Teknikat që mund dhe duhet të ndiqni në qoftë së ndjeni që po bini preh e ndonje mashtrimi janë:

1.Konsultohuni më një profesionist të licensuar. Gjeja më e mirë që mund të bëni është të lidheni me një agjent të pasurive të patundshme që mund t’ju sugjeroj pronar të cilet janë të besueshëm. Nëse dikush ju kontakton pa ju njohur më parë atëherë ju duhet të filloni të verifikoni nëse janë duke thënë të vërtetën.

2.Mbani të dhënat tuaja të sigurta Kurrë mos jipni informacionet tuaja financiare ose personale dikujt që nuk i besoni. Gjithashtu mos i shpërndani të dhënat tuaja me email apo në website të ndryshmë pas kjo mund t’ju kthehet kundër. Gjithmon duhet të jeni shumë të kujdesshem me të dhënat tuaja personale pasi asnjëherë nuk i dihet se për çfarë mund të përdoren. Zgjidhni të bashkëpunoni me faqe të besuara që merren me shitje blerje apartamentesh në tiranë dhe në qytet të Shqipërisë.

3.Shmangni parapagesat Mos bëni parapagesa të pajustifikuara. Në qoftë se dikush ju shtyn të bëni një parapagesë me justifikim që duhet të beni një depozitë sigurie thjesht po ju ushtron presion që të merrni vendime të pamenduara. Ju nuk duhet të bini preh e një presioni të tillë pasi vlera e investimit që jeni gati për të bërë është shumë i madh e mund t’ju ndryshoj komplet jetën. Gjithashtu në qoftë se ju ndryshoni mendim, dhe nuk e dëshironi më atë shtëpi, pronari mund të mos ju kthej më depoziten e sigurisë. Procedura e kërkimit të një shtëpie apo apartamenti mund të bëhet shumë e lodhshme por e rendësishme është që të mos lini kërkimin pas dore. Shumë shpejt do të gjeni shtëpinë e cila do të jetë perfekte për ju dhe do të jetë një investim shumë i mire për të ardhmen tuaj. Mos harroni, nuk duhet të fokusoheni vetëm tek çmimi por dhe te cilësi të tjera të pronës të cilat mund të lehtësojnë jeten tuaj. Mund të zgjidhni një shtëpi që të jetë afër qëndres, te këtë gjithashtu afër shkolla, markete dhe facilitete të tjera që mund t’ju duhen për të bërë jetën tuaj akoma dhe më të lehtë. Ka shumë pronar që dua të shesin shtëpitë e tyre problematike.Qofshin këto probleme me dokumenta të ndryshme si: certifikatat e pronsisë, hipoteka apo dhe probleme teknike të tipt mobilje të prishura në rastin kur dëshironi të blini një shtëpi të mobiluar apo probleme më strukturën e shtëpisë. Ne ju këshillojmë se para se të vendosini për një shtepi tuajën të beni kërkimet tuaja mbi historikun e pronave në shitje ose mund të kontaktoni dhe më agjensit të pasurive të patundshme që mund ti gjeni të listuar këtu.