BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu tells when the Albanian opposition will unite: PD today is at its weakest point in 32 years

Kreshnik Spahiu tells when the Albanian opposition will unite: PD today is at
x
BREAKING NEWS

The accident in Tirana, the police come out with the official reaction

The accident in Tirana, the police come out with the official reaction
x
BREAKING NEWS

Accident in Tirana, the bus full of passengers overturned

Accident in Tirana, the bus full of passengers overturned
x
BREAKING NEWS

May 14 elections/ Here are the DP candidates in 17 municipalities (NAMES)

May 14 elections/ Here are the DP candidates in 17 municipalities (NAMES)
x
BREAKING NEWS

May 14 elections/ Ngjela shows what would 'save' the DP from defeat and reacts harshly: Alibeaj is incompetent, they don't know how to work

May 14 elections/ Ngjela shows what would 'save' the DP from defeat
x
BREAKING NEWS

A car is engulfed in flames, black smoke covers the area

A car is engulfed in flames, black smoke covers the area
x
BREAKING NEWS

The agreement with Serbia/ Kurti meeting with Nikola in the Assembly, the discussion becomes clear

The agreement with Serbia/ Kurti meeting with Nikola in the Assembly, the
x
BREAKING NEWS

Serious/ A person is found dead, the first details emerge

Serious/ A person is found dead, the first details emerge
x

Bota

Putin Prepares for Nuclear Showdown, Former British Army Chief Warns World, Reveals Four Urgent Actions West Must Take to Avoid Apocalyptic Scenario

Putin Prepares for Nuclear Showdown, Former British Army Chief Warns World,

The recent downing of an American drone by Russia was a deliberate provocation. This is a disturbing incident and it seems that such behavior is destined to get worse and is a small thing compared to the direction things could go if the West is not ready, says Hamish de Bretton-Gordon, an arms expert, who served in the British Army as commander of the United Kingdom's Combined Chemical, Biological, Radiological and Nuclear Regiment and the NATO Rapid Reaction Battalion.

Putin in difficult positions, nuclear attack as the last option

De Bretton-Gordon says Putin is backed into a corner and his position is weakening every day as Western tanks approach the Ukrainian battlefield and the spring offensive by Ukrainian President Volodymyr Zelensky and his military forces draws closer. Now Russia is in a very difficult position. Sanctions are destroying it and the Russian military is suffering catastrophic losses. The Ukrainians, on the other hand, threaten to take Crimea. There are four circumstances in the recent Russian nuclear doctrine that could justify the deployment of nuclear weapons, highly probable and imminent use of nuclear weapons against Russia, actual nuclear use of nuclear weapons against Russia, a threat to prevent Russian control of nuclear weapons its nuclear power and the threat to Russia's existence. Although none of these conditions have been met in the war in Ukraine, the Russian leadership constantly talks about the "threat". Putin said recently, citing his country's military doctrine, that Russia could use weapons of mass destruction "to defend its sovereignty, territorial integrity and ensure the security of the Russian people." Also, Putin and his allies in the Kremlin have framed the Ukraine war in existential terms: if NATO "occupies" Ukraine, then Russia will be Russia itself, they claim.

The role of the West

So the nuclear threats are not just a bluff by Russia as the continued underestimation of the threat cannot prepare the West to deter Russia if, or when, it reaches a crisis point. Also, one of the main lessons learned from the civilian nuclear disaster at Fukushima in Japan in 2011 was that a lack of information, especially accurate estimates of radiation levels, can lead to decisions made on the basis of bad information. The US and its allies must improve how they detect and monitor radiation in the event of a nuclear weapon use, a missile attack on a nuclear facility, or an accident at a nuclear facility located in an area of ??military operations.

The moment will come when Putin will have to decide

Kjo do të ndihmojë kryesisht në mbrojtjen e popullatës civile në rast të aksidenteve bërthamore civile, por gjithashtu mund të ndihmojë në kohë lufte. Në këtë drejtim, vendet perëndimore duhet të mbajnë furnizime mjekësore, të tilla si jodidi i kaliumit dhe rezerva të pajisjeve mbrojtëse personale. Së treti, sigurohuni që çdo përdorim i armëve bërthamore taktike nga Kremlini të përballet me një përgjigje të fortë perëndimore dhe globale, e cila është e rregulluar mirë, mbështetet në armët konvencionale dhe bazohet në një kuptim të sjelljes dhe mendësisë ruse. Më e rëndësishmja, Moska duhet të dijë saktësisht se cila do të jetë ajo përgjigje shumë kohë përpara. Dykuptimësia strategjike, domethënë, është thjesht tepër e rrezikshme në këtë rast. Së katërti, Perëndimi duhet t'i mbajë të hapura kanalet e komunikimit me Moskën, edhe nëse Kremlini nuk përgjigjet. Fatkeqësia për forcat e armatosura ruse mund të presë ende për ca kohë, por në një moment forcat e armatosura ukrainase ka të ngjarë të kërcënojnë të ndërpresin korridorin tokësor rus që lidh Krimenë me Donbasin. Në atë moment, Putin do të marrë një nga vendimet më fatale të shekullit, nëse do të përdorë armë bërthamore apo kimike. SHBA dhe Britania e Madhe duhet të veprojnë tani për të reduktuar këtë kërcënim dhe për të siguruar mbrojtjen e publikut amerikan dhe britanik dhe aleatëve”, përfundon Hamish de Bretton-Gordon në komentin e tij.