BREAKING NEWS

Finally good news from Infectious! Drastic reduction of people affected by COVID, more cured than infected in the last 24 hours

Finally good news from Infectious! Drastic reduction of people affected by
x

Opinion / Editorial

The obligation to vote for the "best donkey" is an Albanian folk anti-Europeanism!

The obligation to vote for the "best donkey" is an Albanian folk

The masterpiece of the entire election campaign of Edi Rama is "the fable of the best donkey that takes wood to its destination". He repeated this fable from the north to the south and in Central Albania, accompanying it with the folklore of the idiom of the countries where he asked to "take the donkey that does your job". In Kruja, he said in Krutanche: “A large number of people continue to say that we are a traditional family and we are with the Democratic Party. But why are you? That you do not love me? That you do not like communists? The first job, you have the communist in charge there and he put a doll there and he directs it with a remote control. What about when you take the donkey for wood and climb it up there, head it by color or get the donkey to climb it up? It's very easy. The vote is not fanaticism, am I with this or am I against it. Vote is not history, vote is today, who does the work. Can you imagine this race between donkeys that I am a donkey that can not do the job and Luli does? He does not love me, there is no problem at all, I did not go out to find a bride, I found him. Do not love me, drop the remote control wipe my face. But who will do the work? Kruja, who will make your children, O Democrats, grow up here and have their own future here? Who set the zero tax for you? I became like hunting dogs that I feel what the forest has inside, that I saw someone there at the bazaar who was standing to see me. How can you make him go to the polls with his feet since he loves the blue ass and then the flat tax comes and you eat it worse than this one here. You younger eat it worse than the big one. Why? You have zero tax ", said among others the chief socialist Edi Rama.

Really nice. With this Rama has figuratively declared himself "better ass than Lulzim Basha" because of course according to him, the opponent is a "donkey" that sleeps. In the donkey race, Rama (figuratively) is declared the best donkey for Albanians. Agreed, we say, and so it may be. When it comes to Albania that will be chosen "the donkey that holds better and leads more safely wood" anyway, let there be a race between donkeys. But...

But even here, we are certainly far from Europe. Its decrees laws, the donkey is not for work either for exploitation or for use. Well here's the law: Protecting the donkey welfare in

racat: gjendja aktuale dhe e ardhmja sfidat. Aktivitetet e Këshillit të Europës në fushën e mirëqenies së kafshëve janë veçanërisht të rëndësishme dhe përfshijnë përpunimin e Konventave dhe Rekomandimeve të ndryshme për mbrojtjen e kafshëve. Në lidhje me specifikën europiane

direktiva, rregulloret ose konventa për mbrojtjen e kafshëve të mbajtura për qëllime bujqësore, nënvizohet - nuk ka mungesë të rekomandimeve specifike në lidhje me mirëqenien e gomarit të fermës. Qëllimi i ligjeve është të sigurojë dhe të promovojë mirëqenien, kujdesin dhe mbrojtjen e gomarit. Në Gjermani nuk e fut dot në punë gomarin, as në Francë dhe biles as Greqia, tani nuk lejon më transport me gomar qoftë dhe për turistë në ishujt e saj. Ka ligje kombëtare dhe konventa europiane që e ndalojnë gomarin të futet në shfrytëzim dhe punë. Kurse Rama thotë “zgjidhni” gomarin që ju bën më mirë dhe më shumë punën dhe ka parasysh veten. Dakord dakord, por ai është kryeministri i Shqipërisë dhe ky lloj folklorizmi kaq irracional dhe pse në grotesk “i bukur si shqiptar” nuk është europianizëm. Do të thoni ju “pse çfarë dreq europianizmi” ka kjo fushatë elektorale? Po ja pra, gomarin që nuk duhet përdorur për dru dhe barra të rënda” mund ta kishte europianizëm. Por as këtë gjë nuk e ka. Pse? Po sepse kryeministrit i është mbushur mendja se “shqiptarët edhe në 2021, kanë nevojë për gomarin e druve” si kryeministër të Shqipërisë. E sigurisht mes dy apo tre gomerëve sigurisht duhet zgjedhur ai që mban më shumë dhe ngjit apo ul më shpejt dhe më i sigurtë drutë. Jam i sigurtë se këto krahasime dhe fabula të bukura të kryeministrit, nuk kanë të bëjnë realisht me gomarin. Ai nuk është se do t’i thotë vetes gomar. Joooo e kam të qartë. Biles as Lulzimit ai nuk do t’i thotë “donkey”. Edi Rama do të na thotë ne shqiptarëve: O fshatarë që përdorni gomerë, merrni gomarin më të zot që ju mban drutë. Pra nuk është fjala se ai do të krahasohet me gomar, se sa na thotë ne – jeni fshatarë që përdorni gomerë. E përderisa na thotë kështu dhe përderisa ne jemi pothuaj ashtu sikundër ai thotë, domethënë se kemi realisht nevojë për gomarin më të “fortë dhe më të zot”. Ai pra që mban drutë e fshatarëve (shqiptarëve) që kanë gomarë dhe që jetojnë në saj të punës së gomarit në ekonominë e fshatarit. E qartë, por kjo gjë nuk ka lidhje me europianizëm. As filozofikisht, as politikisht dhe as fizikisht. Po të jemi europianë, nuk kemi nevojë për gomerë dhe drutë që mbajnë gomarët. Jo, nuk mund të kemi nevojë dhe sigurisht do ta kishim të ndaluar me ligj. Po pra po – përdorimin e gomarit. Atë (gomarin) do ta shikonim të lirë në fushat me barë dhe i mbrojtur nga shumë ligje, shoqata dhe shteti, që ka ligje europiane për mbrojtjen e gomarit. E për më tepër, kur nganjëherë e fshikullojmë të shkretin kur ndalet dhe ngul këmbë të mos lëvizë. Po, sepse ndodh dhe kështu.