BREAKING NEWS

Explosive with explosion in a hotel in Saranda, the first information is revealed

Explosive with explosion in a hotel in Saranda, the first information is
x
BREAKING NEWS

"It is a horror, only villas and palaces are built here", Brace bites Rama again for the cows

"It is a horror, only villas and palaces are built here", Brace bites
x
BREAKING NEWS

They manipulated the result of the April 25 elections in Elbasan, who are the CEAZ members who ended up in police custody

They manipulated the result of the April 25 elections in Elbasan, who are the
x
BREAKING NEWS

"The most horrific murder that could exist", the lawyer reveals new details from the barbaric execution of the 18-year-old by his partner and friend: I was horrified when I saw the autopsy report, Marigona was forced to use…

"The most horrific murder that could exist", the lawyer reveals new
x
BREAKING NEWS

8 people are arrested in Elbasan, falsified the results in the April 25 elections

8 people are arrested in Elbasan, falsified the results in the April 25
x
BREAKING NEWS

Serious accident in Pogradec, police hit 13-year-old and fled the scene, first details

Serious accident in Pogradec, police hit 13-year-old and fled the scene, first
x
BREAKING NEWS

Fieri shakes / A man is found without signs of life by the river

Fieri shakes / A man is found without signs of life by the river
x
BREAKING NEWS

Over 500 infected and one loss of life, the Ministry of Health shows how the situation with COVID is in Albania

Over 500 infected and one loss of life, the Ministry of Health shows how the
x

Bota

Vladimir Putin shaken in Russia, what the mysterious fires that broke out in strategic institutes hide, here is the action that is terrorizing the Kremlin

Vladimir Putin shaken in Russia, what the mysterious fires that broke out in

Firefighters have faced the blaze at an important Russian aerospace institute. The fire was recorded at the central aerodynamic institute in Zhukovsky, involved in the search for Russian military aircraft. Hell that could be seen n, is the latest at a strategic point in Russia during the war with Ukraine, with numerous suspicions that it may be acts of sabotage. The fire started at the power substation that supplies the institute, about 70 km southeast of Moscow, which has been very important in the production of military aircraft such as Su-27, MiG-29 and MiG-31 as well as many missiles. The institute is also involved in the production of other Tu-204 and Ilushin 96-300 aircraft. There were no reports of casualties or injuries. It became the first scientific institution in Russia to combine basic studies, research, structural design, in aircraft production and testing. In recent weeks there has been a series of fires including a Tuesday at the Novosibirsk chemical plant. In appearance it appeared as a minor accident that caused no specific damage. However, the high columns of black smoke made what was happening visible, so much so that even the Moscow media, which would probably have quietly ignored the story, had to cover the news. The point is that since the war in Ukraine began, the Zhukovsky Institute is neither the only nor the first Russian strategic institute to have suffered a similar fate. Are there really, as some claim, sabotage episodes related to the conflict in Ukraine, or are we just facing technical failures and embarrassing malfunctions? In recent weeks there has been a series of fires including a Tuesday at the Novosibirsk chemical plant. In appearance it appeared as a minor accident that caused no specific damage. However, the high columns of black smoke made what was happening visible, so much so that even the Moscow media, which would probably have quietly ignored the story, had to cover the news. The point is that since the war in Ukraine began, the Zhukovsky Institute is neither the only nor the first Russian strategic institute to have suffered a similar fate. Are there really, as some claim, sabotage episodes related to the conflict in Ukraine, or are we just facing technical failures and embarrassing malfunctions? In recent weeks there has been a series of fires including a Tuesday at the Novosibirsk chemical plant. In appearance it appeared as a minor accident that caused no specific damage. However, the high columns of black smoke made what was happening visible, so much so that even the Moscow media, which would probably have quietly ignored the story, had to cover the news. The point is that since the war in Ukraine began, the Zhukovsky Institute is neither the only nor the first Russian strategic institute to have suffered a similar fate. Are there really, as some claim, sabotage episodes related to the conflict in Ukraine, or are we just facing technical failures and embarrassing malfunctions? the high columns of black smoke made visible what was happening, so much so that even the Moscow media, which would probably have quietly ignored the story had to cover the news. The point is that since the war in Ukraine began, the Zhukovsky Institute is neither the only nor the first Russian strategic institute to have suffered a similar fate. Are there really, as some claim, sabotage episodes related to the conflict in Ukraine, or are we just facing technical failures and embarrassing malfunctions? the high columns of black smoke made visible what was happening, so much so that even the Moscow media, which would probably have quietly ignored the story had to cover the news. The point is that since the war in Ukraine began, the Zhukovsky Institute is neither the only nor the first Russian strategic institute to have suffered a similar fate. Are there really, as some claim, sabotage episodes related to the conflict in Ukraine, or are we just facing technical failures and embarrassing malfunctions?

The shadow of sabotage

It is difficult to give a correct answer to the question. As for Zhukovsky, it is true that it is a respected center, which over the years has developed, among other things, the projects of the rocket Energia and the spaceship Buran. But it is equally true that this institution, though important as it may be, has long ceased to be the main center on which the Kremlin can rely. It has been for several years in the past, especially in the days of the Cold War. Now TsAGI turns out to be an old glory, functional but with limited strategy. In any case, prototypes of aircraft and submarines are experimented within its walls, while in the recent past it has developed high-speed helicopters. It is certain that what struck the Zhukovsky Institute was the sixth fire that broke out in a Russian institute located in Moscow-controlled territory. This is why there are rumors of possible sabotage of the enemy.

Zjarri dhe flakët

Duke u kthyer pas në kohë, siç u përmend, janë pesë zjarre që i paraprijnë episodit që përfshiu Tsagi. Këtu janë më të habitshmet. Një muaj më parë ishte radha e uzinës kimike Dmitrievsky në Kineshima dhe qytetit të Korolyov , ku ndodhen shumë kompani ruse të hapësirës dhe industrisë raketore. Para kësaj ishte radha e Institutit Qendror të Kërkimeve të Forcave Ruse të Mbrojtjes Ajrore në Tver. Është e vështirë të mendosh se ngjarje të tilla janë të gjitha aksidentale dhe të lidhen, si në rastin e Tverit, me mosfunksionimin e instalimeve elektrike të vjetruara. Gjithashtu për shkak se tensionet ndërkombëtare po rriten në qiell dhe marrëdhëniet midis Rusisë dhe bllokut perëndimor janë tani në kushtet më të ulëta. Shpërthime dhe incidente të çuditshme ndodhën edhe në Belgorod, një rajon rus që ndodhet disa dhjetëra kilometra larg kufirit me Ukrainën. Çfarë po ndodh? Ka dy hipoteza: ose Rusia duhet të merret me të vërtetë me një luftë të heshtur dhe me intensitet të ulët që po zhvillohet në kufijtë e saj, ose Moska po merret me probleme serioze teknike. Ndërkohë, gjurma e parë vazhdon të rritet, ajo e sabotimit, e dobishme si për propagandën ukrainase ,për të demonstruar se po i përgjigjet goditjes për goditje rusëve dhe asaj ruse për të justifikuar çdo përgjigje ndaj goditjes së pësuar.