BREAKING NEWS

"You lied to half of the people of Kosovo", says the analyst known to Kreshnik Spahiu

"You lied to half of the people of Kosovo", says the analyst known to
x
BREAKING NEWS

"Are you serious?" The debate between the guests on the live show flares up badly: Rest, don't be the loudmouth

"Are you serious?" The debate between the guests on the live show
x
BREAKING NEWS

Tensions escalate, Serbs provoke KFOR troops and detonate Molotov cocktails at the border

Tensions escalate, Serbs provoke KFOR troops and detonate Molotov cocktails at
x
BREAKING NEWS

"The people who shoot are..."/ The security expert comes out with a strong statement: Serbia's main objective is the undoing of Kosovo

"The people who shoot are..."/ The security expert comes out with a
x
BREAKING NEWS

"Kurti plays with 5 goals", Kreshnik Spahiu reacts with harsh tones to the Prime Minister of Kosovo, this is the scheme he is using in the tense situation in the North

"Kurti plays with 5 goals", Kreshnik Spahiu reacts with harsh tones to
x
BREAKING NEWS

He accidentally fell from the building where he worked, the 62-year-old man who lost his life in Saranda is identified (photo)

He accidentally fell from the building where he worked, the 62-year-old man who
x
BREAKING NEWS

The expert on security issues reveals the main reason: This is why the US was forced to take strong measures against Kosovo

The expert on security issues reveals the main reason: This is why the US was
x
BREAKING NEWS

What happened? The Director of Water and Sewerage is accompanied to the police (name)

What happened? The Director of Water and Sewerage is accompanied to the police
x

Lifestyle

From milk to tea, drinks that will help you get a good night's sleep

From milk to tea, drinks that will help you get a good night's sleep

We know to avoid coffee and chocolate before bed as they both contain caffeine and can keep you up at night.

There are some drinks that can actually help you get a good night's sleep. "Foods and drinks that contain certain minerals, medicinal plants, tryptophan and an essential amino acid can help your body produce serotonin and melatonin. These are important hormones in regulating your sleep," said Dr. Matthew Schmitt, a sleep medicine physician at Piedmont Healthcare in Georgia.

There are two rules that must be followed: Stop eating and drinking at least two hours before going to bed, in order to avoid going to the bathroom and heartburn throughout the night. Avoid caffeine and alcohol in the evening.

And don't overlook what experts call "sleep hygiene."

If you have trouble sleeping, be sure to consult your doctor and follow some of our tips.

Below you will find some soothing and aromatic teas as well as some other drinks that may help.

Is it time for a cup of chamomile? Chamomile tea is used for relaxation and sleep.

According to a study done in 2017, chamomile extract improved the sleep quality of the elderly.

It promotes calmness and can reduce anxiety.  

Ashwagandha,  është një barishte e mjekësisë alternative e cila është përdorur tradicionalisht për të qetësuar nervat.

Ashwagandha mund të ndihmojë trupin të pushojë dhe të përgatitet për gjumë, si dhe të përmirësojë cilësinë e përgjithshme të gjumit.

Ëeshtë një bimë që përdoret për  të trajtuar pagjumësinë, ankthin, depresionin dhe simptomat e menopauzës.

Përmirëson cilësinë e gjumit për gratë që janë duke kaluar menopauzën. Gati një e treta e grave pas menopauzës që morën një kapusë valeriane dy herë në ditë për katër javë raportuan se kanë patur një cilësi më të mirë të gjumit.

Falë triptofanit, kalciumit dhe magnezit në qumësht, pirja e qumështit të ngrohtë para shtratit mund të ju ndihmojë të flini më mirë. Nxehtësia e bën pijen më qetësuese dhe më të lehtë për tu tretur.

Lemon balm, a lemon-scented herb that comes from the same family as mint, has traditionally been used to improve mood.

It can help reduce the symptoms of insomnia. A 2011 study found a 42% reduction in insomnia symptoms after they took lemon balm extract daily for 15 days.