BREAKING NEWS

"There was no legal basis for dismantling the cartridges, then the order came out to.."/ The tragedy of Gërdec, the testimony of the Secretary General of the Ministry of Defense is clarified

"There was no legal basis for dismantling the cartridges, then the order
x
BREAKING NEWS

"The boss wants the order"/ Gërdec tragedy, the testimony of the ex-soldier becomes clear

"The boss wants the order"/ Gërdec tragedy, the testimony of the
x
BREAKING NEWS

The "Tropoja" file, how the Haklaj brothers were executed one after the other after the conflict with Berisha, who are the 15 officials who risk prison, here is the evidence that SPAK is investigating

The "Tropoja" file, how the Haklaj brothers were executed one after
x
BREAKING NEWS

Zylfie Haklaj speaks for the newspaper "SOT" and warns of the sinking of Sali Berisha in SPAK for the murder file in Tropoja: He has become like a rabid dog that is trying to eat every person that comes in front of him

Zylfie Haklaj speaks for the newspaper "SOT" and warns of the sinking
x
BREAKING NEWS

The scandal, this is how Rama helped Bolino to rob the properties in the former "Partizani" Complex with the same scheme he followed with Jamarbër Malltez, the charges and documents are revealed

The scandal, this is how Rama helped Bolino to rob the properties in the former
x
BREAKING NEWS

In the interceptions of "SKY ECC" well-known journalists who collaborate with crime and politicians who have ordered murders appear, a minister is about to sink, here are the sensational behind-the-scenes, says Anduena Llabani

In the interceptions of "SKY ECC" well-known journalists who
x
BREAKING NEWS

Bloc doctor Sali Berisha provokes and fiercely attacks LANÇ: Liberation Day the blackest day for Albanians, 28 thousand martyrs did not fall and there was fratricide, battles were invented and stories about partisans were fabricated

Bloc doctor Sali Berisha provokes and fiercely attacks LANÇ: Liberation
x
BREAKING NEWS

Muharrem Xhafa: This is why Sali Berisha does not accept November 29 as Liberation Day, he has aligned himself with the ballisticians and Nazi fascists, the facts disprove his claims

Muharrem Xhafa: This is why Sali Berisha does not accept November 29 as
x

Lifestyle

Are you looking for your soul mate? Learn the 8 things that will make a person fall in love with you

Are you looking for your soul mate? Learn the 8 things that will make a person

Making a person fall in love with you is not easy, because as much as we talk about "magic" and "chemistry", it also requires a technique. That's when science and expert knowledge in seductive and emotional matters come into their own. Because there are resources that are both interesting and practical to achieve a greater impact on that person you are attracted to.

Likewise, there is another detail worth considering. Many of those strategies that, according to science, help us attract and dazzle are also crucial for maintaining passion and everyday affection in a relationship. Therefore, we propose to expand your psychological repertoire to make the desired person fall in love with you. Don't hesitate to take note and train each of these dimensions.

Things That Will Make A Man Fall In Love With You (According To Science)

"Be yourself". How many times have we been given this advice? Endless, it's true. Thus, although it is evident that nothing is so advisable as to act and not turn flirting into a game, it will always be good for us to integrate other virtues, other sources in terms of seduction. They are dimensions that we can learn and that, far from distancing ourselves from ourselves, will make it more attractive. Likewise, let's keep in mind that in emotional matters we can't bet everything on "love at first sight." Works such as those published in Frontiers in Psychology remind us that this type of experience always starts with physical appearance and perceived attractiveness.

What we're looking for is more than just attraction: we want to make you fall in love. It is necessary, therefore, that we provide ourselves with some very basic but effective keys, which we define below.

1. A good sense of humor makes you irresistible
Making someone you like laugh, could there be anything better? Of course not. Because that's how the best connections are made. This is how positive emotions are ignited, complicity that remains in the heart, and we also demonstrate our intelligence. If we say the latter, it is no coincidence.

Studies, such as those conducted by anthropologist Gil Greengross of the University of New Mexico, reveal that a sense of humor can be crucial in sexual selection. We choose people with a good sense of humor because we associate this virtue with intelligence. In this way, if we have children, it is possible for our descendants to develop this competence. Apparently, when it comes to choosing a partner or sexual partner, nothing is left to chance.

These would be some keys to improving this skill:

Ndjenja e humorit nuk duhet të bjerë në përbuzje, tallje apo kritika të pakëndshme.

Përdorni humorin në momentin e duhur dhe jo vazhdimisht.

Qeshni me veten.

Përdorni ironi, por pa çuar në sarkazëm të dëmshëm.

Aplikoni një perspektivë të distancuar për gjërat.

Bëni një arsyetim origjinal.

Edukoni veten për të aplikuar humor inteligjent.

2. Tregoni dobësinë tuaj për të fituar afërsi

Shfaqja e cenueshmërisë është çelësi që një person të dashurohet me ju, sepse me të arrini të krijoni një intimitet të mirë. Tani, çfarë i referohet shkenca me këtë dimension? Le ta vendosim veten në kontekst. Ka nga ata që kur vjen puna për të pushtuar dikë, nuk ngurrojnë të tregojnë heroizmin, efektivitetin, dhuntitë e mëdha, aftësitë dhe zgjidhjen e mirë.

I gjithë ai repertor duket i mirë në botën e kinemasë, por jo gjithmonë në fushën e dashurisë. Të tregosh veten të pambrojtur në disa aspekte ju bën njerëzor dhe krijon afërsi dhe intimitet me tjetrin. Kështu, në një punë të botuar në "Journal of Social and Personal Relationships", ata na thonë se të qenit i sinqertë, duke treguar qenien tonë të brendshme, rrit aftësinë e tjetrit për reagim dhe lidhje emocionale.

Le të mësojmë disa strategji për të arritur këtë qëllim:

Shpjegojini personit tjetër një ngjarje të vështirë nga e kaluara juaj.

Mos kini frikë të shpjegoni se si ndiheni.

Nëse keni pasur një ditë të keqe, mos kini frikë ta shprehni atë.

Të qenit i pambrojtur nënkupton edhe krijimin e kushteve në mënyrë që personi tjetër të jetë i pambrojtur me ne. Le ta bëjmë të lehtë. Të qenit i pambrojtur do të thotë t’i lejojmë vetes të jemi të sinqertë me të tjerët për t'u lidhur përmes emocioneve.

3. Jepni të dhëna se personi tjetër ju tërheq

Ndrojtja nuk është një shoqërues i mirë kur bëhet fjalë për të bërë dikë të dashurohet me ju, por kini kujdes, sepse paturpësia nuk është as . Ne duhet të gjejmë një rrugë të mesme midis të treguarit tjetrit se na pëlqen, por pa qenë haptazi i hapur apo pushtues. Diçka e tillë kërkon hir, elegancë, kërkon gjuhë verbale dhe sidomos gjuhë joverbale. Ai ku buzëqeshjet flasin, ai ku sytë buzëqeshin dhe i thonë të gjitha…

I gjithë ky grup gjestesh, shikimesh dhe fjalësh duhet të formojë një simfoni në të cilën të tjerët ndjejnë të dhëna për tërheqjen tonë ndaj tyre. Një studim në librin Sjellja joverbale në ndërveprimet intime dhe marrëdhëniet intime detajon se janë këto ndërveprime joverbale që luajnë një rol vendimtar në marrëdhëniet intime. Pra, të qenit më i hapur në gjuhën e trupit tuaj do të jetë çelësi për të gjetur dashurinë.

4. Arti i bisedave të mira (dhe sa më i thellë aq më mirë)
Ju dhe dashuria juaj nuk do të zgjidhni misterin e Big Bengut ose enigmën e Sfinksit të Gizës. Megjithatë, bisedat e thella dhe interesante janë spiranca për tërheqje dhe mënyra për të joshur neuronet. Sepse, le të jemi të qartë, personi që arrin të “ndezë” trurin e tjetrit do të ketë gjithmonë përparësi.

Të jesh një Cyrano de Bergerac do të thotë të magjepsësh mendjen për të përshpejtuar zemrën. Kështu, ndër ato gjëra që do ta bëjnë një person të dashurohet me ju, nuk mund të harroni bisedat e mira. Sepse nuk ka asgjë si një bisedë që zgjat me orë të tëra për të krijuar intimitet me dikë. Për më tepër, hulumtimi i publikuar në "Scientific Reports" nxjerr në pah se si bisedat e thella arrijnë sinkronizimin e trurit. Domethënë, valët e trurit të bashkëbiseduesve funksionojnë në të njëjtin nivel.

Çelësat për të pasur një bisedë të thellë:

Zbuloni interesat e personit që ju pëlqen.

Filloni një dialog ku dëgjimi aktiv është gjithmonë i pranishëm.

Shmangni monologët.

Bëni kontakt me sy ndërsa flisni.

Komunikoni me pasion.

Tregoni vëmendje ndaj asaj që personi tjetër po thotë.

Sillni të dhëna origjinale në bisedë.

Mos harroni se bisedat e thella nuk bazohen në të treguarit se sa shumë dini, por në të shijuarit e dialogut dhe kontributit të ndërsjellë të dijes.

Ju mund të dëshironi të lexoni Dashuria e ndezur: Magjia e Jetës

5. Mënyra se si i bëni të tjerët të ndihen është gjithçka

A ju kujtohet hera e fundit kur jeni ndjerë i emocionuar, i lidhur me momentin aktual dhe i lumtur? Keni qenë me dikë në atë moment? Pak gjëra janë aq të kënaqshme sa ndjenja e lidhjes , mirëqenies dhe harmonisë absolute me dikë. Dhe në dashuri është çelësi. Për shkak se të dashurosh nuk përbëhet vetëm nga tërheqja fizike, njerëzit dashurohen me atë se si na bën të ndihemi tjetri. Kjo ndjenjë unike dhe e veçantë mes njerëzve të dashuruar krijon një lidhje fiziologjike që karakterizohet nga reagime të koordinuara fizike. Kjo shpjegohet në një investigim në revistën "Emotion". Disa nga këto reagime të sinkronizuara janë rrahjet e zemrës, shumë të zakonshme në çiftet romantike.

Për ta arritur këtë, mbani parasysh këto strategji të thjeshta:

Propozoni kryerjen e aktiviteteve origjinale: ekskursione, praktika sportive ose kulturore, etj.

Tregoni interes për personin tjetër, kujdesuni për të dhe kushtojini vëmendje detajeve të vogla.

Transmetoni pozitivitet, bëjeni të vlerësojë këtu tani, përvojat e thjeshta.

Përforconi dhe vërtetoni çdo fjalë dhe emocion të personit tjetër.

6. Rrethanat apo elementet që do ta bëjnë një person të dashurohet me ju: personaliteti juaj
Pamja fizike është letra juaj e prezantimit, por personaliteti juaj është ftesa e drejtpërdrejtë për dikë që të dashurohet me ju . Ajo që jeni, çfarë ju përcakton, vlerat, besimet tuaja, mënyra se si i trajtoni të tjerët, mënyra se si reagoni ndaj gjërave, përvoja juaj dhe aftësitë tuaja emocionale ndezin (ose jo) motorin e tërheqjes.

Një studim mbi dashurinë dhe personalitetin në Journal of Social and Personal Relationships  detajon se njerëzit që tërhiqen nga njëri-tjetri për shkak të personalitetit të tyre dhe kanë tipare të përbashkëta formojnë marrëdhënie me cilësi më të lartë. Megjithatë, përpiquni të mos luani një rol vetëm për të tërhequr tjetrin dhe as të ndiqni tregime të sjelljes që nuk i përshtaten thelbit tuaj. Tregojeni veten ashtu siç jeni, duke u kujdesur mbi të gjitha për dimensionet e mëposhtme:

Hapja.

Besimi.

Empatia.

Modestia.

Afërsia.

Sens humori.

Të kuptuarit

7. Për ta bërë një person të dashurohet me ju, jini një mik i mirë

Ne e dimë, ju keni shumë dëshirë, ëndërroni, dëshironi që ai person të dashurohet me ju. Megjithatë, nxitimi nuk është gjithmonë i mirë dhe dashuria e ngadaltë është gjithashtu shumë e frytshme, veçanërisht nëse fillon së pari nga një miqësi e mirë. Kini parasysh se çiftet më të lumtura dhe më të qëndrueshme janë ata që janë partnerë të mirë të jetës, që argëtohen së bashku dhe dinë të arrijnë marrëveshje.

Në thelb, joshja është shumë e mirë, por përqendrohuni të jeni një mbështetje e mirë, dikush që personi që ju pëlqen mund t’i besojë. Pasioni dhe dëshira janë të rëndësishme, por në vetvete më kalimtare. Kështu, është vërtetuar në një studim mes çifteve universitare nga revista Praxis & Saber ,  ku rezultatet treguan se për të rinjtë, miqësia dhe intimiteti emocional janë të nevojshme për të ndërtuar marrëdhënie.

8. Trego një bashkëngjitje të sigurt

Atashimi përcakton mënyrën tonë të lidhjes me të tjerët . Ka nga ata që e bëjnë këtë nga siguria, pjekuria emocionale dhe vetëbesimi. Të tjerët e kryejnë atë nga pasiguria, frika ose ftohtësia emocionale. Është e rëndësishme të punosh në këtë fushë personale për të arritur lidhje më të kënaqshme. Gjithashtu për të bërë një person të dashurohet me ne. Le të kemi parasysh se, siç tregohet në një vepër të botuar në "Current Opinion in Psychology" , pasiguria në lidhje shkakton stres të madh ndërlidhës. Prandaj, le të tregojmë besim më të madh te vetja për të tërhequr të tjerët. Le të shohim disa çelësa:

Tregoni dhe demonstroni besim.

Kombinoni autonominë me afërsinë. Shmangni varësitë.

Komunikoni sinqerisht, duke shprehur emocionet dhe nevojat.

Jepni mbështetje emocionale dhe lëreni edhe personin tjetër ta sigurojë atë.

Respekt, kujdesuni për lidhjen.

Jini të qëndrueshëm me atë që thoni dhe atë që bëni.

Tregoni se jeni një person që kupton se çfarë është një angazhim.

Çfarë tjetër mund të bëni për të bërë dikë të dashurohet me ju?

Më sipër janë disa dimensione në të cilat mund të arrihet dashuria, sipas ekspertëve. Për më tepër, ne do të dëshironim të përmendim disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë të fitoni zemrën e atij personi të veçantë.

Nëse dëshironi që një person të bjerë në dashuri me ju, befasojeni atë

If you want a person to fall in love with you, don't hesitate to surprise them. To be able to generate this emotion in someone, that of surprise, leaves a very deep psychological imprint. So always start from the tastes and preferences of that man or woman who attracts you, to charm them with something they don't expect. Be original.

Let him know that he is important to you

If there is one aspect that helps us fall in love with someone, it is to perceive that they care about us, that they value us, that we are part of their daily thoughts. To show interest is to give presence and something like that should always be taken care of. To achieve this, it is essential not to take things for granted, but to appreciate every moment and small detail, giving the value that every shared moment deserves.

Leave space

Sometimes when we are attracted to someone, we run the risk of being too intrusive, persistent or "clingy". Let's try to give space, not control or insist on constant contact. These types of dynamics can make the other person distrustful or distant. Find the balance to make proposals without getting bored, communicating without waiting every second for a "first" or an immediate response. To make someone fall in love, you don't have to insist every second. Let's be smart and careful.

Conclusions
To conclude, it is true that everyone has their secrets when it comes to making someone fall in love with them. We all have more or less useful strategies that we keep in our pockets as a first aid kit in emotional matters. Now, let's not forget that seduction is also an art that we can all learn to gain self-control, confidence and that attractiveness that goes beyond the skin.

Let's use our intuition and personal background, but let's not hesitate to train in this area. There are always good books and resources that will allow us to gain many lessons in the complex but fascinating universe of love.