BREAKING NEWS

Finally good news from Infectious! Drastic reduction of people affected by COVID, more cured than infected in the last 24 hours

Finally good news from Infectious! Drastic reduction of people affected by
x

Politike

"SMI went for scrap" / Number 2 of the SP makes the important invitation to Lulzim Basha: Stay away from the armed groups that killed Pjerin Xhuvani!

"SMI went for scrap" / Number 2 of the SP makes the important

The head of the SP Parliamentary Group, Taulant Balla addressed today again from the rostrum of the Assembly Lulzim Basha, asking him to accept the invitation of the SP for cooperation.

Balla demanded a full and detailed investigation into the murder of Pjerin Xhuvani in Elbasan, while saying that the DP should distance itself from the armed groups, which, according to him, were set up during the election campaign and carried the DP logo.

"DP created armed groups, which led to the murder of an autochthonous citizen of Elbasan. For me, the murder of April 21 has an obligation to be revealed in detail, not only to the assassin, but to the perpetrators of that serious criminal act, which not only stirred the hearts of the citizens of Elbasan, but affected a free process. and democratic. A political party, which during the campaign, organizes armed groups, falls under the jurisdiction of the law and must be investigated in detail. The prosecution must do its job, not only against those who fired their weapons, but also against those who ordered such groups. PD has all the time necessary to distance itself from this event, from these groups set up and logged with the PD logo, because the previous PD had no connection with the PD today. If he still has some DNA of the 1990s PD, must accept today the result of the elections, our sincere invitation to work from 9 September in the new Parliament in view of a profound political reform in the country, which must include the Parliament. We have all the opportunities to move forward in a very important process, which still brings together the majority of Albanians. 90% of Albanians support Albania's EU integration. "From this point of view, I want to express today to this Parliament of this legislature the deepest gratitude for all the work we have done together to bring about reforms for money, above all that in justice", said Balla. We have all the opportunities to move forward in a very important process, which still brings together the majority of Albanians. 90% of Albanians support Albania's EU integration. "From this point of view, I want to express to this Parliament of this legislature the deepest gratitude for all the work we have done together to bring about reforms for money, above all that in justice", said Balla. We have all the opportunities to move forward in a very important process, which still brings together the majority of Albanians. 90% of Albanians support Albania's EU integration. "From this point of view, I want to express to this Parliament of this legislature the deepest gratitude for all the work we have done together to bring about reforms for money, above all that in justice", said Balla.

Further, Taulant Balla spoke about the election process of April 25, saying that Albania won thanks to the citizens of this country, who participated massively in the elections.

"Albania won on April 25 and this is thanks to the citizens of this country, who participated in the elections en masse and who with their free vote gave the mandates of representation to those who competed to get the broken trust. My call today to all actors participating in these elections is for each of us to responsibly read the vote of Albanians. I want to emphasize what DASH said about the April 25 elections. The US will continue its partnership with Rama. The opposition campaign is appreciated and everyone's task is that Parliament is legitimate and it is the task to leave behind the old debates and work in function of a common goal which is the EU. The coming months are significant and relate to the success of holding the First EU Conference. We have the chances for Albania to hold the First EU Conference in the Portuguese presidency. We must conclude Albania's EU membership agreement. We must be honest with Albanians. It does not show honesty, sincerity, where on the night of April 25 to appear before the Albanians and declare victory, Basha, Kryemadhi, or us. Each of us declared victory. They said that the will of the Albanians is in the box. When the counting process began, they returned to the old avaz that do not accept the result. They must carefully read the will given through the vote. returned to the old avaz that do not accept the result. They must carefully read the will given through the vote. returned to the old avaz that do not accept the result. They must carefully read the will given through the vote.

Në legjislaturën e re duhet të vijojmë një punë më intensive për një reformë më të thellë zgjedhore. Këto duhet të jenë zgjedhjet e fundit të administruar nga numërues politikë. Sa herë në këto katër vite që shkuam në Kuvend, nuk do të vazhdojmë me administrimin e procesit të numërimit nga komisionerë politikë. Marrëveshja e 5 qershorit, ishte kusht nga PD dhe LSI, e ne kemi plotësuar çdo tekë të tyre. Edhe pse LSI shkoi për skrap. Sot, nga foltorja e Kuvendit të Shqipërisë, si kryetari i shumicës parlamentare në këtë sallë, dua t’i them PD që rezultati është ai që doli nga kutia dhe të gjithë duhet ta lexojmë me vëmendje. Edhe ne nuk kishim në të gjithë territorin rezultatin që donim, por kemi marrë rezultatin minimal tonin. Në shumë pjesë të territorit kemi humbur mandat për pak vota. Mandati i 9 në Elbasan ndahet për 66 vota. Ne do të vlerësojmë mundësitë tona, nëse ekziston mundësia që brenda votave të pavlefshme të jetë numri i nevojshëm për të plotësuar këtë gjë. Pas shpalljes nga KQZ të rezultatit, partitë politike kanë 5 ditë kohë për ta ankimuar. Të dalësh para shqiptarëve, përmes deklaratave të gazetarëve dhe të thuash nuk njoh zgjedhjet, është akt i pandershëm politik. Edhe pse rezultati i zgjedhjeve u njoh në ditën e votimit dhe pas, vazhdoi e njëjta këngë që nuk i bën mirë Shqipërisë”, shtoi Balla.

Most read