BREAKING NEWS

Coronavirus in Albania / 15 dead in the last 24 hours, 594 new cases with Covid, 984 citizens recover

Coronavirus in Albania / 15 dead in the last 24 hours, 594 new cases with Covid,
x
BREAKING NEWS

Killed the policeman in Lezha, Aldi Rama leaves urgently for Tirana, here is his health condition

Killed the policeman in Lezha, Aldi Rama leaves urgently for Tirana, here is his
x
BREAKING NEWS

It was reported that he committed suicide, the police give the official notification to Aldi Rama

It was reported that he committed suicide, the police give the official
x
BREAKING NEWS

SPAK lands in this city, Education offices are raided

SPAK lands in this city, Education offices are raided
x
BREAKING NEWS

The action ends / He was being chased by the police for 5 hours, the perpetrator of the execution of the police officer in Lezha commits a serious act

The action ends / He was being chased by the police for 5 hours, the perpetrator
x
BREAKING NEWS

The director of "Shefqet Ndroqi" resigns, this is the well-known doctor who takes his place (NAME)

The director of "Shefqet Ndroqi" resigns, this is the well-known
x
BREAKING NEWS

Dynamics / He was with the killed deputy commissioner, the Chief of Crimes in Lezha Police gives the details of the tragic event: We were looking to arrest someone else who had injured earlier ... (NAME)

Dynamics / He was with the killed deputy commissioner, the Chief of Crimes in
x
BREAKING NEWS

Execution of Deputy Police Commissioner, Yuri Kim reacts immediately

Execution of Deputy Police Commissioner, Yuri Kim reacts immediately
x

Opinion / Editorial

The greedy of the Rama sect

The greedy of the Rama sect

I.

In the eight years of misgovernment of the Rama sect 2013-2021, abuses of public property, public finances and public tenders have been raised in the system. These abuses have culminated in (i) open appropriation of state property, (ii) conducting public procurement with predetermined winners, (iii) exponentially increasing single-bid tenders, and (iv) conducting tenders at the 99-100 level % of the limit fund, completely distorting and killing free competition, as well as opportunities to bring savings to the State Budget (everyone's money) through public auction.

II.

This sect carries out cooperation with privileged companies, manipulating, corrupting and blackmailing the majority with the loss of the job position (if the employee is honest and refuses to abuse), such as the members of the Tender Drafting Units, Commissions of Bid Evaluation (KVO), Public Procurement Commission and Public Procurement Agency. These civil servants turn, either into loyal servants of the sect, or into timid people, who do not speak and act, for fear of losing their jobs, from the pressures of ministers and heads of other institutions.

III.

Rama’s greedy privileges are not mirrors and honest representatives of big business in the country. They represent a very small minority of it, at the level of 1-2 percent. They constitute the most insidious enemies of big business, as they distort fair competition in the market, stifling it and excluding from the state procurement competition hundreds and hundreds of other businesses that deserve to compete and win public tenders. The Rama sect paves the way, with taxpayers' money, to the residence or business center of the oligarchs. Approves laws in the Assembly, commissioned by its favorites. It has made available to them all structures and pores of public administration, both at the central and local level. Greedy with favors and abuses in tenders, the Rama sect chose to spend public money, not through open competition, but preferred a completely different formula, for the worst and maximum damage to the interests of Albanian taxpayers. Chose the approach of occult cooperation, inspiration and counseling of the country's oligarchs, sharing colossal abusive profits with them. With the unstinting help of the favorites, the ruling Rama sect applied the same formula of abuse, mass theft and corruption in PPP-type concessions, exploiting shortcomings and enslaving conditions for the State Budget, allowed or deliberately put in concluded contracts.

IV.

Me këto kushte dhe mungesë mbrojtjeje ligjore të interesave të shtetit në kontratat e lidhura, sekti Rama udhëzoi e këshilloi “partnerët” oligarkë ta hedhin në gjyqe vendimmarrjen qeveritare. Qetësoi të preferuarit e vet, duke u garantuar se do të dërgonte në gjyqe ekspertët më të fundit dhe të dobët. Rasti i fundit tipik ishte hedhja në gjyq nga një kompani private (po e quajmë 2G), në Gjykatën Administrative të Apelit, të urdhrit të datës 25 janar 2019 të Ministrisë së Infrastrukturës “Për ndërprerjen e dhënies së koncesionit të rrugës Thumanë-Kashar” dhe fitimi i këtij gjyqi më 29 korrik 2021. Kompania priti një vit e dy muaj, nga janari 2019 i ndërprerjes së procedurave e deri në mars 2020, pikërisht për të marrë garancitë e plota nga sekti se shteti do ta humbte gjyqin (http://www.gjykataadministrativeeapelit.al/detajeteceshtjes3.php/?id= %2056358).

V.

Ministrat e Ramës udhëzojnë oligarkët “partnerë” të Ramës, se si të përdorin në mënyrë të paskrupullt sistemin gjyqësor, për të vijuar gjobitjen e Buxhetit të Shtetit dhe vjedhjen e parave të taksapaguesve shqiptarë. Qëllimisht, sekti dërgon në gjyq nëpunës dhe ekspertë të nivelit të ulët, kur duheshin dërguar për mbrojtje nivelet më të larta të përfaqësimit nga strukturat qeveritare dhe nga Avokatura e Shtetit. Në këto raste, gjykatat janë në presionin vetëm të firmave, me dokumenta tenderi dhe kontraktuale, të përgatitur qëllimshëm me mangësi, për të dobësuar pozicionin e shtetit në rast konflikti. Në këto gjyqe, mbrojtja e interesit të Buxhetit të Shtetit nga institucionet përgjegjëse dhe që paguhen ta mbrojnë (Avokatura e Shtetit, Ministria e Financave, dikasteri/institucioni i hedhur në gjyq) rezulton nul. Rasti i mësipërm është tipik.

VI.

Sikurse e dimë të gjithë, koncesioni i rrugës Thumanë-Kashar u fry, për t’u shndërruar në një gjobë të stërmadhe për Buxhetin e Shtetit, me vlerë mbi 300 milionë euro shtesë (nga projekti fillestar 161 milionë euro i qeverisë, shkoi në 461 milionë euro në ofertën e pakërkuar të kompanisë). Sikur në gjyq të kishin shkuar përfaqësues të lartë të Ministrisë së Infrastrukturës, Avokaturës së Shtetit dhe Ministrisë së Financave, duke iu referuar Vendimit në dhjetor 2019 të Raportit të Auditimit të KLSH në 6 projektet e fundit koncesionare me formulën PPP (Inceneratori i Tiranës, Rruga Milot-Balldren, Rruga Orikum-Dukat, Rruga Thumanë-Kashar, Laboratorët Spitalorë dhe shkollat e Bashkisë Tiranë), pa dyshim që gjykata do të kishte marrë një vendim në dobi të interesave të shtetit dhe të taksapaguesve. Vendimi i nënshkruar nga Kryetari i KLSH, (Buletini Vjetor i Auditimeve 2019, faqe 45-47 http://www.klsh.org.al/web/buletini_vjetor_compressed_5406_copy_1_5430.pdf ), denoncon rritjen tejet të dukshme dhe të pajustifikuar të fondeve buxhetore, të angazhuara në këto projekte. Për projektet PPP të ndërtimit të akseve rrugore të audituara, KLSH konstatonte shtimin e ndjeshëm (me herë) të pajustifikuar të kostos së projektit, nga faza e projekt-idesë (sipas propozimit të paraqitur nga operatori ekonomik) e deri në fazën e studimit të fizibilitetit.

Sipas KLSH, projektet nuk argumentonin dot përzgjedhjen e alternativës së PPP, përkundrejt prokurimit publik, duke mos garantuar vlerën më të mirë për para për shtetin. Sektori publik merrte pjesën dërrmuese të risqeve në ndërtimin e këtyre objekteve (të tilla si risku i ndërtimit, ai i inflacionit, i kërkesës, i normës së interesit dhe i kursit të këmbimit valutor), me efekt të drejtpërdrejtë në Buxhetin e Shtetit.

VII.

Populli thotë “Minareja nuk futet dot në thes”. Dëshmi e qartë se sa u shkelen të drejtat kompanive që hedhin në gjyq shtetin, është numri i tenderave publikë të fituara në këto tetë vite nga këto kompani. Janë me dhjetëra e dhjetëra tendera në nivele qindra milionë euro, përpara dhe pas gjyqeve. Në rastin e rrugës Thumanë-Kashar, kompania ka vijuar ndërtimin në tendera të tjerë, me vendim gjyqësor, mbi zona të ndaluara me ligj që të ndërtohet. Si dhe ka fituar me dhjetëra tendera pas gjyqit, në Jug dhe në Veri të vendit. Sekti e donte humbjen e gjyqit (për shtetin) dhe fitoren e gjyqit (për kompaninë dhe sektin), për koncesionin e rrugës Thumanë-Kashar dhe e realizoi lehtë, sikurse humbi gjyqin ndërkombëtar ndaj Beketit dhe gjyqe të tjera ndërkombëtare, me një faturë të frikshme që sa vjen e po rëndon dhe më tej borxhit tonë të tejfryrë publik, me 450 milionë euro të tjera.

Megjithë kërkesat e vazhdueshme të FMN-së, Bankës Botërore dhe KLSH drejtuar qeverisë, kryeministrit dhe Kuvendit për ndalimin e praktikës së PPP-ve me oferta të pakërkuara dhe PPP-ve në tërësi të akorduara deri tani, deri në shqyrtimin e hollësishëm të raportit të tyre kosto-përfitim, sekti Rama vijoi të inkurajonte të privilegjuarit e vet të pangopur.

IX.

Kjo mënyrë e re e përdorimit të paligjshëm të gjykatave, gjoja në emër të ligjshmërisë dhe të respektimit të vendimeve të gjyqësorit, kërkon denoncime të fuqishme, nga të gjithë ne, si e vetmja rrugë për të ndalur hovin e manipulimeve dhe vjedhjeve të të pangopurve të sektit Rama.

Opozita, veçanërisht Partia Demokratike, si inspiruese e ndryshimit dhe shpresës, ka për detyrë madhore të vijojë të denoncojë pa reshtur korrupsionin dhe format e reja të abuzimeve të Ramës dhe sektit të tij.

Raportet vjetore të Departamentit Amerikan të Shtetit (DASH) për klimën e investimeve në Shqipëri për të katër vitet e fundit 2018-2021 kanë qenë tepër të ashpër (https://www.state.gov/reports/2021-investment-climate-statements/albania/; https://www.state.gov/reports/2020-investment-climate-statements/albania/#:~:text=Albania%20has%20been%20able%20to,at%20the%20end%20of%202019). Në këto raporte mbizotërojnë shqetësimet për korrupsionin e lartë, mungesën e transparencës në tendera, ndërkohë që Shqipëria konsiderohet si një vend i vështirë për të bërë biznes dhe ku favorizohen kompanitë vendase, të lidhura me politikën. Raporti i vitit 2019, i cili përkoi me çmendurinë më masive të PPP-ve në historinë e shtetit shqiptar, në vitet 2017-2018, cilësonte: “Investitorët raportojnë shqetësime të vazhdueshme se rregullatorët përdorin legjislacion dhe rregullore të vështira për t’u interpretuar, ose jokonsistente, si mjete për të penguar investitorët e huaj dhe për të favorizuar kompanitë e lidhura politikisht. Rregulloret dhe ligjet që qeverisin veprimtarinë e biznesit ndryshojnë shpesh dhe pa konsultime domethënëse me komunitetin e biznesit. Pronarët e bizneseve dhe shoqatat e biznesit shpesh vërejnë se nuk kanë marrë njoftim, kohë apo mundësi të mjaftueshme për angazhim në ndryshimet rregullatore dhe legjislative. Investitorët e huaj të mëdhenj raportojnë presion për të punësuar nënkontraktorë të veçantë, të lidhur politikisht dhe shprehin shqetësim në lidhje me pajtueshmërinë me Aktin e Praktikave të Korruptuara të Huaja, gjatë operimit në Shqipëri. Raportet e korrupsionit në prokurimet qeveritare janë të zakonshme. Përdorimi në rritje i kontratave të partneritetit publik-privat (PPP) ka ngushtuar mundësitë për konkurrencë, përfshirë nga investitorët e huaj, në infrastrukturë dhe sektorë të tjerë. Analizat e dobëta kosto-përfitim dhe mungesa e ekspertizës teknike në hartimin dhe monitorimin e kontratave PPP janë shqetësime të vazhdueshme. Qeveria kishte nënshkruar më shumë se 200 kontrata PPP deri në fund të vitit 2018” (Raporti, faqe 3, paragrafi i dytë, https://www.state.gov/reports/2019-investment-climate-statements/albania/).