BREAKING NEWS

Edi Rama forgave Samir Manes 57 thousand square meters with only 1 euro and 165 thousand square meters of construction, this is how the prime minister caused the Albanian state 30 to 40 million euros in losses just for the interests of the biggest olig...

Edi Rama forgave Samir Manes 57 thousand square meters with only 1 euro and 165
x
BREAKING NEWS

SPAK prepares the big blow for politicians involved in corruption and murder, Altin Dumani is put in motion, here are the "hot files" that are boiling the country

SPAK prepares the big blow for politicians involved in corruption and murder,
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela unravels the secrets of the elections in Kukës: Here's who gave the big blow to Sali Berisha behind the scenes and what awaits the 'non-women' in the future

Spartak Ngjela unravels the secrets of the elections in Kukës: Here's
x
BREAKING NEWS

Petro Koçi: Here is the evidence that Sali Berisha disappeared to cover up the massacre of 'January 21' and the scheme he followed to hide the traces of the 'Gërdec' affair, the role of Shkëlzen and the evidence that sinks him

Petro Koçi: Here is the evidence that Sali Berisha disappeared to cover
x
BREAKING NEWS

The census as Neptune's survey for household appliance offers, has oligarch Samir Mane added to the list of questions for Albanians?

The census as Neptune's survey for household appliance offers, has oligarch
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha depressed by the loss of Kukës, silently accepts the defeat, "rhapsody" Agron Gjekmarkaj rebels in Bardhi's group

Sali Berisha depressed by the loss of Kukës, silently accepts the defeat,
x
BREAKING NEWS

Frrok Çupi reveals the two sensational blows received by Berisha-Meta and warns of "earthquakes" inside "Foltor" after the Kukës elections, the anti-USA duo heading for "Dante's Hell"

Frrok Çupi reveals the two sensational blows received by Berisha-Meta and
x
BREAKING NEWS

The lawsuit in SPAK for Edi Rama that on January 24, the FBI directorates of Los Angeles and Washington have completed the file of the Albanian prime minister on the McGonigal affair, the letters to the USA are expected

The lawsuit in SPAK for Edi Rama that on January 24, the FBI directorates of Los
x

Politike

This is how Sali Berisha allowed the strengthening of the mafia in exchange for financial favors, he secretly met Osama Bin Laden in Tirana to set up the first cells in Albania, Frrok Çupi sheds light on the behind-the-scenes

This is how Sali Berisha allowed the strengthening of the mafia in exchange for

Sali Berisha has met and collaborated in Tirana with the most notorious terrorist of all time, Osama Bin Laden, the most sworn and most dangerous enemy of the United States of America. In addition to supplying Milosevic with weapons and oil for the massacre of Kosovo Albanians and Bosnia's Muslims, in addition to cooperation with the leadership of Libya and Iran, Sali Berisha appears to have also cooperated with Osama Bin Laden. We are not dealing with a daily political statement, but with a strong accusation made by the well-known analyst, Frrok Çupi. The latter, through a note published this weekend on social networks, while drawing a parallel between the current situation in Kosovo and the one that happened in Albania in the years 1992-1998, accuses Berisha of allowing the empowerment of the mafia in exchange for financial favors. The well-known analyst even went so far as to accuse the "non-woman" of secretly meeting Osama Bin Laden in Tirana to set up the first cells in Albania. "The government here, emerging from a repetition of the dictatorship, since the revolution of 1991, had started undermining the national wealth. This people, who toiled at work for 40 or so years, had built something, not just something - but a lot, even though they were poor. Berisha, at the head of the state - just like Kurti today, put the pickaxe and the fire. Murders and violence against citizens began. The state broke the United Nations embargo on 'Hitlerism' in Serbia. For four years in a row, Albania, despite the democratic world, paved the way for the supply of energy and weapons for the machine that was killing the Balkans. Europe called it a 'gangster government'. The United States was punished with the slander that it is 'inciting civil war'. The high envoys of America were not accepted in Berisha's state offices. No one knew what direction the Albanian state was taking, just like Kosovo today. The profits of the Albanian population were locked up in pyramid schemes and disappeared. Neither Berisha nor Meksi resigned. The state declared the West an enemy, until the day they were forced to send 7,000 military forces to maintain peace among the Albanians. The civil war started... Where was the state going? Neither here nor there. Berisha did not tell about the connections he created with the anti-Western forces of the world, especially with the countries where Islamic terrorism was cultivated. The head of terrorism, Bin Laden, entered and exited both secretly and openly... The same question is being asked today in Kosovo: In which direction is the state going, while it has turned its back on the West.

Paralajmërimi

Megjithatë takimin Berisha- Bin Laden e kanë paralajmëruar disa vite më parë CIA dhe agjencitë inteligjente, të cilat raportonin për veprimtarinë e Osama Bin Laden. Në veprimtarinë e terroristit shfaqet edhe Sali Berisha, i cili sipas, dokumenteve ka bashkëpunuar me Osama Bin Laden në Tiranë, për të ngritur celulat e para në Shqipëri. Dokumentet janë bërë publike nga një sërë portalesh dhe mediash prestigjioze dhe investigative, si “Qendra për Paqe në Ballkan”, “Historycommons”, apo dhe revista e inteligjencës “Jane”, të cilat u janë referuar dhe raportimeve të mediave të kohës dhe dokumenteve të Interpolit. Duke ju referuar informacioneve të dhëna nga një agjent i CIA-s, raportohet se në 9 prill të vitit 1994 Bin Laden ka udhëtuar në Shqipëri, si pjesë e një delegacioni të qeverisë saudite dhe është takuar me zyrtarët e qeverisë vendase. “Bin Laden vizitoi Shqipërinë si anëtar i delegacionit të qeverisë së Arabisë Saudite dhe u takua me zyrtarët e qeverisë vendase. Ai e prezantoi veten si mik të qeverisë së Arabisë Saudite dhe se mund të financonte projekte humanitare. Megjithatë, qeveria e Arabisë Saudite, më herët, po atë muaj kishte ndërprerë të gjitha lidhjet me Bin Laden. Një ish-oficer i zbulimit amerikan do të ankohej në vitin 1999: ‘Pse ishte ai një anëtar i atij delegacionit? Sauditët supozohej të ishin aleatët tanë. Ata na thanë se ai ishte person non grata, por këtu ai ishte në një vizitë zyrtare’”, thuhet në dokument, për të cilin ka raportuar dhe “Washington Times” në vitin 2001. Ndërsa medias prestigjioze kanadeze, “Ottawa Citizen” ka raportuar se CIA dhe Interpoli ishin në vëzhgim të vazhdueshëm të aktiviteteve të Al-Kaedës në Shqipëri. Edhe ajo dhe mediat greke kanë deklaruar se Bin Laden vizitoi Tiranën.

Ngritja e celulave

Ndërkohë mediat ndërkombëtare, të cilat ju referohen informacioneve të agjencive të inteligjencës, por edhe raportimeve të kohës, kanë raportuar se që nga viti 1994 e deri më 1999 ka pasur një bashkëpunim të ngushtë mes qeverisë shqiptare dhe Bin Laden e grupit të tij, me qëllim ngritjen e celulave terroriste në vendin tonë. “Në vitin 1994 kryeministri shqiptar Sali Berisha ndihmoi Bin Laden pas vizitës së tij në Shqipëri, për të ngritur një rrjet në Shqipëri përmes fondeve te bamirësisë të Arabisë Saudite”, raporton “Qendra për Paqe në Ballkan”. Sipas saj, pas marrjes së pushtetit nga Partia Socialiste, pati një bashkëpunim të ngushtë me CIA-n dhe amerikanët, të cilët dhanë kontributin e tyre për shkatërrimin e këtyre celulave. Duke ju referuar dokumenteve të vetë CIA, raportohet se gjatë vitit 1998 amerikanët për shkak të informacioneve që dispononin për ekzistencën e këtyre celulave rritën ndjeshëm sigurinë në ambasadë dhe tërhoqën një pjesë të madhe të personelit. Më tej është theksuar se Al-Kaeda dhe Bin Laden kishin arritur të formonin një grup prej 500 muxhahedinësh, të cilët për shumë muaj u stërvitën në juglindje të Shqipërisë, kryesisht në zona të Korçës dhe të Pogradecit. Mediat serbe në atë kohë i trembeshin faktit se këta muxhahedinë mund të përdoreshin për luftën e Kosovës. Po ashtu është theksuar se ka pasur lidhje të ngushta mes shërbimit sekret shqiptar dhe Al-Qaeda-s.

Most read