BREAKING NEWS

"Arjan Ndoji was mentioned by the deputy prime minister as being connected to gangs"/ Artan Hoxha sheds light on the behind-the-scenes of the sensational assassination

"Arjan Ndoji was mentioned by the deputy prime minister as being connected
x
BREAKING NEWS

Fredi Beleri sues Artan Hoxha and Klodiana Lala? Here is the reaction of the journalist

Fredi Beleri sues Artan Hoxha and Klodiana Lala? Here is the reaction of the
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela reveals the main goal of Vucic, here is the infantile mistake for the tense situation in the North

Spartak Ngjela reveals the main goal of Vucic, here is the infantile mistake for
x
BREAKING NEWS

What is Albini doing to Kosovo? It breaks badly on the show, Bushati "collides" with the well-known Kosovar politician

What is Albini doing to Kosovo? It breaks badly on the show, Bushati
x
BREAKING NEWS

Tensions in the North of Kosovo, Borrell reacts and warns the parties: We have 3 clear demands! Failure will bring serious consequences

Tensions in the North of Kosovo, Borrell reacts and warns the parties: We have 3
x
BREAKING NEWS

Have you contacted Kurt? The Deputy Prime Minister of North Macedonia is surprised by the answer

Have you contacted Kurt? The Deputy Prime Minister of North Macedonia is
x
BREAKING NEWS

Mentor Kikia talks about the results of the May 14 elections: The municipal candidates who were declared winners by the prison votes are defeated

Mentor Kikia talks about the results of the May 14 elections: The municipal
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha tells the real reason why he participated in the May 14 elections

Sali Berisha tells the real reason why he participated in the May 14 elections
x

Lifestyle

After reading this, you will start waking up earlier every morning

After reading this, you will start waking up earlier every morning

They say the "early bird catches the worm" and that sounds a bit corny and not all that motivating. However, it's true, waking up early has some benefits.

#1 - More time for yourself

If you live with other people, young or old, waking up early can give you some much needed time to yourself. More time to sip your coffee slowly while reading the day's news or just enjoy the silence and quiet for a while. All this will help you to cope with the hectic day ahead.

#2 - More time to train

If exercise is important to you, but you often find yourself saying "I didn't have time today," waking up early may be the secret. In addition, physical activity increases the amount of endorphins in your body, improving your mood, reducing stress, anxiety and increasing energy levels.

#3 - Less time in traffic

Getting up and out of the house early can help you beat the usual traffic. Avoiding traffic doesn't just save you time and money. It can also help protect health and well-being, as research links reduced traffic to: stress, aggression and anger, depression, breathing problems, etc.

#4 - More time to finish work

Do you ever wish you had more hours in the day to close all your to-dos? Waking up early is again key.

#5 - Better sleep

Studies suggest that people who wake up early tend to go to bed earlier and get longer, better quality sleep. When you get enough sleep, you have several benefits such as: improved mood, better concentration, lower chance of obesity and chronic diseases, etc. N

On the other hand, the possibility of quality sleep affects the weakening of the immune system, increases the chance of high blood pressure, heart disease, diabetes, problems with sexual desires, etc. Overall: Better sleep = more energy.

#6 - Healthier skin

Gjumi i mirë ndihmon në mbajtjen e shëndetshme të lëkurës. Gjatë gjumit, qelizat tuaja të lëkurës rigjenerohen, ndërsa rritja e qarkullimit të gjakut dhe kolagjenit ndihmojnë në riparimin e dëmtimit të mjedisit dhe UV. Për më tepër, një gjumë më i rregulluar - ju jep më shumë mundësi për të praktikuar çdo mbrëmje rutinën e kujdesit ndaj lëkurës. 

#7 - Më pak rrathë poshtë syve

Nëse flini-zgjoheni herët, rezultati rrjedhimisht do të jetë më pak rrathë të zinj poshtë syve, më pak sy të fryrë.

#8 - Më shumë kohë për mëngjes

Nëse zgjoheni herët, ju keni gjithë kohën shtesë që ju duhet për të përgatitur mëngjesin për veten dhe familjen, madje edhe për ta konsumuar atë në shtëpi.

#9 - Ju ndihmon të përqendroheni

Nëse e filloni mëngjesin furishëm, me nxitim, duke mos ditur ku jeni dhe çfarë të bëni më parë - nuk do mend që dita s'do ju gjejë shumë të përqendruar. Ndërkohë, ndodh e kundërta kur mëngjeset tuaja janë të paqta dhe e merrni shtruar.

Disa këshilla për t'u zgjuar më herët:

- Uleni gradualisht orën e alarmit

- Motivoni veten: Yoga, meditim, video motivuese, libra

- Shmangni dritën blu (laptop, iphone etj) para gjumit

- Shmangni vaktet e rënda dhe ushqimet pikante natën vonë

- Lejojini vetes (rrallë) të qëndroni për pak në shtrat zgjuar

Po sikur thjesht të mos çoheni nga shtrati?

As you already know, waking up early has many benefits, but still, we are human and many things can prevent us from sleeping early, such as a night shift at work. If you need to sleep later to get the right amount of sleep, then trust your body's needs.