BREAKING NEWS

NAME/ Serious incident in the hospital of Gramsci, the patient jumps from the fourth floor, the first details are disclosed

NAME/ Serious incident in the hospital of Gramsci, the patient jumps from the
x
BREAKING NEWS

30 minutes before the session, Berisha makes an unexpected move, this is what is happening in the blue headquarters

30 minutes before the session, Berisha makes an unexpected move, this is what is
x
BREAKING NEWS

"Criminal act"/ The former socialist mayor of this city denounces the Socialist Party: They don't allow me to...

"Criminal act"/ The former socialist mayor of this city denounces the
x
BREAKING NEWS

How the injury happened in Tirana, the police give details about the incident

How the injury happened in Tirana, the police give details about the incident
x
BREAKING NEWS

Knife wounds in Tirana, the first details emerge

Knife wounds in Tirana, the first details emerge
x
BREAKING NEWS

Andi Bushati returns to Belind Kelliçi: With the last phrase you terrified me

Andi Bushati returns to Belind Kelliçi: With the last phrase you
x
BREAKING NEWS

Andi Bushati has two words for Kelliçi and tells him the "scenario" of the campaign: I find it a tempting measure, because in front of a powerful mediaticish candidate...

Andi Bushati has two words for Kelliçi and tells him the
x
BREAKING NEWS

"He killed him with a knife, he with a pistol", says the witness of the fight with two victims in Kavaja

"He killed him with a knife, he with a pistol", says the witness of
x

Ekonomia

Fuel prices fall on the stock market, the Transparency Board increases the price of oil and gasoline, Albanians are "victims" of the "appetites" of the oligarchs

Fuel prices fall on the stock market, the Transparency Board increases the price

The Transparency Board has challenged the Albanians and the government, as yesterday it increased oil and gasoline for the second time in January, although in the stock market and in the countries of the region, fuel prices are very cheap, these statistics should be reflected in the market interior in Albania. The new prices set by the Transparency Board for oil, gasoline and gas were published yesterday. Thus, starting from yesterday at 18:00, oil will cost 2 lek more, so from 208 lek it will be sold at 210 lek per liter. The price of gasoline has also increased. From 189 lek that was before, it will be sold at 192 lek per liter. Only the price of gas has decreased, which will be sold at 69 Lek per liter, from 71 Lek that was before. So, despite the fact that oil is cheap in the world and in the region, Albanian citizens pay more than them, because fuel prices in Albania are dictated by the oligarchs. "Referring to the data related to the Platts stock exchange dated 24.01.2023, we have price changes from the one determined in the last meeting, specifically it turns out that the price (FOB/MED $ Ton) of Gasoline is 892, +50 from 16.01.2023, $/Ton, while the price of Gasoil/Diesel is 978, +41 from 16.01.2023, $/Ton. The BSH exchange rate has slightly decreased to 107.56 (-0.43 from 16.01.2023). As a result, the established prices are: The retail price of the gasoil by-product of the SSH EN 590 standard should not be more than 210 ALL/liter, while the wholesale price should not be more than 198 ALL/liter. The retail price of the SSH EN standard gasoline by-product should be no more than ALL 192/liter, while the wholesale price no more than ALL 180/liter. The retail price of the gas by-product should be 69 ALL/liter retail and 57 ALL/liter wholesale for vehicles. The price of diesel for fishing is set at 116 ALL/liter", the Board announces. The prices set by the Board will come into force on January 25, at 18.00, and will be valid until the next meeting of the Board where the changes in the sales prices will be reflected. The transparency board says that for the setting of prices that in its creation it has strictly followed in its decisions the movement of the Platts exchange of the Mediterranean for diesel, gasoline, as well as the official invoices of the operators. The Ministry of Finance and Economy informs that not every movement of the crude oil exchange is reflected at the same time and to the same extent in the diesel and gasoline exchange. Meanwhile,

Here's how the Transparency Board merger was announced

Pak ditë më parë, u tha se Bordi i transparencës për përcaktimin e çmimeve të karburanteve pritet të shkrihet shumë shpejt. U deklarua se Bordi i Transparencës në mbledhjen e ardhshme mund të vendosë shkrirjen e vet, pasi kjo lejohet dhe nga vendimi i Këshillit të Ministrave, i marrë në momentin e krijimit të këtij bordi. “Parashikimet e këtij kreu zbatohen për aq kohë sa zgjat periudha e situatës së veçantë. 2. Zbatimi i parashikimeve të këtij kreu fillon me shpalljen e situatës së veçantë me vendim të Këshillit të Ministrave. Përfundimi i situatës së veçantë dhe i zbatimit të parashikimeve të këtij kreu përcaktohet me vendim të Bordit”, thuhet në VKM. Ndërkohë, ministrja Belinda Balluku deklaroi se një vendim i tillë do të ishte i mirëpritur, por nuk është në kompetencat e saj pasi i përket Ministrisë së Financave.“Duke qenë që çmimi është stabilizuar, kemi një diskutim për ndalimin e të funksionuarit. I përket Ministrisë së Financave dhe do jetë i mirëpritur si vendim. Shteti do të monitoroj edhe nëse bordi nuk do të jetë ekzistues”, deklaroi ministrja Balluku.